Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Çiğ Köfte (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Çiğ Köfte (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32128
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
9,030 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Etli çiğ köfte için 400 gr. çiğ köftelik bulgur, 300 gr. yağsız ince çekilmiş dana kıyma, birer kaşık domates ve biber salçası, bir baş soğan, bir demet maydanoz, 100 gr. yeşil soğan, 3-4 diş sarımsak, yeteri kadar tuz, biber ve baharat gereklidir.
Tepsiye bulgur konulur. İnce kıyılmış soğan, salça ve baharat eklenerek yoğrulmaya başlanır. Bulgur birbirini tuttuğunda kıyma eklenir ve tekrar yoğrulmaya devam edilir. Kıvamını aldığında dövülmüş sarımsak eklenir. Çiğ köftenin iyice yumuşadığı anlaşılınca yeşil soğan ve maydanozu da eklenir. Birkaç dakika da bunlarla yoğrulur.
Yoğurma işlemi bittiğinde küçük parçalar halinde avuçta hafif sıkılarak servis tabağına alınır. Yanına marul konularak servis yapılır.


ML® Çiğ Köfte için tıklayın




Etli Çiğ Köfte (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171196
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2023
218 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

1 kg çiğ köftelik kıyma (dana eti, yağsız ve iki kere çekilmiş olmalı)
1 kg bulgur (çiğ köftelik orta bulgurun incesi)
2 büyük baş kuru soğan
1 baş sarımsak
100 gr domates salçası
50 gr biber salçası (acı olan)
30 gr çiğ köfte baharatı
20 gr toz kırmızıbiber
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar veya erik ekşisi
1 limon (parçalanarak kabuğu ile koyulur)
1 adet domates,
1 demet maydanoz
200 gr yeşil soğan
Biraz sıvı yağ

Yere sofra bezini serin. Yoğuracak kişi başroldedir. Bu kişi minderde otururken, buna malzeme getirip götürmek için başka bir kişi bulunur. Çiğ köfte leğenini yere koyarken altını besleyin.
Leğenin hareket etmemesi için leğenini altına birkaç kat örtü serilir. Leğene önce bulgur, rendelenmiş veya çok ince doğranmış kuru soğan koyun. Bulgur ile soğanı elde ovalayarak soğanı iyice yedirin.
Diğer taraftan bir kâse içerisinde domates, biber salçası, tuz, baharatlar, nar veya erik ekşisi, limon dilimlerini, biraz sıvı yağ, ½ çay bardağı su ile ezin. Bulgura, yapılan harcı ilave ederek yoğurma işlemine devam edin.
Bulgur iyice ezilince eti koyun. Et ile bulgur macun gibi oluncaya kadar devam edin. Limon parçalarını içinden alın. Tadına ve tuzuna bakın. Gerekli lezzeti bulunca ince kıyılmış yeşil soğanın yapraklarını ve maydanoz katarak yoğurun.
Soğan ve maydanozun sadece yaprak kısımları katılır. Servis tabaklarına sıkarak alın.
Bol yeşil salata, ayran, limon ve ince lavaş ekmeği ile servis yapın. Çiğ köftenin olgunluk derecesi ağza alınarak anlaşılır. Eğer dişe bulgur değmiyorsa, olmuştur.

Not: Bu köfte Malatya’da öğle veya akşam yemekleri yerine yenen bir yiyecek değildir. Aile fertlerini ve yakınlarını bir araya getiren ya da misafire özellikle ikram amaçlı yapılan, kışın daha çok yenen bir ara öğün yiyeceğidir. Köfte yenirken içilen ayrana günümüzde şişkinlik yapmaması için maden suyu karıştırılır. Üzerine çay içilir. Köfte etinin limon ile buluşturulmasının nedeni ise etin bakterilerinin limon suyunda ölmesini sağlamaktır.







Etli Çiğ Köfte (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Etli Çiğ Köfte (Malatya) 40,587 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort