250 gram kuşbaşı dana eti
2,5 bardak pilavlık kalın bulgur
5 bardak sıcak et suyu
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet iri boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Arzuya göre pilavın içinde ya da üzerinde kullanmak üzere kuru nane
Pilavımızın hazırlığına küçük doğranmış kuşbaşı dana etlerini pişirerek başlıyoruz. Arzuya göre normal tencerede çok uzun süreceği için düdüklü tencerede 20 dakika süreyle pişirebiliriz. Etler piştikten sonra pilav tenceresinin içine sızma
zeytinyağını koyarak kızdıralım. İçine yemeklik şekilde doğradığımız kuru soğanı, yeşil biberleri ve sarımsağı koyarak kavuralım. Pişirdiğimiz kuşbaşı etleri ilave ederek biraz soteleyelim. Domateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayalım. Tencerenin içindeki malzemelerin içine atalım. Domatesler suyunu çektikten sonra domates ve biber salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim. Pilav malzemeleri bu şekilde hazırlandıktan sonra sıcak et suyunu üzerine ilave edelim. Ardından ayıklanmış ve yıkanmış bulguru tencereye koyalım. Ateşin altını kısarak pilavımızı pişirelim. Pilavımız suyunu çektikten sonra tencerenin ağzına temiz bir bez örterek 10 dakika kadar dinlendirelim. Ardından yoğurt ya da ayranla sıcak olarak servis edelim.
|