Kısa URL: https://ml.md/lc104196
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2015
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
4 kg. un
1 su bardağı yağ
1 tatlı kaşığı maya
1 çay kaşığı susam
Tuz
Su
1 kg. kıyma
5 baş kuru soğan
2 çorba kaşığı salça
Ortası açılan un tuz ve su eklenerek hamur haline getirilir. Mayalanması için 1-2 saat bekletilir.
Mayalanan hamur beş eşit parçaya bölünerek beze yapılır. Büyükçe bir tepsinin içi bir çay bardağı yağla iyice yağlanır.
Bezeler tepsinin çapına göre açılarak tepsiye yayılır. Soğan kıyma ve salçadan hazırlanan iç koyularak dört kat yapılır.
Başka bir kapta susam, 1 bardak un ve 1 bardak su karıştırılarak bulamaç yapılır, hazırlanan bulamaç tepsideki hamurun üzerine sürülür.
En üste bir su bardağı yağ dökülür. Baklava dilimi şeklinde dilimlenen yemek fırında pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc164293
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
Fatma Arslantaş
1 kilo un
2 kaşık yaş maya
3 bardak ılık su
1 kaşık tuz
İçi için:
Yarım kilo kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı un
Ilık su
Susam
1 kepçe sıvı yağ
Bu börek fırında ya da toprak tandırda pişirilir.
Hamur leğenine un konulur ortası açılır. Maya, tuz ve ılık su eklenerek hamur elde edilir. Hamur iki saat kadar mayalanır.
Büyükçe bir tepsi yağlanır. Bezelenen hamurlar tepsinin çapına göre açılır.
Soğanla kavrulmuş et içine konulur dört beş kat yapılır.
Her kata un, su ve susamdan hazırlanmış bulamaç dökülür.
En üste bir çömçeden fazla yağ konulur.
Fırına vermeden dilimlenir fırına sürülür.