|
ET SUYU (kemik ya da gerdan) |
|
gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc58426
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2010
2,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kemik veya gerdan eti
Yarım demet maydanoz
1 baş soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
Kemik veya gerdanı tencereye koyunuz. Üzerini kapatıncaya kadar su doldurup, 1 gece böylece bekletiniz. Bekledikten sonra suyunu dökünüz. Kemikleri iyice yıkadıktan sonra yine tencereye koyunuz. Üzerine iri doğranmış soğan, kereviz, havuç ve maydanoz ilâve ediniz. Üzerlerini bolca geçecek kadar soğuk su koyunuz. Ağzı açık olarak kaynatınız. Üzerlerine biriken köpüğü kevgirle alınız. Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp 2 - 3 saat kaynatınız. Sonra süzgeçten geçirip çorbalarda kullanınız.
|
Et Suyu (Kemik ya da gerdandan) |
|
neron
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc18713
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2007
2,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. kemik veya gerdan eti,
1/2 demet maydanoz,
1 baş soğan,
1 adet havuç,
1 adet kereviz
Yapılışı
1- Kemik veya gerdanı bir tencereye koyunuz.
2- İçerisine iri doğranmış soğan, kereviz, havuç ve maydanoz ilâve ediniz. (Etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini yükseltmek için konur.)
3- Üzerlerine geçecek kadar bolca soğuk su koyunuz (sıcak su koymayınız. Çünkü sıcağın tesiriyle etin yüzeyindeki protein pişer ve besinli maddelerin suya geçmesine mani olur).
4- Ağzı açık olarak kaynatınız.
5- Üzerlerine biriken köpüğü kaşıkla alınız.
6- Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp, 2-3 saat kaynatınız.
7- Sonra süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.
|
|