|
Etli Kuru Bamya |
|
fiber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2013
Mesajlar: 72 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc85535
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2013
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet kuru soğan
1 Adet limon
1 Avuç kuşbaşı et
1 Tutam tuz
100 gr kuru bamya
1 Yemek Kaşığı salça
kuru bamyaları bol limonlu suda haşlayın.tencereye margarini alıp etleri kavurun.peşinden kuru soğanı ekleyip kavurun.sonrada salça ve tuz ekleyin.yeterince su koyun,kaynamaya başlayınca bamyaları atın ve yine limon sıkın.etler pişince pişmiş demektir.sıcak servis yapın.
|
Etli Kuru Bamya |
|
kapıkulu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc83819
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2012
1,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Çorba KaşığıSana klasik
2 Adet limon
3 Su Bardağı su veya etsuyu
1 Yeterince tuz
250 gr kuru bamya
3 Baş soğan
250 gr dana kuşbaşı
ORTA BÜYÜKLÜKTE BİR TENCEREYE YARISINI GEÇECEK ŞEKİLDE SU KONR, 1 LİMONUN SUYU İLAVE EDİLİR VE KUVVETLİ ATEŞE OTURTULUR. SU KAYNAMAYA BAŞLAYINCA, BAMYALAR İPİNDEN ÇIKARILMADAN, SUYUN İÇİNE ATILIP HAŞLANIR. 10 DAKİKA KADAR HAŞLANDIKTAN SONRA, TENCEREDEKİ KAYNAR SUYA 2 BARDAK SOĞUK SU KATILIR VE SU SOĞUYUNCAYA KADAR BAMYALAR TENCEREDE BIRAKILIR. BAŞKA BİR TENCEREYE SANA KLASİK VE İNCE İNCE DOĞRANMIŞ SOĞAN KONUR, TAHTA KAŞIKLA KARIŞTIRARAK SOĞAN RENK DEĞİŞTİRİNCEYE KADAR KAVRULUR. DANA KUŞBAŞI İLAVE EDİLİR, TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR, ORTA ATEŞTE ARA ARA KARIŞTIRILARAK PİŞİRİLİR. ET SALDIĞI SUYU ÇEKİNCEYE KADAR -20-25- DAKİKA PİŞİRDİKTEN SONRA, SU VEYA ET SUYU İLAVE EDİLİR VE TENCERENİN KAPAĞI KAPATILARAK 1 SAAT KADAR ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR. HAŞLANAN BAMYALAR İPLERDEN ÇIKARILIP SUYU İYİCE SÜZÜLDÜKTEN SONRA, ETİN İÇİNE KATILIR. BAMYA İLE ET PİŞİNCEYE KADAR BEKLENİR. YAKLAŞIK YARIM SAAT KADAR. PİŞİNCE SERVİS TABAĞINA ALINIP SICAK SERVİS YAPILIR.
|
|