Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

ETLERİN BOZULMADAN UZUN SÜRE SAKLANMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ETİN BOZULMADAN SAKLANMASI

kimzan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc47495
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2010
2,165 defa indirildi / yazdırıldı




Gerekli şartlar sağlanmak suretiyle etin bir süre, hatta uzun zaman bozulmadan saklanması mümkündür. Sıfırın altında beş dereceden daha aşağıda et günlerce, hattâ aylarca bozulmadan muhafaza edilebilir. Sıfır derece ile sıfırın altında 1 derecede ise et rahatça üç gün bozulmadan saklanabilir.
Buzdolaplarının deep-freezer (derin dondurucu) denilen cinslerinde sıfırın altında 30 dereceden daha aşağı soğukluk bulunduğu için etler bu tür dolaplarda çok uzun süreler bozulmadan saklanabilmektedir. Bu dolaplardan çıkarılan etler de çok uzaklara, 5 - 6 gün bozulmadan sevkedile-bilir.
Etin bozulduğu renginin yeşilimtrak bir hal almasından anlaşılır. Ancak, bozulan her etin bu rengi aldığı da söylenemez. Genellikle etin bozuk olduğu dışından anlaşılmaz. Şüphelenildiği zaman bir şiş sokup çıkarmak en iyi usûldür. Koku varsa et bozulmuştur.
Etini zehirleyecek önemli bir hastalığı olmadan ölmek üzere bulunan hayvan kesildiği zaman kanı adamakıllı fışkırdığı takdirde, eti de yumuşak değilse yenmesinde bir sakınca yoktur. Böyle bir hayvan kesilmeden öldüğü takdirde etleri kuru renkte, sertleşmemiş ve yapışkan olmaktadır. Böyle bir hayvanın eti çabuk bozulur.
Kesilmeden ölmüş hayvanın etini yemek doğru değildir. Ancak, bir hayvan ölmek üzere iken eti yenebilsin diye kesilir.


ETLERİN BOZULMADAN UZUN SÜRE SAKLANMASI

kimzan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.02.2010
Mesajlar: 64
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc47491
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2010
3,206 defa indirildi / yazdırıldı




Genel olarak taze yenen etler, bazı durumlarda, uzun süre bozulmadan saklanarak konserve halinde de yenmektedir. Etleri, bozulmadan saklamanın çeşitli usulleri vardır. Bunlar şöylece sıralanabilir :

1 — Tuzlama :
Et parçaları ya doğrudan doğruya tuzla, ya da 100 birim tuza 2 - 4 birim potasyum güherçilesi konulmuş bir tuzla ovularak fıçılara doldurulur.

2— Tütsüleme :
Et, kayın, meşe, ardıç gibi ağaçların dumanına tutulur. Bu iş ya bir tütsü odasında ya da bir baca içinde yapılır. Böylece et, hava akımı ile kurutulmuş olur.

4— Kurutmak :
Etin yaklaşık olarak yüzde 70 oranındaki suyu yüzde 15 civarına indirilir. Kurutmada et şeritler halinde kesilir, güneşte bırakılır. Kuruduktan sonra tuzla ovulur. (Pastırma da bir tür kurutulmuş ettir. Ancak pastırma özel iklim istemektedir. Bu bakımdan Kayseri pastırmaları ünlüdür.)

5— Dondurmak :
Bu durumda et sıfır derecenin altına kadar dondurulur. Donma sırasında etten çıkan sular lifler arasında donar. Bu yüzden, daha sonra, eti kullanmak gerektiği zaman, birden ısınıp özsuyu kaybolmaması için 5 -10 derece arasında bir süre bekletmek, böylece çözüldükten sonra pişirmek doğru olur. Ancak, donmuş et pişirilince hemen yenmelidir. Bekletildiği takdirde mikrop üremesine çok uygun bir ortam meydana gelir.

6— Kutu eti :
İyice kapatılmış kutularda etin ısı ile sterilize edilmesidir. Et, pişirildikten ya da kızartıldıktan sonra kutulara konur. Sonra bu kutular lehimlenir ve bir süre daha ısıtılır. Bozulmaya sebep olabilecek bütün mikroplar böylece tamamen yok edilmiş olur.

7— Sucuk :
Sucuk yapımında etle birlikte yağ, kan ve iç organlar kullanılır. Tuz, baharlar, süt, yumurta, soğan, sarımsak gibi bazı maddeler de karıştırılır. Sucuk için hazırlanan karışım, temizlenmiş barsak, işkembe, mesane, parşömen kâğıdı veya selefon kılıflar içine konur.






ETLERİN BOZULMADAN UZUN SÜRE SAKLANMASI Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(2 adet ETLERİN BOZULMADAN UZUN SÜRE SAKLANMASI 104,609 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort