Kısa URL: https://ml.md/lc65776
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011
3,333 defa indirildi / yazdırıldı
1/3 su bardağı buğday unu
2.5 su bardağı süt
1.5 su bardağı Canderel Spoonful
alt malzemesi:
8 etimek
2 su bardağı su
3/4 su bardağı Canderel Spoonful
2 su bardağı sıcak suda Canderel Spoonful'u eritiniz. 4 adet Etimek'i kare şeklindeki borcama diziniz. 1 su bardağı tatlandırıcılı sıcak suyu Etimek'lerin üzerine döküp iyice çekmesini sağlayınız. Diğer 4 adet Etimek'e de aynı işlemi yapınız (ayrı bir kapta). Diğer yandan bir tencereye unu koyarak soğuk süt ekleyip mikserle iyice karıştırınız. Tencereyi ateşin üzerine koyunuz. Kanştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Ocağı kapatınız. Geriye kalan 3/4 su bardağı Canderel Spoonful'u pudinge koyunuz ve iyice karıştırınız. Daha önceden ıslatılmış Etimek'lerin üzerine pudingin yansını yayınız. Pudingin üstüne, ıslatılmış diğer 4 Etimek'i koyunuz. Üstüne, kalın pudingi döküp buzdolabına koyunuz. 2-3 saat sonra, pudingimizin üzerini tarçınla süsleyiniz. 6 eşit parçaya bölerek servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc96641
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2014
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
12 adet etimek
1 su bardağı portakal suyu (hazır ya da taze sıkılmış portakal suyu kullanabilirsiniz)
Puding için;
1 adet yumurtanın sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt
50 gram bitkisel margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi
Etimekleri kenarları yüksek, 30 santim çapında yuvarlak, kare ya da dikdörtgen bir kalıba yerleştirin. Aralarında kalan boşlukları etimek kırıklarıyla doldurabilirsiniz. Portakal suyunu etimeklerin üzerine gezdirin. Yumurta sarısı, un ve mısır ni şastasmı orta boy bir tencereye koyun. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Üzerine tozşeker ve sütü ilave edip orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yine tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarin ve vanilyayı katarak hızlı hızlı karıştırın. Hazırladığınız pudinge ceviz içini (fındık ya da badem de kullanabilirsiniz) ekleyip tekrar karıştırın. Puding henüz sıcak haldeyken etimeklerin üzerine aktarıp üzerini düzeltin. Pudingi buzdolabında en az 2-3 saat ya da 1 gece bekletin. Servise sunmadan önce üzerini mevsim meyveleriyle süsleyin.