Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pirzola Tarifleri > Et Sote (28 adet - 1,938,275 defa bakıldı)

Et Sote


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Biftek Tarifleri
Bonfile Tarifleri
Dana Tarifleri
Jambon Tarifleri
Kapama Tarifleri
Keçi Tarifleri
Kıyma Tarifleri
Kontrfile Tarifleri
Koyun Tarifleri
Kuşbaşı Tarifleri
Kuzu Tarifleri
Külbastı Tarifleri
Pastırma Tarifleri
Pirzola Tarifleri
Salam Tarifleri
Sığır Tarifleri
Sosis Tarifleri
Söğüş Tarifleri
Sucuk Tarifleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Et Sote

lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49
Şehir: IZMIR
Kısa URL: https://ml.md/lc6927
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006
3,744 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
250 gram kuşbaşı doğranmış kemiksiz kuzu eti,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
6 sap taze soğan,
4 diş sarımsak,
2 orta boy domates,
2 sivri biber,
200 gram kültür mantarı,
yarım çay kaşığı karabiber,
yarım çay kaşığı kekik,
yarım çay kaşığı pul biber,
tuz

Yapılışı:
Etleri yıkayın, kurulayın, üzerlerine 1 kaşık zeytinyağı ile karabiber ekin ve harmanlayın. Taze soğanları ayıklayın ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Sarmısağı ayıklayın ve bütün bırakın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın, sivri biberlerin tohumlarını boşaltın ve ince halkalar şeklinde kesin. Kültür mantarını limonlu suda bekletin. Üzerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye ve büyüklerini dörde bölün. Kalan zeytinyağını kızdırın, etleri tavay atın, tavayı ateş üzerinde oynatarak veya tahta bir kaşık ile hızlı hızlı çevirerek renkleri değişene kadar 5-6 dakika sote edin. Ayıklanıp doğranmış taze soğan, sarımsak, domates, sivri biber ve mantarı katın, tavayı örtüp altını kısın, on dakika daha hepsini birlikte pişirin. Ateşten almadan önce tuz, karabiber koyun ve karıştırın. Tavanın altını söndürdükten sonra pul biber ve kekiği ekin ve sofraya getirin. Taze soğan yerine piyaz şeklinde doğranmış kuru soğan kullanabilirsiniz. Sivri biber kullanmadan önce acılık derecelerini kontrol ediniz. Et sote içine koyduğunuz domatesin suyu ile pişecek olsa da suyu azaldığı takdirde biraz su ekleyebilirsiniz.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021


Et Sote

Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc9686
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
3,673 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. sote et
1 baş soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 domates
1 çay bardağı sıvı yağ
2 sivri biber
karabiber, tuz, kekik

Soğanı rendeleyin, 1 çay bardağı sıvı yağ ile pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun Zar şeklinde doğranmış domatesleri ete katın, kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar kaynatın, doğranmış sivri biberleri ilave edin. Tuz ve karabiberi katıp 2 su bardağı koyarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı kekik ilave ederek servis yapın.


Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 25.07.2015


ET SOTE

selami
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc19391
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
4,899 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
200 gr. yağsız dana eti
1/4 orta boy soğan
1 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet sivri biber
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Az tuz,
karabiber

Hazırlanışı
Soğan ve doğranmış et zeytinyağında düşük ısıda kavrulur. Küçük kareler şeklinde doğranmış sivri biber, domates, salça, az tuz ve karabiber eklenip pişirilir. Et sote tabağa alınıp domatesle servis edilir.


Fotoğraf "gülsuyu" tarafından gönderildi. 27.03.2019


Et Sote

Alaçatı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.06.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc24736
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2008
2,964 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram kuzu eti (kemiksiz)
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 adet patates
Tuz
Yarım bardak ayçiçek yağı

Eti ufak ufak ufak doğrayıp suyunu çekene kadar yağda kavurun. Soğanları küçük küçük doğrayıp ete katın sararsın. Domatesleri de soyup doğrayın. Sivri biberi de doğrayıp ete katın ve 20 dakika pişirin. Patatesleri kızartıp yanında garnitür olarak servis yapın.


