|
|
Etli Dürüm |
|
bacı kalfa
Aşçı
Kayıt: 02.07.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc109002
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2015
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yuvarlak lavaş ekmeği
400 gram biftek
1 adet kırmızı soğan
6 adet marul yaprağı
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Etleri çok ince şeritler halinde kesin. Tavada yağın içinde sürekli karıştırarak pişirin. Üzerine baharatları ekleyin, pişirip sıcak tutun. Doğranmış kırmızı soğan, marul ve maydanozla etleri harmanlayın, lavaş içine sarıp tavada ya da ızgarada dürümleri ısıtıp servis yapın.
|
Etli Dürüm |
|
senfonim
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc30904
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2008
4,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 g sığır eti (buttan; bütün yağları alınmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber salçası
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/4 tatlı kaşığı kimyon
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
8 taze soğan (yeşil bölümleri, soğanların boyu yaklaşık 7,5 cm kalacak biçimde kesilip, atılmış)
8 sac pidesi (her biri 25 cm çapında)
1 küçük yeşil salata (ince kıyılmış)
Sosu:
500 g domates (tercihen sırık domatesi; kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, ince doğranmış)
2 çarliston biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük zar biçimi doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1-3 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
Sığır budunu, liflerine düşey olarak, 1,5 cm eninde şeritler halinde kesip, bir kenara bırakın. Pek derin olmayan bir tencerede limon suyu, kırmızıbiber salçası, kekik, kimyon ve karabiberi karıştırın. Et şeritlerini ve taze soğanları ekleyip, karıştırdıktan sonra, oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Bu arada bir salata kâsesinde bütün sos malzemesini karıştırıp, kokularının birbirine iyice karışması için bir kenarda en az 15 dakika bekletin. Et şeritlerini mangal ya da barbeküde ızgara edecekseniz, mangal ateşini 30 dakika önceden yakın; fırında ızgara edecekseniz, fırınınızın ızgarasını 10 dakika önce yakın.
Sac pidelerini üst üste koyup, alüminyum kâğıda sararak bir fırın tepsisine koyun. Tepsiyi fırına verip, pideleri birkaç dakika ısıttıktan sonra, tepsiyi fırından alarak bir kenara bırakın. Tenceredeki karışımdan et şeritlerini ve taze soğanları ayıklayıp, et şeritlerini ızgaranın ortasına, soğanları da ızgaranın kenarlarına dizin ve her iki yüzlerini 1'er dakika ızgara edin (soğanlar hafifçe esmerleşe-cek, etler kanlı pişecektir). Sonra ızgaradan alıp, soğanları bir kenara bırakın; et şeritlerini lokma büyüklüğünde doğrayın. Alüminyum kâğıt paketini açıp, pideleri çıkararak, her pidenin üstüne etleri, ızgara edilmiş taze soğanları ve kıyılmış yeşil salataları yerleştirin.
Üstüne salata kâsesindeki sostan kaşıkla gezdirip, pideleri sararak dürüm haline getirin ve yanlarında kalan sosla servis yapın.
|
|
Etli Dürüm Tarifleri Et Yemekleri
|
|