Kısa URL: https://ml.md/lc42369
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2009
3,734 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg iç bakla
250 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
10-15 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Baklanın üzerine su konur ve yumuşayana kadar haşlanır. Tencereye yağ konur , ısınınca ince kıyılmış soğan atılır ve pembeleştirilir. Üzerine et atılır, suyunu bırakıp çekince salça ve tuz eklenir. Haşlanmış baklalar az haşlama suyuyla ilave edilir. Bir taşım pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc46520
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010
2,356 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMESİ
350 gr. kemiksiz kuşbaşı, kuzu eti
120 gr. soğan
2 diş sarımsak
yarım litre et suyu
yarım kilo kuru bakla
20 gr. salça
3 sap maydanoz
yağ
YAPILIŞI
Et ve baklayı ayrı ayrı haşlayınız. Soğanı rendeleyiniz. Hafif ateşte bir tepsiye konan bütün malzeleyi fırında hafifçe kızartınız. Sıcak et suyunu, salçayı, kıyılmış maydanozu, eti ekleyiniz. Kısık ateşte et suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Tabaklara koyup servis yapınız.