|
|
Et Suyu |
|
pakol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2020
Mesajlar: 57 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc154424
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2020
321 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çorbalık Dana Et, (Ayak, Kaval) 1750 g
Dana Kıyma 750 g
Sıvı Yağ (Ayçiçek, Kanola) 4-5 yemek kaşığı
Domates Salçası 150 g
Sarımsak 100 g
Kuru Soğan 550 g
Taze Kekik 10 g
Tane Karabiber 10 g
Su (Oda sıcaklığında) 2000 ml
Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiriciyi 180 °Cde Sote moduna alın ve içerisine sıvı yağı ekleyip ısınması için 3-4 dk. kadar bekleyin. Daha sonra hazneye kabuklarını soyarak rastgele iri küp şeklinde (mirepoix) doğradığınız kuru soğanları ve enlemesine 2ye böldüğünüz (kabuklarıyla) sarımsakları koyarak7-9 dk. renkleri dönüp karamelize olana kadar soteleyin ve hazneden alın. Çorbalık dana etlerini hazneye alın ve karamelize edin. Ardından kıymayı ekleyin ve 8-9 dk. kadar soteleyin. Salçayı ekleyin ve sotelemeye devam edin. Hazne dışına aldığınız tüm sebze ve çorbalık etleri tekrar hazneye alın; ardından su, taze kekik ve tane karabiberi ekleyin. Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiriciyi Düdüklü Et/Tavuk modunda yüksek basınca alın ve 120 dk. pişirin.
Pişirme işlemi bitince, Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın. Hazne içerisindeki malzemeleri alın ve kalan et suyunu süzün.
Not: Hazne içerisine konulan suyun maksimum seviyeyi geçmemesine dikkat edin. Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiricinin kapağı, Sote modunda yemek pişirirken açık kullanılmalıdır.
|
Et Suyu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc123507
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
1,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
Refika Birgül
1 kg. Dana Kemiği
2 adet Soğan
1 adet Kırmızı Soğan
2 adet Havuç
1 demet Maydanozun Sapları
1 çorba kaşığı Renkli Biber Tohumu
3 adet Defne Yaprağı
3-4 dal Kekik
4 lt. Su
Fırını 220 dereceye ızgara olarak ayarlayın. Sebzeleri gelişigüzel 2-3 bıçak darbesiyle doğrayın. Ne çok iri ne de çok küçük olmalılar. Dana kemiklerini kasabınıza parçalatın. Tercihen üst bacak kemiklerini kullanın. Fırın tepsisine sebze ve kemikleri yerleştirip iyice pişip, koyu kahverengi olana kadar fırınlayın. Yaklaşık 1-1,5 saat alacaktır. Tepsiyi fırından çıkarınca, kemik ve sebzelerin tepsiye yapışan en lezzetli yerlerini kazımak için, 1 litre su ekleyin. Tepsiye yapışan her şeyi kazıdıktan sonra tepsideki malzemeleri geniş bir tencereye aktarıp üzerine 3-4 litre daha oda sıcaklığında su koyun. Ardında et suyuna tat vermesi için 1 demet maydanozun saplarını, 1 çorba kaşığı renkli biber tohumunu, 3 adet defne yaprağını ve 3-4 dal taze kekiği ekleyin. Tencereyi kısık ateşe koyun ve ara ara üzerinde biriken yağları alıp en az 4 saat kadar kısık ateşte tıngırdatın. Asla kaynatmayın. Daha sonra, sık delikli bir tel süzgeçten geçirin. Et suyunuz istediğiniz kadar berrak çıkmaz ise, gerekirse tülbent ve süzgeçten 1 kez daha geçirin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin daha sonra kaplara alıp buzlukta saklayın.
|
|
Et Suyu Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|