|
Etli Bulgur Aşı (Safranbolu Karabük) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173590
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
118 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mine Bakkaloğlu
500 gr kuşbaşı et
300 gr kaplıca bulguru (siyez)
50 gr Tereyağı
30 gr Salça
Tuz
Kuzu eti önce haşlanıp iyice yumuşayana kadar pişirilir. Bir tencereye tereyağı konulur eriyince salça ilave edilip biraz kavrulur, yıkanmış olan siyez bulguru ve tuz da ilave edilerek karıştırılır. Haşlanmış olan etler de ilave edilip üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilip servis edilir.
|
|