|
|
Etli Milföy Böreği |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185699
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2025
33 defa indirildi / yazdırıldı
|
Gülşen Yılmaz
20 adet milföy
500 gram yağsız kuşbaşı et
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1’er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon, biberiye
1 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy domates
1 adet yumurtanın sarısı
Eti bir tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun.
Üzerine önce doğranmış biberleri, sonra yeşil soğanları ekleyin.
Biber ve soğanlar yumuşayınca salçayı ekleyin.
Bir iki çevirip tuz, baharatlar ve sıcak suyu ekleyin.
Etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
İndirmeye yakın, minik küpler halinde doğradığınız domatesleri de üzerine ekleyin.
Hazırladığınız harcı 10 adet milföy hamuruna paylaştırın.
Kalan milföyleri üstlerine koyup kenarlarını elinizle bastırıp birbirlerine yapışmalarını sağlayın.
Bir bisküvi kalıbı ile böreklerin üst parçalarından kapaklar kesin.
Börekleri fırın tepsisine dizip üstlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

|
Etli Börek |
 |
nurol
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93515
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2013
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
İçi için:
300 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Etleri çok küçük doğrayın. Tavaya koyup suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine kıyılmış sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kavurun. Soğuyunca milföy hamurlarına paylaştırıp rulo şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.

|
Etli Börek (milföy) |
 |
-BMW-
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc2066
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
3,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket hazır milföy hamuru
2 çorba kaşığı margarin
250 gr kuşbaşı et
4 adet sivri biber
1 baş soğan
1 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Hamuru hazırlayın. Margarini eritin. Kuşbaşı eti suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Yemeklik. doğranmış soğanı ilave edin. Doğranmış sivri biberi katın. Tuzunu, karabiberini serpin. Ocaktan alıp, soğutun. Hamurun ortasına harcı koyup, üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
|