Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Firik Pilavı (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Firik Pilavı (Gaziantep)

yasemen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Bornova-İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20530
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,406 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı firik
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 baş orta boy kuru soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
250 gr kuzu kuşbaşı
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz

Tencereye yağ konur. Üzerine et ve soğan atılır. Harlı ateşte et suyunu bırakıp, çekene dek pişirilir. Yıkanmış firik ve bulgur birlikte atılır. Birkaç kez çevrildikten sonra, tuz, karabiber ve su katılır, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapalı olarak, orta ateşte 15-20 dakika pişirilir.


Etli Firik Pilavı (Gaziantep)

zührem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2012
Mesajlar: 48
Şehir: Zonguldak
Kısa URL: https://ml.md/lc98161
Gönderme Tarihi: 12.May.2014
2,242 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kuzu kuşbaşı
5 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı firik bulguru
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
3.5 su bardağı su
50 gr margarin
Tuz
Karabiber

Soğanları soyup kıyın. Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün.
Etleri tencerede tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Etler suyunu çekinceye kadar pişirin. 1 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et suyunu çekince kıyılmış soğan, 1 yemek kaşığı ılık su ile sulandırılmış salça ve margarini ekleyin. 10 dakika pişirin. Haşlanmış nohutları ve bulgurları ilave edin. Kaynar suyu ekleyin. Kaynatıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.11.2024


Etli Firik Pilavı (Gaziantep)

kadın hatun
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.03.2016
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc115389
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2016
1,891 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

2 su bardağı pirinç
2 su bardağı firik bulguru
10 g kıyma
1 kg parça et
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Badem
Çam fıstığı
Tuz
Karabiber
Karışık baharatlar

Eti, tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Haşlanan etin suyunu kullanarak pirinç pilavını pişirin. Başka bir tencerede firik pilavını da yine et suyu kullanarak pişirin. Pişerken içine zeytinyağı ekleyin. Kıyma ile beraber çam fıstığını ve bademi kavurun. Daha sonra büyük bir kayık tabağa firik pilavıyla pirinç pilavını, üstüne haşladığınız parça etleri ve en üstüne de kıymayı koyarak servis yapın.



Etli Firik Pilavı (Gaziantep)

ifşa
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 19
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc147317
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2019
588 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı firik
500 gram kuşbaşı et
1 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 su bardağı su
Karabiber
Tuz

Eti tencereye alıp sürekli karıştırarak kavurun.
Etler suyunu çekince yağı ve ince ince doğranmış soğanları ekleyin.
Daha sonra firik ve bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin.
Salçayı, baharatları ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Suyunu da ilave edip pişmeye bırakın.
Pilavınız suyunu çekince altını kapatıp içine tereyağını ekleyin ve karıştırın.
Yaklaşık 30 dakika demlendirip servis edebilirsiniz.



Etli Firik Pilavı (Gaziantep)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180755
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2024
19 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 su bardağı firik bulguru
1/2 su bardağı normal bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası veya biber salçası
2-3 su bardağı tavuk veya et suyu (isteğe bağlı su da kullanılabilir)
Tuz ve karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Bir tutam taze nane veya maydanoz (süsleme için)

İşe, soğanı ince ince doğrayarak başlayın.
Sarımsakları ezerek hazırlayın ve domatesi küp küp doğrayın.
Biber kullanacaksanız onu da ince ince doğrayın.
Orta boy bir tencereye tereyağı veya zeytinyağını ekleyin.
Yağ eriyip ısındıktan sonra ince doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Soğanların rengi döndüğünde, ezilmiş sarımsakları ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun.
Soğan ve sarımsaklar güzelce kavrulduktan sonra, salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
Ardından küp doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin.
Tencereye firik bulgurunu ve normal bulguru ekleyin.
Birkaç dakika boyunca karıştırarak kavurun.
Tavuk suyu veya et suyunu ekleyin; tercihe göre sadece su da kullanabilirsiniz.
Sıvıyı ekledikten sonra tuz ve baharatları da ilave edin.
Pilavın su miktarını bulgurların su çekme oranına göre ayarlamayı unutmayın; firik bulguru normal bulgura göre biraz daha fazla su çekebilir.
Tencerenin kapağını kapatın ve pilavı kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika, suyu tamamen çekene kadar pişirin.
Bulgurlar yumuşadığında pilavınız hazırdır.
Ocağı kapatın ve pilavın kapağını açmadan 5-10 dakika dinlenmeye bırakın.
Pilavı karıştırarak servis edilecek hale getirin.
Üzerine ince doğranmış taze nane veya maydanoz serpiştirerek sunum yapabilirsiniz.







Etli Firik Pilavı (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(5 adet Etli Firik Pilavı (Gaziantep) 132,766 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort