|
|
ETLİ KEREVİZ DİZMESİ |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19149
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
2,486 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. kereviz,
250 gr. kuşbaşı et,
2 kaşık yağ,
2 kaşık un,
2 limon,
2 yumurta,
tuz.
Yapılışı:
1- Kerevizlerin kabuklannı soyunuz.
2- Boyuna 4 eşit parçaya ayırınız (büyükse 6 veya 8'de olabilir).
3- Yıkayıp, yarım limon sıkılmış suda haşlayınız.
4- Diğer taraftan eti, soğanı yağla bir tencereye koyup hafif kavurunuz.
5- Bir bardak su ilave ederek hafif pişiriniz.
6- Kerevizleri çok temiz bir tencereye sivri tarafları ortaya geniş tarafları kenara gelmek üzere diziniz.
7- Tüm orta kısmını hafif açıp eti koyunuz.
8- Kafi miktar su ilave edip, üzerini kağıtla kapatıp pişiriniz.
9- İnmesine yakın terbiyesini koyup bir taşım kaynatıp pişiriniz.
10 Servis tabağına dikkatlice ters çeviriniz, (ters çevirirken suyunu süzünüz sonra suyu üzerine koyunuz.)
Terbiyesi:
2 yumurta sarısı, 1 limon suyu ile iyice ezilir. Arzu edilirse unda konabilir.
|
Etli Kereviz Dizmesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc103968
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2014
1,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram Kereviz
500 Gram Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Adet Küçük Doğranmış Soğan
1 Su Bardağı Su
Tuz
1 Adet Yağlı Kağıt
1 Adet Limonun Suyu
2 Adet Yumurta
Kerevizlerin kabuklarını biraz kalın soyarak 6 eşit parçaya bölün.Kereviz parçalarının keskin kenarlarına, bıçakla keserek oval bir şekil verin. Hazırladığınız kerevizleri, kararmamaları için içine 1 çorba kaşığı un katılmış limonlu suya atarak, diğer malzemeler hazır olana dek bekletin. Kerevizleri hazırlayın. Bir tencereye yağı soğanları ve eti koyup, hafif kavurun. Bir bardak su ekleyip, hafif pişirin. Başka bir tencereye, kerevizleri sivri tarafları ortaya, geniş tarafları kenara gelecek şekilde dizin. Orta kısmı hafif açıp, etleri koyun.Üstünü örtecek kadar su ekleyip, üstünü kağıtla kapatıp, kapağını örtüp, pişirin. Limonun suyunu, yumurtalar ile iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan, bu karışıma azar azar katın. Sonra bu terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe eklerken, karıştırarak bir taşım kaynatın; ateşten alın. Servis tabağına dikkatle ters çevirin.
Not: Kereviz aldığınızda, sap kısımlarını koparıp yemeğe katabilir, veya salatalarda kullanabilirsiniz.Ayrıca kurutup çorba gibi bazı yemeklerde baharat olarak da değerlendirebilirsiniz.
|
|
ETLİ KEREVİZ DİZMESİ Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|