|
ET YEMEKLERİ PÜFLERİ |
|
FatihB
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Sincan Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15813
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2007
1,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kebap yapacağınız etin iyi pişmesini, duruşunu bozmasını istemiyorsanız eti sicimle bağlayın.
Fırında pişireceğiniz etin kuru olmaması için, etin tamamını tereyağı ile sıvayın tuz ve biberini yağın üzerine ekin.
Lezzetli bir kebap yemek için eti fırına su ile koymayın su gerekiyorsa sıcak su koyun.
Izgara yapmak için eti koymadan önce ızgarayı iyice kızdırın.
Izgara yapılacak ete zeytinyağı sürün daha lezzetli olur.
Etler pişerken kararmaması için yavaş ateşte pişirin.
Pişireceğiniz eti buzluktan bir gün önce.çıkarıp dolabın alt gözlerine koyun, buzu orada çözülsün.
|
ETLER HAKKINDA |
|
BoraBora
Aşçı
Kayıt: 26.04.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23446
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
2,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et, beslenmemizde en önemli yeri tutar. Dengeli beslenme açısından sofralarda aranan besin maddesidir. Lezzetli şiş, biftek yapmak için (bilhassa ızgarada) etleri akşamdan soğan suyu ve limon suyu karışımında bekletilirse etler yumuşar, böylece şiş ve biftekler yumuşak olur. Izgaralara tuzu pişerken değil, ateşten alınır alınmaz koymalıdır. Çünkü, daha önce atılan tuz, eti sulandırır. Hem besin değeri, hem lezzeti gider.
Etleri buzdolabında fazla bekletmeyiniz. Kıyma halindeki eti 2-3 gün içinde, parça etleri 3-4 gün içinde tüketiniz. (Derin dondurucular hariç). Etleri toptan alıyorsanız kullanacağınız kadar parçaları bölüp yağlı kağıda veya özel poşete sarıp saklayınız.
Eti pişirilirken her zaman için sıcak su koyarak pişiriniz. Bu şekilde etin yüzü pıhtılaşır, içindeki besin maddesi suya gitmemiş olur.
|
ET YEMEKLERi PÜFLERİ |
|
sarpa
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc26649
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
1,791 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sofrada et yemekleri çorba ve balıktan sonra, tavuk veya sebzeden evvel verilir.
Hangi cins olursa olsun, etler yumuşak ve lezzetli olabilmesi için 2-4 gün buzdolabında bekletilmelidir.
Alacağınız etlerin erkek hayvandan çıkarılması lâzımdır. Dişi koyunların eti kokulu olur.
Koyun etinin en makbulü, kuyruğu ufak. kıvırcık cinsine aittir. Pirzola şiş kebabı gibi ızgaralık etlerinizin yumuşak ve lezzetli olması için üzerlerine biraz zeytinyağı ve soğan suyu sürüp bir kaç saat bekletiniz.
Izgara yaparken, etin yağlı olması sebebiyle sık sık ateş parlarsa, kömürlere biraz tuz serpmek lâzımdır.
|
|