ET SOTE

Nurcan Öz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26860
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2008
2,912 defa indirildi / yazdırıldı




4 Kişilik Malzemeler
1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 baş soğan
Az karabiber
Az kekik
Az tuz
1 çay bardağı su

Hazırlanışı
Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır. Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır. Et de ilave edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse Vı kaşık salça) ilave edilir. 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır. Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı kekik ilave edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi 1 saattir.


Et Sote

sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc36999
Gönderme Tarihi: 30.May.2009
3,157 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. sotelik et
3 adet kuru soğan
Domates salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Soğan yemeklik şekilde kesilip isteğe bağlı miktarda domates salçası ve biraz tuz ile az yağda kavrulur. Soğanlar pembeleşip salça piştikten sonra sotelik etler de eklenerek tekrar rengi dönene kadar çevrilir. Düdüklü tencerede 1 bardak su koyularak 30 dakika pişirilir. Daha sonra kıvam vermek ve yemeğin suyunu çektirmek için düdüklü tencerenin ağzı açılarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Yemeğimiz servise hazır.


Et Sote

saniyem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc66423
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,677 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
2 adet biber
1 çay bardağı sıcak su
100 gr. mantar
1 çorba kaşığı krema
Karabiber, pulbiber, tuz

Yemeklik doğranmış soğan, margarin ve eti bir tencerede 5-6 dakika kavurun. Üzerine salça ve sivri biberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Sıcak suyu da ekleyip, 5 dakika pişirin. İri doğranmış mantarları ve kremayı ete ilave edin. Baharatlarını da koyup, koyulaşana dek karıştırarak pişirin.


Et Sote

Suzanna
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Roma
Kısa URL: https://ml.md/lc72979
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012
2,484 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 paket mantar
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
1 çay kaşığı elma sirkesi

Eti, mümkünse teflon bir tencereye 1 çay bardağı su ile koyun. Suyunu çekmeye yakın sirkesini ilave edin. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın, mantarlarıda ikiye bölerek büyük parçalar haline getirin. Doğranan malzemeleride ete koyun, yağını ve baharatlarınıda ilave edin. Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tuzunuda ilave edip, kavrulunca altını kapatın.


Et Sote

canseza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.03.2012
Mesajlar: 33
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc73842
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2012
2,432 defa indirildi / yazdırıldı




500 GR KUŞBAŞI ET (DANA)
2 TANE DOMATES
1 TANE KURUSOĞAN
3 DİŞ SARIMSAK
2 KAŞIK SALÇA
2 KAŞIK TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
AZ ŞEKER

DOMATES-KURUSOĞAN-SALÇA-TUZ-ŞEKER VE SARIMSAĞI ROBOTTAN GEÇİRİYORUM TENCEREDE TEREYAĞI İLE SOTELEDİĞİM ETLERİN ÜZERİNE İLAVE EDİP 15 DK DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRİYORUM.


Kuzu Eti Sote

Perihan Erek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2007
Mesajlar: 22
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc74165
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2012
30,460 defa indirildi / yazdırıldı




600 gr kuzu eti (kemiksiz)
1 fincan sıvı yağ
2 adet soğan
4 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kekik

Soğanı soyduktan sonra incecik doğrayın. Sivri biberin çekirdeklerini çıkarttıktan sonra ince yuvarlaklar halinde kesin. Domatesleri soyup çekirdekleri çıkardıktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları 1 çorba kaşığı sıvı yağla pembeleşene kadar kavurun. Sivri biberi ilave edip iki dakika daha kavurun daha sonra içine domatesleri ekleyin. 1/2 lt (2.5 su bardağı) su ilave ettikten sonra tuz karabiber ve kekik katıp 10-15 dakika hafif hafif kaynatın. Garnitür akıcı kıvamda olmalıdır. Genişçe bir tavayı ocakta iyice kızdırın. İçine bir çorba kaşığı sıvı yağ ilave ettikten sonra doğranmış etleri katın ve kızarana kadar kavurun. İçine tuz ve karabiber ilave edip hazırladığınız sebzeli karışımı ekleyin. Yemeğiniz servise hazırdır. Not: Bu yemeğe benzer sote olacak etlerin yumuşak ve çabuk pişen etlerden seçilmesi gerekir. Örneğinbonfilekuzu eti piliç ciğer vb. Et ve garnitür ayrı ayrı pişirilip daha sonra birleştirilmelidir. Çünkü sote usulü pişirme yöntemine uygun olması için etin kavrulurken kızarması gerekir.


