|
|
Etli Arpa Şehriyesi Pilavı |
|
gülengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34710
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2009
2,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram arpa şehriyesi
10 bardak su
40 gram sadeyağı, ya da margarin (2 silme çorba kaşığı)
ETLERİ:
500 gram koyun eti
50 gram sadeyağı, ya da margarin (2,5 çorba kaşığı)
300 gram soğan (3 büyük)
300 gram domates (2 büyük), ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
2 1/2 bardak su, ya da et suyu
Tuz
Karabiber
ÜSTÜNE:
60 gram sadeyağı, ya da margarin (3 çorba kaşığı)
1 Bir tencereye; iki buçuk silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile, küçük kuşbaşı doğranmış 500 gram koyun eti koyarak, etleri kızarıncaya kadar arada bir karıştırarak kavurmalı, sonra kavrulmuş etlere; küçük doğranmış 3 büyükçe soğan koyarak, soğanlar pembeleşerek iyice ölmüş bir hal alıncaya kadar kavurmakta devam etmeli, sonra bunlara; sırasiyle, kabukları çıkarılmış ve küçük doğranmış iki büyük domates, ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, bir tatlı kaşığı tuz, iki kahve kaşığı karabiber ile, 5 dakika sonra olmak üzere bir buçuk bardak da sıcak su katarak, tencerenin kapağını kapatmalı, etler sularını çekip de pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları ortadan daha az kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 2 saat pişmeye bırakmalıdır.
2 Etler pişmeye yüz tutunca, bir tencereye; 10 bardak su, iki silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; 500 gram arpa şehriye koyarak, şehriyeleri ancak 6 dakika haşlamalı, sularını dökmeli, bol suda birkaç kez yıkadıktan sonra şehriyeleri, kalın delikli bir süzgece alarak iyice süzülmeye bırakmalıdır.
3 Şehriyeler süzülmekte iken, pişirerek suyunu çekmiş olan etlere bir bardak sıcak su, ya da et suyu koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; süzmüş olduğumuz şehriyeleri katarak iyice bir karıştırmalı, sonra arpa şehriyeler sularını iyice çekinceye kadar bunları önce orta, sonra da küçük ateşte olmak üzere 15-20 dakika pişirmeli, sonra da şehriyelere; hafifçe kızdırılmış 2 silme çorba kaşığı da sadeyağı ya da margarin gezdirdikten sonra, çok hafif ateşte 15 dakika demlenmeye bırakmalı ve iyice bir karıştırdıktan sonra servis yapmalıdır.
|
Etli Arpa Şehriye Pilavı |
|
erşah
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2018
Mesajlar: 20 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc131538
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2018
1,188 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı arpa şehriye
4 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salças
250 gr kuzu eti
6 yemek kaşığı sıvı yağ
Etin pişmesine yakın salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Sonra kavurduğumuz şehriyeyi, sıcak suyu, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Su kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Etli Şehriye Pilavımızı 5 dakika kadar dinlendirip servis yapın.
|
|
Etli Arpa Şehriyesi Pilavı Tarifleri Pilavlar
|
|