|
Etli Bulgur Pilavı |
|
TATLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc10073
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
3,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo bulgur
400 gram kuşbaşı doğranmış yağlı koyun eti
4 baş soğan
Yarım paket yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 bardak su veya varsa et suyu
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 adet domates
İnce doğranmış olan soğanlar, yağı da ilave edilip bir tencerede sararıncaya kadar börttürülüp, sonra etler de konarak, et suyunu çalıp tekrar çekene kadar kavrulur. Sonra bu etlere, karabiber, tuz, doğranmış domatesler ve bir bardak su da konup etler yumuşayıncaya kadar orta ateş üzerinde 40 - 50 dakika pişirilir ve suyunu çekince ateşten alınıp bir yana konur. Varsa 2,5 bardak et suyu «veya etler kemikli olarak verildiğine göre kemik kaynatılarak elde edilen su, kaynatılıp bulgurun içine atılır. 10 dakika kuvvetli, sonra 10 dakika kadar da gayet hafif ateşte pişirilir. Bulgur suyunu çekip de tane tane olunca ayrılmış olan etler de suyu ve soğanları ile birlikte ilave edilip karıştırılır kısa bir süre dinlendirildikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
ML® Bulgur Pilavı için tıklayın
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
imran
Yamak
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 9
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12732
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2007
3,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardagi bulgur
3 yemek kasigi sivi margarin
3 su bardagi et suyu (1 tablet et bulyon =yarim paket et toz bulyon)
250 gr. Kuzu kusbasi
3 adet sivri biber
1 su bardagi haslanmis nohut
1 adet kuru soğan
4 adet taze soğan
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
Tuz
Karabiber
Kuru soğani yemeklik dograyiniz. Sivri biberlerin tohumlarini çikarip, yarim halka seklinde dograyiniz. Kuzu kusbasilarinin fazla yaglarni alip, istediginiz büyüklükte kesiniz. Taze soğanlari ayiklayip, ince ince dograyiniz. Yayvan bir tencerede Sivi margarini kizdirip, içine dogranmis kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu çekinceye kadar iyice kavurunuz.
Etler rengini alinca içine dogranmis kuru soğanlari ilave edip, soğanlar pembelesinceye kadar kavurunuz. Renk alan soğanlarin içine dogranis sivri biberleri ve taze soğanlari ekleyip, sote etmeye devam ediniz. Daha
sonra içine yikanmis bulguru ilave edip, 5 dak. hepsini birlikte kavurunuz.
En son olarak içine haslanmis nohutlari, et suyunu, kirmizi pul biberi ve tuz- karabiberi ekleyip, bir kaç kere karistirdiktan sonra atesi altini kisip, bulgurlar göz göz olana kadar kapagi kapali olarak pisirip, üzerine kagit havlu koyup, demlendiriniz. Demlenen bulgur pilavin yavasça karistirip, havalandirdiktan sonra servis tabagina alip, sicak olarak servis ediniz.
ML® Sarımsaklı Bulgur Pilavı için tıklayın
|
Etli bulgur pilavı |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13388
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2007
3,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
2+1/2 bardak bulgur,
2 bardak et suyu veya sade su,
3/4 bardak sadeyağ,
yeteri kadar tuz.
Eti için:
750 gram koyun eti,
3 olgun domates veya 3/4 kahve fincanı tuzsuz domates salçası,
3 baş soğan,
4 çorba kaşığı sadeyağ,
2 kahve kaşığı karabiber (veya kırmızı biber),
2 bardak su,
yeteri kadar tuz.
Yapımı: Soğanların kabukları soyulduktan sonra bunları ince ince doğramalı. Bir tencereye 4 çorba kaşığı sadeyağla doğranmış soğanları koymalı ve tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmalı. Soğanlar pembeleşince ön. ceden kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri katmalı, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli. Etler suyunu salıverip de tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırarak az ısılı ateşte pişirmeli.
Etler suyunu çekince yeteri kadar tuzla karabiberi serpmeli. Kabukları ayıklanmış, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesleri ya da yarım bardak et suyunda eritilmiş salçayı katmalı. Her yarım saatte yarım bardak kadar et-suyu katarak etleri ikibuçuk saat hafif bir ateşte pişirmeli. Etler iyice yumuşayınca tencerenin kapağını kaldırmalı ve tahta kaşıkla karıştırarak suyunu iyice çektirmeli. (Bu işlemi yaparken etin tencereye yapışmasını önlemek için kaşıkla tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılmalıdır.)
Etler iyice suyunu çekince iki bardak kadar sıcak et suyu katarak tencereyi ateşten indirmeli ve sıcak bir yerde bırakarak eti dinlendirmeli.
Beri yanda bulgurları iyice ayıklayıp bir-iki defa bol suda yıkadıktan sonra iyice süzmeli ve içinde kızdırılmış 3/4 bardak sadeyağ bulunan bir tencereye atmalı. Kuvvetli bir ateşte tahta kaşıkla karıştırarak on dakika kavurmalı.
Bulgurlar kavrulunca 1 - 1+1/2 kaşık tuz serpmeli. İçine iki bardak et suyu katılmış eti katmalı. Bir-iki defa karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli ve bulguru hafif bir ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeli.
Bulgur suyunu çekip pişince tencerenin ağzına bir peçete örtmeli. Onun da üstüne tenecere kapağım koyduktan sonra tencereyi kıvılcım ateşine oturtmalı (Kıvılcım ateşi bulamayanlar ateşlerinin ısısını iyice hafifletirler. Sonra bu ateşin üstüne bir saç koyduktan sonra tencereyi oturturlar).
Tenceredeki bulgur kıvılcım ateşinde yarım saat kadar demlendikten sonra kevgirle şöyle bir karıştırılır ve servis tabağına boşaltılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
ML® Taze Baklalı Bulgur Pilavı için tıklayın
|
ETLİ BULGUR PİLÂVI |
|
kızılelma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2007
Mesajlar: 56 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc16575
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2007
2,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 Bardak bulgur
1 Çorba kaşığı (silme) domates salçası
3 Çorba kaşığı sade yağ
2 Bardak su
1 Çorba kaşığı limon suyu
250 gr. kuşbaşı et
tuz, karabiber
2 Soğan Bir tencereye yağın bir kaşığını ve rendelenmiş soğanları koyup pembeleşene kadar kavurun. Sonra etleri ve limon suyunu ilave edin. Etler saldıkları suyu çekene kadar pişirin. Sonra tuz, biber ve bir kahve fincanı suda eritilmiş salçayı ekleyin. Gerekirse biraz su da koymak suretiyle etleri iyice pişirin. Hepsini bir tabağa alın. Tencereye bu defa yağı ve yıkanıp süzülmüş bulguru koyup kavurun, 8-10 dakka sonra etleri ilâve edin. Suyunu da koyup karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekinceye kadar orta, sonra hafif ateşte pişirin. Sonra da çok hafif ateşte 10-15 dakika demlendirin. Karıştırıp tabağa alın. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı için tıklayın
ML® Şehriyeli Bulgur Pilavı (görsel)
|
ETLİ BULGUR PİLAVI |
|
tijenöztüfek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc19779
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
2,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 bardak bulgur,
2 adet soğan,
250 gr. kemiksiz kuşbaşı et,
2 adet domates veya 1 kaşık salça,
3 kaşık yağ,
tuz,
karabiber.
Yapılışı:
Bulguru ayıkladıktan sonra bir iki kere yıkayıp suyunu çabucak süzünüz.
Süzülen bulguru kuru bir peçete üzerine koyup suyunu iyice sıkarak alınız.
Diğer tarafta yağı soğanı ve bulguru koyup 15-20 dakika orta hararetli ateş üzerinde bulguru kavurunuz.
Sonra bulgura kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bununla da bir iki defa kavurunuz.
Suyunu, tuzunu, karabiberini koyup orta hararetli ateşte pilavı pişiriniz.
Yarım saat kadar da dinlendirdikten sonra karıştırarak servis tabağına koyup servis yapınız.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
haticekorat
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24376
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008
2,873 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 su bardağı bulgur
250 gr. kuşbaşı et
1 baş soğan
2-3 çorba kaşığı tereyağ
2 adet domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
5-6 bardak su
Tuz
Karabiber
Eti yıkayıp bir tencereye koyun ve ateşe oturtun. Bıraktığı suyu çekince yağ ve ince kıyılmış soğanları ekleyin. Soğanları sarartmadan öldürüp, et hafifçe kavrulunca sulandırılmış salça, ya da kabukları soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates koyun. Üstünü örtecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin.
Etler piştikten sonra ayıklanıp yıkanmış bulguru tencereye salın. Bu bulgurun üstünü bir parmak geçecek miktarda olmalıdır. 5-10 dakika orta, 10 dakika da hafif ısıda pişirip bir süre dinlendirdikten sonra karıştırın ve dilerseniz karabiber serpiştirin. Soğutmadan servis yapın.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
haticekorat
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24377
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008
3,014 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 su bardağı bulgur
250 gr. kuşbaşı et
1 baş soğan
2-3 çorba kaşığı tereyağ
2 adet domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
5-6 bardak su
Tuz
Karabiber
Et ve pilavı ayrı ayrı pişirin.
Ufak doğranmış kuzu kuşbaşını kavurma yöntemiyle pişirip dinlenmekte olan pilava kavurmayı karıştırın.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
hasbir
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc27122
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2008
3,025 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuzu kuşbaşı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
3,5 su bardağı et suyu
Etin üzerine su eklenir ve yumuşayana kadar haşlanır. Soğan tereyağında pembeleştirilir. Üzerine yıkanmış bulgur ve salça katılır, kısa süre kavrulur. Sonra süzülmüş et, tuz, karabiber ve et suyu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Orta ateşte 15 dakika pişirilir.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
AND
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.09.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc27458
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2008
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
250 gr. kuşbaşı et
2 adet domates veya 1 kaşık salça
3 çorba kaşığı yağ
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bir tencereye et, küçük küçük doğranmış soğan ve yağ koyularak soğanlar sararana et de bıraktığı suyu çekene kadar kavrulur, içine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domates yoksa sulandırılmış salça konulup karıştırılarak kavrulur. Etin üzerine 2-3 bardak sıcak su konulup tuz ve karabiber ilave edilerek et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Et suyunu çekince pilav suyu konulur. Su kaynayınca bulguru ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir. 10-15 dk. kadar dinlendirilip servis yapılır.
|
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı |
|
gülengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34702
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2009
3,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram bulgur (2 1/2 bardak)
120 gram sadeyağı ya da margarin (6 çorba kaşığı)
50 gram su ya da et suyu
Tuz
ETİ:
750 gram koyun eti
80 gram sadeyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)
30 gram soğan (3 büyük)
350 gram domates (2 büyük) ya da 3/4 çorba kaşığı domates salçası
2 bardak su
1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin ile küçük kesilmiş 3 büyükçe soğan koyarak, soğanlar hafif pembemsi bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra soğanlara; fındık büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış 750 gram koyun eti ilâve ederek tencerenin kapağını kapatmalı ve et suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalı, sonra da bunlara 1 tatlı kaşığı tuz, 2 kahve kaşığı karabiber, küçük parçalara kesilmiş 2 büyükçe domates ya da yarım bardak su içinde eritilmiş üç çeyrek kahve fincanı domates salçası ile, iki üç seferde olmak üzere yâni her yarım saatte yarım bardak kadar da sıcak su ilâve etmek suretiyle etler yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı iki buçuk saat ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalı, sonra da kapaksız olarak ve sık sık karıştırmak suretiyle suyunu iyice çekmesini sağlamalı, çekince, etlere tekrar 2 bardak sıcak su ya da et suyu ilâve ederek daha sonra pilavda kullanmak üzere bir tarafa ayırmalıdır.
2 Sonra bir başka tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin koyarak, az kızdırmah, sonra bu yağa; taşları ayıklanmış, bir iki su yıkanmış ve iyice süzülmüş iki buçuk bardak da bulgur ilâve ederek kuvvetlice ateşte karıştırmak suretiyle 10 dakika kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş bu bulgurlara; 1 silme çorba kaşığı tup ile, içine 2 bardak su katmış olduğumuz etleri de sıcak bir halde ilâve ederek, iyice bir karıştırdıktan sonra tencerenin kapağım kapatmalı ve bulgur suyunu çekinceye kadar orta kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır.
Not: Tencerenin dibinin tutmamasına dikkat etmelidir. Bu itibarla tencere hafifçe cızırdamaya başlayınca, ateşi iyice kısmalıdır.
|
ETLİ BULGUR PİLAVI |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46529
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010
2,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
2 su bardağı bulgur
4 bardak etsuyu
250 gr. et (kuşbaşı)
3 kaşık tereyağı
2 adet domates (yoksa bir kaşık salça)
2 tane soğan
tuz
biber
YAPILIŞI
Bir tencere içine bir kaşık yağ ile rendelediğiniz soğanı rengi pembeleşinceye kadar kavurunuz. Kuşbaşı kesilmiş etleri soğanın üzerine koyunuz. Beraberce kavurunuz. Rendelenmiş domatesi de onun üzerine dökerek orta hararetteki ateşte pişiriniz. İçine dört bardak et suyunu ilâve ediniz. Et suyu kaynaymca bulguru koyup ateşi hafifletiniz. Suyunu çektikten sonra kızdırdığınız iki kaşık yağı üzerine gezdiriniz. Ateşten indirdikten sonra yarım saat dinlendiriniz. Sonra da karıştararak servis tabaklarına koyup servis yapınız.
|
ETLİ BULGUR PİLÂVI |
|
Ofelya
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57038
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2010
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşbaşı etleri çentilmiş soğanla kavurduktan, tuz ve biberini serptikten sonra, pilâv suyunu katmalı, etler pişmeğe yüz tutunca bulguru salmalı ve suyunu çekince kızgın tereyağını gezdirmeli. Kapağını kapayıp ağır ateşte biraz bırakmalı ve karıştırıp tabaklara kurtarmalıdır.
|
ETLİ BULGUR PİLAVI |
|
cemre
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc57391
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2010
3,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
3 su bardağı pilavlık bulgur
500 gram kuzu eti
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
200 gram margarin
Yeterince tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Kuru soğanların 1 tanesini ince ince kıydıktan sonra, 100 gram margarin yağında pembeleşinceye kadar kavuralım.
Soğanlar pembeleşince, küçük kuşbaşı şeklinde kestiğimiz kuzu etlerini tencereye ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Etler suyunu salıp da çekince, domates ve biber salçalarını, yeterince tuzunu ve karabiberini ekleyerek, 1-2 sefer daha karıştıralım.
Yeterince sıcak su koyup, tencerenin ağzını kapatıp, etlerin pişmesini bekleyelim.
Pilavlık bulgurları yıkayıp süzelim. Kalan 1 adet kuru soğanı, ince ince kıyıp, kalan margarin yağında pembeleştirdikten sonra, içine ince ince kıydığımız sivribiberleri ve yıkadığımız bulgurları ilave edip kavuralım.
Kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde kestiğimiz domatesleri, bulgurlara ilave edip, iyice kavurma işlemine devam edelim.
Bu esnada, pişmiş olan etin suyunu süzüp, ayıralım. Etleri, bulgurlara ilave edip, bir kere daha karıştıralım.
Ayırdığımız et suyunu süzüp, 4 su bardağını bulgurlara katalım. Bulgurlar suyu çekinceye kadar pişirelim.
Ocaktan indirdikten sonra, 10 dakika kadar demlendirip, harmanlayarak sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İsteyenler et yerine kıyma koyabilir ve nohut ilave ederek yapabilirler.
|
ETLİ BULGUR PİLAVI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59739
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2011
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr (3+1/2 su bardağı) bulgur (ayıklanıp yıkanmış ve süzülmüş)
250 gr. küçük doğranmış kuşbaşı et
175 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı
1 büyük soğan (ince doğranmış)
4 sivri biber (halka doğranmış)
2 büyük domates (kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılmış)
3+1/2 su bardağı et suyu 1+1/2 çay kaşığı tuz
Orta boy bir tencerede, orta ateşte yağı eritiniz. Yağ kızınca önce soğanı koyup 4-5 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Hemen sonra biberleri koyup 1-2 dakika daha kavurunuz, daha sonra küçük kuşbaşı etleri kavurunuz, etler orta halli pişince bulguru ekleyerek 5-6 dakika devamlı karıştırarak kavurunuz. Domates, et suyu ve tuzu ekleyip 2-3 dakika ateşin altını açarak kaynattıktan sonra, bulguru bir kere karıştırıp ağır ateşte 10-12 dakika pişmeye bırakınız. Tencereyi ateşten alıp ağzına bir tülbent yada bez koyarak 15 dakika kadar demlendirdikten sonra servis ediniz.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68565
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak bulgur
2 soğan
Yarım paketten az margarin
250 gr kuşbaşı
3 domates
3 yeşilbiber
Yeteri kadar tuz
Pulbiber ve karabiber
Margarini eritip, soğanları pembeleştirin. Içine fındık büyüklüğünde kestirdiğiniz kuşbaşı eti katın, kavurun. Suyunu çekince, rende domatesi, kıyılmış yeşil biberi ekleyip ; biraz karıştırıp, suyunu koyun.Koyduğunuz su yaklaşık dört bardak seviyesine inene kadar etleri pişirin. Daha sonra bulguru katın, harliı ateşte bir iki karıştırıp, orta ateşte pişmeye bırakın. Şişsinler, tane tane olsunlar. Suyunu çekince, ateşin altını kapatıp demlenmeye bırakın.
|
ETLİ BULGUR PİLAVI |
|
pişiren kadın
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc87499
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet soğan
3 kaşık yağ
750 gr. koyun eti
2 domates
2,5 bardak bulgur
4 kaşık terevağı
Tuz
Karabiber
Bir tencereye 3 soğanı doğrayıp 3 yemek kaşığı yağda pembeleştirin. 750 gram kadar kuşbaşı koyun eti katıp et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar ateşte tutun. Sonra 2 domates, karabiber, tuz, 2 bardak sıcak su katıp pişirin. Suyunu çekince 2 bardak sıcak su koyup indirin. Suda kabartılmış 2,5 bardak bulguru, 4 kaşık yağda 10 dakika kadar döndürdükten sonra etlere katın. Arada bir karıştırarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
ham-et
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2014
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc95372
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2014
2,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gr. kuzu gerdan
2 adet soğan
1 adet defne yaprağı
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tencereye iki su bardağı su, defneyaprağı ve bir adet soğan koyun. Gerdanı bütün olarak ekleyin ve 40 dakika kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin. Başka bir tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı kavurun. Bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Üç su bardağı kaynar su koyup pişmeye bırakın. Tuz ve biberini ekleyin, pişen gerdanı da birkaç parçaya bölüp pilavın üzerine koyun ve beş dakika daha pişirin. 10 dakika kadar demlendirip servis yapın.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
tepegöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc96278
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2014
2,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet havuç
1 adet kamer patlıcan
2 adet soğan
600 gram kemikli kuzu eti
4 diş sarımsak
4 adet domates
3 adet sivri biber
Tencerenin içine önce kemikli eti suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Üzerine yağı döküp kavurmaya davam edin. Fırın kabına alıp 200 derecede 35 dakika kadar fırında pişirmeye devam edin. Patlıcanları alacalı kesip küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanları ve havuçları da kavurmaya başlayın. Üzerine domates ve sivri biberleri irice doğrayıp ekleyin. Aralarına sarımsakları serpin. Bulguru da üzerine serpin 2 su bardağı su ekleyip, kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte 1 saat pişmeye bırakın. Daha sonra karıştırıp demlendirin.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
bahçem
Aşçı
Kayıt: 03.08.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc111768
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2015
1,881 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı şehriye
1 çay kaşığı tuz
400 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
20 gr. badem
1 şişe soda
Etleri kızgın tencerede mühürleyin. Üzerine irice doğradığınız soğanları ekleyip sodayı dökün ve kapağını kapatıp 1.5 saat kadar pişirin. Şehriye ve bademleri tereyağında kavurun, üzerine bulguru ekleyip kavurmaya devam edin. Su ve tuzu ekleyip pişirin. Etle birlikte servis yapın.
|
Etli Bulgur Pilavı |
|
tarif cenneti
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc140415
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2019
658 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 su bardağı başbaşı bulgur
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet kuru erik (küp küp doğranmış)
6 adet arpacık soğan
100 g yağsız kuzu kuşbaşı et (yarı haşlanmış)
1/4 adet kırmızı kapya biber (küp küp doğranmış)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı kaynar su
Yayvan bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyun. Eriyince arpacık soğanları ilave edin. Kısık ateşte 1-2 dakika çevirin. Üzerine küp küp doğranan kapya biberleri ilave edin.Yarı haşlanmış etleri ekleyerek 2 dakika kavurun. Küp küp doğranan kuru erikleri ilave edin. Ardından başbaşı bulgur, tuz ve kaynar suyu bekletmeden ekleyin, isteğe göre karabiber ilave edilebilir. Kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana kadar pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
|
|