Et Sote

kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Turgutlu
Kısa URL: https://ml.md/lc74614
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
2,219 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg dana kuşbaşı (kuzu eti de olabilir)
1 adet kuru soğan
2 adet sivribiber
1 adet domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Soğanı ayıklayıp rendeleyelim, tavaya sıvıyağı alıp ocakta soğanlar pembe olana kadar soteli yelim. Eti ilave edelim kavuralım, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım. Biz bu arada, domates ve biberleri yıkayalım, ince ince keselim. Suyunu ceken, etin içine önce domatesi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave edelim. Biberleri sote ettikten sonra, tuzunu, karabiberini ayarlayalım, 2 bardak sıcak suyu katalım kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edip, ocaktan alalım. Et sote servise hazırdır.


ET SOTE

kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc75560
Gönderme Tarihi: 07.May.2012
2,660 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

900 gram kuzu eti
2 adet kuru soğan
5 adet sivribiber
4 adet domates
100 gram margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

İnce kıydığımız kuru soğanları, margarin yağında pembeleştirelim.
Ufak ufak kestiğimiz kuzu etlerini ilave edip, soğanlar ile kavuralım.
Yuvarlak kestiğimiz sivribiberleri de ilave ederek, 1-2 dakika daha kavuralım.
Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğimiz domatesleri, yeterince tuzu ve baharatını ilave edip, ara sıra karıştırarak ağzı kapalı olarak orta kuvvetteki ateşte pişirelim.


Et Sote

aman avcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2013
Mesajlar: 30
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc94469
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2013
2,321 defa indirildi / yazdırıldı




2 kaşık margarin
1 kg kuşbaşı et
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet biber
1 adet domates
1 tutam tuz karabiber kekik

Öncelikle soğanı, ayıklayıp rendeleyelim, tavaya sıvıyağı ve margarini alıp ocakta soğanlar pembe olana kadar soteli yelim. Eti ilave edelim kavuralım, suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Biz bu arada, domates ve biberleri yıkayalım, ince ince keselim. Suyunu ceken, etin içine önce domatesi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra küçük doğradığımız sivri biberleri ilave edelim. Biberleri sote ettikten sonra, tuzunu, karabiberini ayarlayalım, 2 bardak sıcak suyu katalım kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım. Pişen et soteye son olarak kekik ilave edip, ocaktan alalım. Et sote servise hazırdır.


Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.02.2021


Et Sote

kamyoncu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc103232
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014
1,977 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo sotelik et
1 adet soğan
3 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sivri biber
Karabiber, tuz kekik

Önce kıyılmış soğanları yağda kavurun ardından içine etleri atıp 10 dakika kadar güzelce pişirin. Etler pişmeye başlayınca içine domatesleri, biberleri ve az miktar da suyunu koyup kapağını kapatın. 35 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavın yanında sıcak olarak ikram edin.



Et Sote

dolma
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.01.2018
Mesajlar: 21
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc131470
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2018
2,392 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr sotelik et
1 adet büyük soğan
3-4 adet sivri biber
2-3 adet domates
Maydanoz
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz

Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. Sonra etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Biraz soteledikten sonra baharatları, biber ve domatesi, maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Etlerin üzerine gelecek kadarda su ilave edip pişmeye bırakıyoruz.



Et Sote

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc146135
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2019
1,548 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg dana kuşbaşı et
2 adet soğan
2 adet domates
1 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Kırmızı pul biber
Tuz

Kuşbaşı etler düdüklü tencereye alınır, yeteri kadar su ve tuz ilavesi ile ateşe konur, pim çıktıktan sonra 25 dakika pişirilir.
Soğanlar ve biberler doğranır, sarımsak ince kıyılır, ayrı bir tencerede sıvı yağ ilavesi ile kavrulur.
Soğanların üzerine düdüklüde pişmiş etler suyu süzülerek eklenir, bir süre daha kavrulur.
Üzerine küçük doğranmış domates, tuz ve pul biber eklenir.
Düdüklüdeki et suyundan 3 kepçe eklenerek, 10 dakika daha pişirilir, ateş kapatılır.
Sıcak servis yapılır.



Et Sote

berika
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc148182
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
733 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram sotelik et
1 adet soğan
2 adet domates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 adet sivri biber
Karabiber
Tuz
Kekik

Soğanı ince ince doğrayın.
Tavayı ocağa alın ve yağı kızdırın.
Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Biberi de doğrayıp tavaya ilave edin.
Ardından eti ekleyip ara ara karıştırarak soteleyin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve etin üzerine ekleyin.
Tuz, kekik ve karabiberi de ilave edip karıştırın.
Yaklaşık 2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.



Et Sote

zümra
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.05.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc150785
Gönderme Tarihi: 26.May.2020
541 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı sıvı yağ
500 g kuşbaşı et
2 adet sivri biber
2 adet domates
Karabiber
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
Tuz

Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Ardından pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını tekrar kapatın. Etin pişmesini kontrol edin ve en son tuzunu da ekleyerek biraz daha piştikten sonra ocağın altını kapatın.



Et Sote

çark
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc151613
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
3,030 defa indirildi / yazdırıldı




350 gram sotelik et
1 adet kuru soğan
2-3 adet biber
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karışık baharat

Dana etini sotelik olacak şekilde küçük küçük doğrayın.
Domateslerin de kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Biberlerin içlerini temizleyip biraz büyük boyutlarda doğrayın.
Son olarak soğanı yemeklik doğrayın.
Ardından uygun bir tencerede yağı kızdırın.
Etleri tencereye ekleyerek etraflarını mühürleyene kadar yüksek ateşte karıştırın.
Suyunu çeken etlere soğan ve biberleri de ilave edin. Karıştırarak kapağını kapatın.
Sebzeler diriliğini kaybedene kadar soteleyin ve sonrasında domates ile salçayı ilave edin.
Güzelce kavurun ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirmeye devam edin.
Domateslerimiz de kavrulduktan sonra sıcak suyu ve dilediğiniz baharatları, tuzu ekleyerek tencerenin kapağını kapın.
Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Soğutmadan servis edin.



Et Sote

Pastacıı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 39
Şehir: Hakkari
Kısa URL: https://ml.md/lc152071
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2020
626 defa indirildi / yazdırıldı




800 gram kadar kuşbaşı ya da julyen doğranmış et
3 yeşil biber
1 kırmızı biber
2 adet minik dogranmış domates
1 büyük soğan
3 4 diş sarimsak
Sıvı yağ ya tereyağ
Kekik
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı toz biber
Kırmızı pul biber

Öncelikle tavayı en büyük ocağa koyalım ve iyice kızdıralım. 5 dakika kadar tavayı kızması için bekletin. Etleri kızgın tavaya atıp karıştırarak pişirin.
Suyunu çekince kontrol edin etin türüne göre pişme işlemi gecikebilir. Eğer etiniz pişmemişse ve etin suyu kalmadıysa içerisine su eklemeniz ve pişirmeye devam etmeniz gerekir.
Etler olurken ayrı bir tava da soğan sarımsak ve biberleri az sıvı yağ ile kavurun.
Domates ekleyip biraz karıştırıp hazırda bekletin. Pişen etlere domatesli karışımı ilave edip kısık ateşte biraz daha pişirin. En son baharatları ekleyip servis edebilirsiniz.







Et Sote Tarifleri Pirzola Tarifleri



(28 adet Et Sote 1,938,275 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort