Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Et Sızdırması (Meriç Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Et Sızdırması (Meriç Edirne)

tostos
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.02.2016
Mesajlar: 36
Şehir: Kacaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc136389
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2018
530 defa indirildi / yazdırıldı




Meriç Kaymakamlığı

Kemiksiz dana eti, %30 yağlı 2000 gr / 10 çorba kaşığı
Tuz 16 gr / 4 tatlı kaşığı

Kuşbaşı doğranan en kendi yağıyla kavrulur.
İçerisine tuz atılır.
Pişen et küp içerisine konur, ağzı bez ile örtülür ve yemeklerde kullanılmak üzere saklanır.

Not: Et saklama yöntemlerinden biri de et sızdırmasıdır. Yemeklerin içerisine katılarak daha lezzetli olmalarını sağlar.



Et Kavurması (Meriç Edirne)

pak bebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2013
Mesajlar: 40
Şehir: Maltepe-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc142299
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2019
527 defa indirildi / yazdırıldı




Avrupa Birliği
Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı


1 kg. dana eti
1 orta boy kuru soğan
Ayçiçek yağı
Tuz
Karabiber

Dana etki kuşbaşı haline getirilir ve hiçbir şey ilave etmeden kavrulması sağlanır. Etler suyunu bırakmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edilir ve kısık ateşte karıştırarak kavurmaya devam edilir. Içerisine yemeklik şeklinde doğranan soğanlar ve tuz eklenerek kavurmaya devam edilir. Etler piştiğinde servise hazırdır.

Not: Genellikle kış aylarına hazırlık için yapılan et kavurması özellikle kurban bayramlarında mutfaklarda yerini almaktadır. Meriç bölgesinde adı et sızdırması olarakta geçer.






Et Sızdırması (Meriç Edirne) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(2 adet Et Sızdırması (Meriç Edirne) 11,676 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort