|
Etli Domates Dolması |
|
dilli kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc97842
Gönderme Tarihi: 01.May.2014
2,078 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet domates
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini bir kaşıkla çıkarıp tuz serpin. Kıyma, kıyılmış soğan, pirinç, bir çorba kaşığı salça, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın, domateslere paylaştırıp kapaklarını kapatın. Kalan salçayı sıvı yağda kavurun, üzerine domatesleri yerleştirin. Domateslerin yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyerek pişirin.
Fotoğraf "çingül" tarafından gönderildi. 06.07.2015
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87957
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
Domates (1 kg.)
1 baş soğan
2 kaşık tereyağı (yemek kaşığı)
Kıyma
Pirinç
Maydanoz
Tuz
Domatesleri iyice yıkayın. Sap taraflarından kapak açın. Kapakları iyice kesmeyip bir tarafına ilişik bırakın. Domateslerin içini oyun.
Diğer tarafta bir tava içine yağı eritin. îçine dört-beş baş soğan çentin. Pembeleşinceye kadar yağda öldürün. Üzerine yağlıca kıymayı ilave edin. Buda rengini değiştirene kadar kavrulsun. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve bir bardak pirinci karıştırın. Bir kaç defa karıştırıp ateşten indirin. Sonra bu içi, domateslerin içine doldurup, kapaklarını bastmp kapatın. Tencereye istif ederek, üzerine çıkacak kadar su ya da et suyu döküp, kapağı kapatın. Pişince servis yapın.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82579
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2012
2,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet orta boy sert domates
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tozşeker
İçi için:
2 çorba kaşığı dolusu yağ
10 orta boy ince kıyılmış soğan
3 kahve fincanı ıslatılıp temizlenmiş pirinç (150 gram)
1 bardak su
500 gram az yağlı koyun (veya kuzu kıyması)
1 çorba kaşığı tuz
Az karabiber
1/2 bağ birlikte kıyılmış dereotu, maydanoz, nane
İçin hazırlanışı:
1) Bir tencereye yağı koyup hafif eritiniz ve soğanları ilâve edip karıştırarak 2 dakika kavurunuz.
2) Pirinci süzülmüş olarak ilâve ediniz ve 1 dakika daha kavurduktan sonra bir bardak suyu ilâve edip 4-5 dakika kaynatıp, suyunu çektirerek ateşten alınız.
3) Hafif soğuyunca bütün malzemeyi ilâve edip iyice karıştırınız.
4) İçi süzdürünüz. Salçasını muhafaza ediniz. Salçası 1 su bardağı dolusu gelmelidir; gelmiyorsa biraz et suyu veya su ilâve ediniz.
Dolmanın hazırlanışı:
1) Üstünden 1 santim aşağıdan bir kapak çıkarır gibi domatesi yarım santim kalana kadar kesip, kestiğiniz kısmı arkaya kıvırınız.
2) Domatesleri parçalamadan içlernii bir tatlı kaşığı ile çıkarınız. İçlerini doldurup kapaklarını kapatınız.
3) Üzerine tozşeker ve tuzunu serpip süzdürdüğünüz salçayı ilâve ederek 8-10 dakika fırında pişirip servis yapınız.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60286
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2011
2,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 orta boy sert domates
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı şeker
Harcı:
150 gr pirinç (ıslatılıp temizlenmiş)
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
10 orta boy soğan (çok ince kıyılmış)
500 gr yağsız koyun yada kuzu kıyması
2 su bardağı et suyu yada su
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve kaşığının ucuyla şeker
1 kahve kaşığının ucuyla karabiber
5 çorba kaşığı maydanoz ve dereotu
Önce dolmaların harcını hazırlayınız. Orta boy bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup harlı ateşte kaynatınız. Pirinçleri bu suda 20 dakika haşlayıp soğuk su ile süzdürüp bir kenarda bekletiniz.
Küçük bir tencerede tereyağı kızdırınız. Soğanı ekleyip 4-5 dakika, pembeleşene kadar kavurunuz. Kıymayı ekleyip karıştırarak kavurmaya devam ediniz. Kıymalar hafifçe suyunu çekince et suyunu (yada suyu) ve tuzu ekleyerek 15 dakika daha kaynatıp ateşten indiriniz.
Kıymayı tel bir süzgeçten geçirerek suyunu süzüp saklayınız. Kıymayı büyükçe bir tencereye boşaltıp, karabiberi haşlanmış pirinci, kıyılmış dereotu ve maydanozları ekleyerek iyice karıştırınız.
Fırınınızı önce hafif sıcaklığa getiriniz (140°C). Domateslerin üstlerini koparmadan sanki birer kapak keser gibi domatesi bitimine yarım santim kalana kadar kesip, kestiğiniz kısmı arkaya kıvırınız.
Domatesleri parçalamadan madeni bir tatlı kaşığıyla içlerini çıkarınız.
Hazırladığınız harçla domateslerin içlerini doldurup kapaklarını kapatınız.
Üstüne tuz ve şeker serpip, kıymanın süzülmüş suyunu da dökerek ateşe dayanıklı cam bir kap içinde fırına sürünüz. 8-10 dakika fırında pişirdikten sonra, servis ediniz.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
Tomris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc48264
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
3,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
12 dolmalık domates
1,5 çorba kaşığı margarin
1,5 çorba kaşığı sadeyağ
1,5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 kg yağsız kıyma
İçi:
2 soğan (orta)
3/4 kahve fincanı pirinç
5 domatesin içi
3/4 bardak su
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Düzgün olan ve cıvık olmayan domateslerin üst taraflarından ince kapak kesilip çıkarılır. İçleri bir kaşıkla çıkarılır ve içleri ayrı bir kaba, domatesler ise başka b.r yere konur. Bir kuşane alınarak buna, ölçülere göre sadeyağ, doğranmış soğan konularak soğanlar hafifçe kavrulur. Kuşaneye sıcak su ile pirinç konulur ve kapağı kapatılarak 10 dakika pişirilir.
Pirinçler sularını çekince kuşane ateşten indirilir. Buna kıyma, kıyılmış tere, karabiber ve tuz ilâve edilerek 5 dakika iyice yuğurulur ve kıymaya içi alınan 5 domatesin içleri de konulduktan sonra yeniden iyice karışt.r.lır ve içi boş olan domateslerin içine kıymalar doldurularak üstler, kapatılır. Kapaklı tarafları üste gelecek biçimde tepsiye sıralanır. Bu iş bitince tep.siye margarin, sadeyağ, tuz ve sıcak su konularak tepsinin kapağı kapatılır. Orta ısıdaki ateşte yarım saat pişirildikten sonra tabağa alınarak servis yapılır.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
arzuhal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34222
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2009
3,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
1600 gram dolmalık domates
60 gram sadeyağı ya da margarin (3 çorba kaşığı)
1 ya da bir buçuk bardak su
Tuz
İÇİ:
1 demet dereotu
400 gram yağsız kıyma
40 gram sadeyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
150 gram soğan (2 orta)
40 gram pirinç (3/4 kahve fincanı)
3/4 bardak su
Tuz ve karabiber
1 Pek olgun olmayan düzgünce ve aşağı yukarı hepsi aynı boyda 12 adet dolmalık domatesin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra domateslerin içlerini pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarmalı, domatesi ve içleri ayrı ayrı kaplarda olmak üzere birer tarafa bırakmalıdır.
2 Bundan sonra, bir kuşaneye; 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile küçük doğranmış 2 orta baş soğan koyarak, soğanlar hafif sarı bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra bu soğanlara üç çeyrek bardak su ile, ayıklanmış ve yıkanmış üç çeyrek kahve fincanı pirinç ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler suyunu çekip de pilâvımsı bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 10 dakika pişmeye bırakmalıdır.
3 Pirinçler sularını çekince; tencereyi ateşten alarak, buna; kemiksiz olarak tartılmış 400 gram yağsız kıyma, kıyılmış 1 demet dereotu, 1 kahve kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, bir beş dakika kadar kanştırmalı, sonra da bunlara; gayet küçük kesilmiş olarak, içlerini çıkardığımız domateslerin ancak S tanesinin içini ilâve ettikten sonra tekrar iyice bir karıştırmak ve bu kıyma içini, içlerini boşaltmış olduğumuz domateslerin içlerine doldurmak, sonra da doldurulan her domatesin üstlerine kapaklarını kapattıktan sonra, bunları, saplı tarafları alta, kapaklı tarafları da üste gelmek üzere bir tepsiye yerleştirmelidir.
4 Domateslerin doldurulmaları ve tepsiye yerleştirilmeleri sona erince; bunlara üç silme çorba kaşığı margarin ya da sadeyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ile bir buçuk bardak da su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve domatesler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları orta kuvvetteki ateşte 30 - 35 dakika kadar pişirmek ve tabağa alarak servis yapmalıdır. (Domates dolması piştikten sonra fırınlanırsa daha lezzetli olmaktadır.)
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
nazlı
Aşçı
Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc23566
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
2,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 orta boy domates
8 çorba kaşığı margarin
2 soğan
300 gr koyun kıyması
2 çorba kaşığı pirinç
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 demet maydanoz
1/2 demet nane
Yapılışı:
Domateslerin alt tarafı, kapak şeklinde ve ayrılmadan kesilir. Kenarları biraz oyulur ve yandan, ucu sivri bir bıçak sokularak içi çıkarılır. Tepsiye dizilir. Soğan rende yapılır. Yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Bütün domatesin içinden çıkartılmış olanlar, ufak ufak kesilerek ilave edilir.
Kıyma, tuz, karabiber ilave edilerek 15 dakika tekrar kaynatılır. Ateşten indirilir, kıymanın salçası, domates olan tepsiye süzdürülür. Kıymanın içine haşlanmış pirinç, ince kesilmiş maydanoz, nane konur. Domateslerin içi doldurulur. Üzerlerine tuz serpilir. Orta fırında 30 dakika pişirilir.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
fekeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.03.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Feke-Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc22765
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2008
2,688 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
750 gr. iri boy dolmalık sert domates
250 gr. dolmalık kıyma
4 baş orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1,5 demet dereotu
3 kaşık tereyağı
1,5 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Dolma baharı
Yapılışı:
Domareslerin üzerini keserek içini oyun. Soğanları ince doğrayıp içine kıyma, yıkanmış ayıklanmış pirinç, kıyılmış maydanoz ve dereotu, oyulan domates içleri, tuz ve yeterli miktarda baharatları bir çay bardağı su ilavesiyle iyice karıştırıp dolma harcını hazırlayın. Yayvan bir tencerede 3 kaşık tereyağı ile yarım kaşık salçayı kavurun. Hazırlanan içi, domates içlerine bastırmadan doldurun. Tencereye düzgünce dizin. Üzerine domates kapaklarını kapatın. Dolmaların üzerine gelecek kadar kaynar suyu ilâve edip kısık ateşte pişirin. Pirinçler piştikten bir müddet sonra yemek pişmiş demektir.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
libretto
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20572
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
7-8 Adet sert düzgün domates
250 Gr. orta yağlı kıyma
1 orta boy soğan
1,5 Çorba kaşığı pirinç
1 Tatlı kaşığı tuz
8-10 Dal maydanoz
1/4 çay kaşığı karabiber
Domatesleri yıkayıp, sap kısımlarından bir kapak çıkartacak şekilde kesiniz. İçlerini kaşık yardımı ile bir kaba boşaltınız.
Dolma içini hazırlayınız, domateslere doldurup fırına girebilecek bir tepsiye diziniz. Kalan domates içlerini ezip üzerine gezdiriniz. Tepsiye 1 su bardağı kaynar su ve biraz tuz döküp ağzını kapatınız. Orta hararetli fırında pirinçler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
İçinin Hazırlanması:
Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.
Not: Domates dolmasının bir özelliği de fırında pişirilmesidir.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19215
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
2,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 kg. domates,
300 gr. kıyma,
2 kaşık pirinç,
2 adet iç için domates,
1 kaşık yağ,
maydanoz,
tuz,
karabiber,
yarım kaşık şeker.
Yapılışı:
1- Domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şekilde kesiniz.
2- İçlerini oyarak bir kaba boşaltınız.
3- Domateslerin içlerine dolma içi doldurup bir tepsiye yerleştiriniz.
4- Domateslerin içlerinden çıkan suya yarım kaşık şeker koyup eritiniz.
5- Bu şeker eritilmiş, kafi miktarda suyu domateslerin üzerine dökünüz.
6- Fırında veya ağzını kapatıp ateş üzerinde pişiriniz.
7- Pirinçler uzayınca ateşten alıp servis yapınız.
İçin Yapılışı:
1- Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz.
2- Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.
3- Domateslerin kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız.
4- Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.
5- Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız.
6- Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp domateslere doldurunuz.
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12449
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2007
2,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
Sert, çatlaksız ve düzgün 1 kilo domates,
300 gram orta yağlı kıyma,
2 çorba kaşığı dolmalık pirinç,
1 çorba kaşığı sadeyağ,
1/2 çay kaşığı toz şekeri,
1/2 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı: Domateslerin sap kısımları bir kapak çıkarılacak şekilde kesilir; bu boşluktan yararlanarak içleri oyularak bir kaba boşaltılır.
Beri yanda kıymaya temizlenip yıkanmış pirinçle rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber katılır. Domateslerin içinden çıkarılmış olan domates parçalarının yarısı da ince ince doğranıp katıldıktan sonra dolmanın harcı harmanlanarak birbirine iyice karıştırılır. Sonra domatesler bu harçla doldurulur ve bir tepsiye yahut kayık tabağa düzenli bir şekilde dizilir.
Kalan domates içleri bir çatalla ezilerek toz şekeriyle karıştırılır ve dolmaların üstüne dökülür. Sadeyağ da konduktan sonra domateslerin üstünü örtecek kadar su konur.
