|
Et Sote |
|
zümra
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc150785
Gönderme Tarihi: 26.May.2020
559 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
500 g kuşbaşı et
2 adet sivri biber
2 adet domates
Karabiber
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
Tuz
Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Ardından pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını tekrar kapatın. Etin pişmesini kontrol edin ve en son tuzunu da ekleyerek biraz daha piştikten sonra ocağın altını kapatın.
|
Et Sote |
|
balin-a
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Yenihisar Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152718
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020
464 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr dana eti
1.5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yeşilbiber
1 kapya biber
2 orta boy domates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
Soğanı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış yeşil ve kapya biberi de tencereye alın.
Kuşbaşı doğranmış dana etini tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
Doğranmış domatesi de tencereye alın. Pul biber, tane karabiber ve kekiği tencereye alın.
Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
Suyunu çeken et soteyi ocaktan alın.
|
Et Sote |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158673
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2021
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg kuşbaşı dana veya kuzu eti
1 tane orta boy soğan
2 tane domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağı
2 tane sivri biber
Tuz
Kekik
Soğanlar ince ince doğranarak bir tavada kavrulur ve et ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir.
Biberler ve domatesler yıkanarak doğranır ve hazır hale getirilir.
Suyunu çeken ete önce biberleri sonra da domatesleri ilave edilir ve domates suyunu çekene kadar pişirilir.
Tuz ve karabiber ile biraz su ekleyip pişmeye bırakılır.
Ocaktan almadan biraz kekik serpilir ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servise hazırdır.
|
Et Sote |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164088
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2022
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.semhome.com.tr
7 parça bonfile ya da antrikot et
5 adet yesil biber
5 adet küçük acı biber
1 adet kırmızı biber
4 adet çeri domates ya da 1 adet orta boy domates
Tuz
Karabiber
Bütün sebzeleri güzelce yıkadıktan sonra yesil ve kırmızı biberlerin boyutu büyük ise jülyen olarak yesil-kırmızı biberleri dograyın.
Etleri Aircook kabının içine yerlestirin, küçük acı biberleri ve varsa çeri domatesleri bütün olarak üstlerine koyun eger orta boy domatesle yapıyorsak domatesi birkaç parçaya ayırıp içine atın.
Dogradıgımız yesil ve kırmızı biberleri de üstüne koyup tuz karabiber ekledikten sonra içerisine 1 çay kasıgı zeytinyagı ekleyin.
Aircook kabını sallayarak ya da kasık yardımıyla karıstırın ve Aircook ısı ayarını 200 dereceye getirin zamanlayıcıyı 25 dk ayarlayın ve pismeye bırakın.
Etlerin diger taraflarının kızarması için etleri çevirin.
|
Et Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177811
Gönderme Tarihi: 18.May.2024
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Yarım kg sotelik dana eti
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil ve kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Öncelikle ısıtılmış wok tavaya eti alıp, kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip, biraz daha kavurun. Üzerine doğranmış soğan biberleri ekleyin. Biber ve soğanlar renk değiştirince, baharat ve salçayı ekleyin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri ilave edip, 5 dakika daha pişirip, ocağın atını kapatın.
|
Et Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178670
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2024
60 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuşbaşı et
6 adet çarli biber
2 adet kapya biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı isot
1 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Öncelikle eti kuşbaşı doğrayalım tavaya alalım suyu salıp çekene kadar pişirelim etiniz geç pişen türden ise ekstra kaynamış su ilave ederek lokum kıvamında pişirelim.
İyice pişen ete sıvı yağı ekleyelim kavurmaya başlayalım sırayla biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Salça ve baharatını da ekleyip karıştıralım.
Son olarak domates ve tuzu ekleyip kapağını kapatalım yüksek ateşte suyunu salıp, yağda kavrulmaya geçene dek pişirelim.
|
Et Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179269
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024
52 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo dana kuşbaşı
2 soğan büyük
2 tatlı biber çarliston
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Et suyu
Sıvı yağ
Etimizi üzerini geçecek şekilde düdüklüde 20 dakika haşlayalım etimiz daha yumuşak ve ağızda dağılıyor. Tavaya yağ ve soğanları alalım pembeleşince biberleri atıp kızartalım. Etimiz piştikten sonra tavaya alıp bir iki çevirip salçasını ekleyelim. Sonra etimizin suyundan üzerini geçecek şekilde ekleyip tuzunu biberini atıp
hafif ateşte pişirelim. Ben ilaveten buzlukta dondurduğum et suyu ekledim. 10 dakika pişme süresi yeterli.
|
Et Sote |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179805
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram sotelik dana eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Et sote hazırlamak için; kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri, yarım ay şeklinde doğrayın.
Tercihen döküm bir tavada zeytinyağını kızdırın. Küçük parçalar halinde sotelik doğradığınız dana etini tavaya alın.
Suyunu salmaması, lezzet ve vitamin değerini hapsetmesi için; yüksek ateşte, yaklaşık 2-3 dakika hiç karıştırmadan eti mühürleyin.
Mühürleme işlemi sonrasında dış kısmı renk alan etleri tavayı aralarda sallayarak yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
Yemeklik doğradığınız soğanları katıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Aralarda karıştırarak sırasıyla, doğranmış yeşil biber ve domatesleri katın.
Biber ve domates salçasını sıcak su ile sulandırdıktan sonra azar azar tavaya ekleyin. Üzerine bir kapak kapatıp, pişirme işlemini yüksek ateşte sürdürün.
Salçalı suyunda lokum gibi yumuşayana kadar pişen etlere; taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuzu katıp, son bir kez karıştırın.
5 dakika daha pişirdiğiniz et soteyi lezzetli suyuyla birlikte servis tabaklarına alın. Sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.
Not: Etleri yıkamak yerine süzgeçte bekletip, kanını süzdürün. Kağıt havlu yardımıyla kuruladıktan sonra tavaya alın. Etin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğrandıktan sonra kullanılması sonucu olumlu yönde etkilemekte, pişme süresini kısaltmaktadır. Sotenin lezzetini arttırmak için pişirme işleminin sonuna doğru küçük bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz. Et soteye arzuya göre; arpacık soğan, sarımsak ve mantar ekleyebilirsiniz.
|
|