Mine Bakkaloğlu
500 gr kuşbaşı et
200 gr kuru bamya
Yarım limonun suyu
20 gr tereyağı
2 adet soğan
30 gr salça
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Tuz
Kuru bamyalar tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyu eklenip bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ocaktan alınıp suyu süzülür.
Tereyağı bir tencerede eritilerek küçük küçük doğranmış et ve soğan eklenerek kavrulur.
Salça ilave edilip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve limon tuzu ilave edilip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Daha önce haşlanan bamyalar ilave edilir, etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilerek servis yapılır.
|