Tepsi ağzı kapalı olarak orta ısılı bir fırına konur ve harcındaki pirinç pişinceye kadar dolmalar pişirilir. Dolmalar fırından çıkarılınca hemen olduğu gibi sofraya götürülüp servis yapılmalıdır.
Domates dolmalarının normal bir ateşte pişirilmemesinin nedeni bütün dolmaların aynı ısıyı alamayıp aynı derecede pişememesidir. Tepsinin orta yerine isabet eden domates dolmaları fazla pişip dağılırken tepsinin kenarına isabet edenlerden bazılarında pirincin diri kaldığı görülür.
ML® Püreli Domates Dolması için tıklayın
|
ETLİ DOMATES DOLMASI |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9960
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
2,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
8 adet kırmızı fakat sert domates
200 gr. koyun kıyması
Yarım paket yağ
1 demet maydanoz
2 adet büyük baş soğan
2 kahve fincanı dolusu pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su
2 kahve kaşığı karabiber
Yapılışı:
Soğan ince kıyılarak 5 dakika kadar yağda börttürülür ve sonra buna pirinç ve kıyma ile ince kıyılmış maydanoz da katılır. Hepsi karıştırılıp bir 5-6 dakika daha pişirilip ateşten alınır. «Ateşten alınmadan evvel tuzu ve biberi de ilâve edilir.» Domatesler keskin bir bıçakla sap taraflarından kapak kaldırılacak şekilde kesilerek açılır ve içleri domatesler zedelenmeden dikkatle oyularak domatesin sadece etli kısımları kalmak şartı ile oyulup boşaltılır. Çıkan kısımları da bir süzgeçten ezerek geçirip ilerde kullanmak için ayrılır. İçi boşaltılan domateslere evvelce hazırlanmış olan kıymalı pirinçli iç ne çok tıkız, ne de pek gevşek olmamak şartı ile doldurulur. «Eğer iç artarsa bunlar da var ise bir iki ufak domatese doldurulur, yoksa yuvarlak ufak köftecikler yapılarak sonra tencereye domateslerin üzerine yerleştirilir.» İçleri doldurulmuş olan domatesler evvelce kesilen kapak kısımları kapatılarak, genişçe bir tencereye gerekirse iki sıra halinde ve etin kemiği en alta konarak yerleştirilir. Fazla içten yapılan köftecikler de serpilir ve tencere ateş üstüne alınır. Domateslerin içlerinden elde edilen su ilâve edilip tencerenin kapağı kapanır ve 40-45 dakika hafif ateşte piştikten sonra alınıp sıcak servis yapılır.
ML® Ankara Dolması için tıklayın
|
Etli Domates Dolması |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc4712
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
2,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
12 Orta Boy Domates
1/2 Su Bardagi Pirinç
2 Orta Boy Sogan
1/2 Demet Maydanoz
1/2 Demet Dereotu
1 3/4 Su Bardagi Kiyma (orta yagli)
2 Tatli Kasigi Tuz
1 Yemek Kasigi Nane
1 Tatli Kasigi Kara biber
1 Yemek Kasigi Margarin
1/4 Su Bardagi Su
YAPILIŞI
Sebzeleri yika. Domateslerin sap tarafindan birer kapak kes, içlerini çikar.
Için 1/3'ünü yarim santimetre küp irilikte dogra.
Pirinci yika, süz. Sogani soy, yika, ince ince dogra. Maydanoz ve dereotunu ayikla, ince ince kiy. Pirinç, soğan, maydanoz, dereotu, kiyma, tuz, nane, kara biber, yag ve dogranmis domates içini karistir.
Domatesleri bu içle doldur. Kesilen kapaklari üzerlerine yerlestir.
Yayvan firina girebilecek bir tencereye, açik yönleri üste gelecek sekilde diz. 1/4 su bardagi sicak su koy, kapagi kapat. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda pirinçler yumusayincaya degin yaklasik 45-50 dakika pisir.
ML® Püreli Domates Dolması (görsel)
|
Etli Domates Dolması |
|
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 47 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc383
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2005
3,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg. domates
yarım kg et
4 çorba kaşığı pirinç
2 baş soğan
2 kaşık tereyağı
yeteri kadar maydanoz, karabiber ve tuz
Yağlı et bir kez makineden geçirilir. Bir kap içinde yağ, ince kıyılmış soğan, kıyma ile kavrulur. Domates, su eklenerek pişirilir. 4 kaşık pirinç pilav gibi haşlanır. Süzgüye çıkmış kıyma, pirinç, maydanoz karıştırılır. İçi çıkmış domatesler doldurulur, pişirilecek tencereye yerleştirilir, üzerine hafif tuz serpilir, orta ateşte pişirilir.
|
|