Kısa URL: https://ml.md/lc32167
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
5,376 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bu pilava bazı köylerde "etli aş" ya da "Osmanlı aşı" da denilir. Önce etler haşlanır, üzerine bulguru salınır. Kaynamaya başlayınca tereyağı eritilerek eklenir. Tuzu atılır, karıştırılır. Suyunu çekince ateşten indirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc85866
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2013
2,332 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya Valiliği
½ kg parça et
2 su bardağı bulgur
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Parça eti yıkayıp 14-15 bardak su ile ocağa koyun. Et pişince tuzunu atın. Kaynayan suya bulgur salın.
Bulguru koymadan pişmiş etin suyunun, pilav suyu oranında olup olmadığını kontrol edin.
Az ise su ilave edin. Fazla ise alın ve pilavı pişirin, demlendirin.
Servis tabağına karıştırarak alın. Isıtılmış tereyağını üzerine dökün.
II. USUL
Parça eti yıkayıp, 6-7 bardak su ile ocağa koyun.
Pişmeye yakın tuzunu atın.
Ayrı olarak pişirilen bulgur pilavının üzerine eti didin. Karabiber serperek sıcak servis yapın.
Bu usuldeki pilavlar, kırmızı et yerine kümes hayvanlarının etleri de kullanılarak aynı şekilde yapılabilir. Bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz. Merkezde bulgurla ve pirinçle aynı pilav yapılmaktadır. Özellikle evlerin bahçelerinde yapılan toplu yemeklerde tercih edilir.