Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kapari Tarifleri > Etli Kuru Bamya (10 adet - 1,126,995 defa bakıldı)

Etli Kuru Bamya


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Kuru Bamya

Durdurbeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc7550
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2006
4,144 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram kuru bamya
sirke
1 tane orta boy havuç
3 çorba kaşığı tereyağı
300 gram kuşbaşı kuzu eti
ince kıyılmış 2 iri soğan
tuz
4 bardak et suyu yoksa su
1 limonun suyu

Bir tencereye bol su koyup kaynatın ve bamyaları ipiyle içine atın. Bir kahve fincanı sirke katıp beş dakika kaynattıktan sonra çıkarın, soğuk suya tutan. Havucu tavla zarı gibi doğrayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın, etleri ilave edip 4-5 dakika kavurun, ardından soğanları katıp 3-4 dakika daha kavurun. Tuzuna ve suyunu koyup pişirmeye başlayın. Bamyaların ipini çıkarın et suyu, limon suyu ve havuç katarak beraber bir saat pişirin.


ETLİ KURU BAMYA

rukiye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc16395
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
3,521 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. Et
2 Fincan sade yağ
1 Çay Bardağı Kuru bamya
3 Soğan
3 Bardak su
1 Havuç
1 Limon
Tuz.

Kuru bamyayı içine limon sıkılmış az bir suda 10 dakika haşlayın. Sonra tencereye yeteri kadar su katıp pişirin.
Koyun etini yaâda, çentilmis soğanla kavurun. Havuç tuz ve birkaç bardak su katıp pişirin. Sonra bamyalara katın. Limonun suyunu koyup yeteri kadar pişirin.


ML® Fırında Tavuklu Bamya için tıklayın


ETLİ KURU BAMYA

akide şekeri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc19453
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
3,623 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuşbaşı et
200 gr. kuru bamya
2 kaşık yağ
3 adet soğan
1 kaşık domates ezmesi veya 2 adet domates
1 adet limon
tuz

1 Bamyaları ipinden çıkarıp yıkayınız.
2 Bir tencereye 5-6 bardak su koyup, yarım limon sıkıp kaynatınız.
3 Su kaynayınca yıkanmış bamyaları atıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
4 Ateşten alıp üzerine soğuk su koyup bamyaları kabartınız ve dirileştiriniz.
5 Kuşbaşı eti tencereye koyup üzerine doğranmış soğanı, yağı koyup orta hararetli ateşte hafif öldürünüz.
6 Ezilmiş 1 kaşık salçayı veya kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri koyup bir iki defa da bununla kavurunuz.
7 Üzerine 4-5 bardak sıcak su, tuz ve yarım limon suyu sıkıp etler biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
8 Bamya ve et istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz. (Suyunu çekerse sıcak su olarak tekrar koyabilirsiniz.)
9 Pişince kafi miktar suyla ateşten indirip servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.


ML® Düdüklüde Koruklu Bamya için tıklayın

ML® Düdüklüde Koruklu Bamya (görsel)


ETLİ KURU BAMYA

kolaj
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc34617
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009
3,522 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram kuru bamya
200 gram sadeyağı, ya da margarin (10 çorba kaşığı)
250 gram soğan (3 orta)
250 gram koyun döşü
100 gram havuç (1 büyük)
6 bardak su, ya da et suyu
2 adet limon
Tuz

1 Bir tencerenin dörtte üçüne kadar su doldurduktan sonra buna 1 limon sıkarak suyu kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; ipleri ile birlikte olmak üzere, 150 gram kuru bamya koyarak, bamyaları ancak 10 dakika haşlamalı ve haşlanmış olan bamyaları ateşten alarak, üstüne bir miktar soğuk su koymalı ve bamyalar içinde oldukları halde, su iyice soğuyup da bamyalar şişinceye kadar bunları bir tarafa bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan da bir tencereye; 10 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, küçük doğranmış 3 orta baş soğan ile, kuşbaşı doğranmış 250 gram koyun döşü koyarak, et ve soğanlar sularını salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle bunları 15-20 dakika arasında pişirmeli, sonra bu etlere; kazınmış yerım santim en ve boyunda küçük parçalara doğranmış bir büyükçe havuç, 6 bardak su, ya da et suyu ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak tencerenin kapağını kapatmalı ve orta kuvvetteki ateşte bir saat kadar pişmeye bırakmalıdır..
3 Bir saat sonra, tencereye; ılık su içinde bir tarafa bırakmış olduğumuz bamyaları, suyu iyice süzülmüş ve ipleri çekilmek suretiyle çıkarılmış olarak koyduktan sonra bunlara; bir adet de limon suyu katmalı, sonra da suyun üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile özenle alıp attıktan sonra tencerenin kapağını kapatmalı ve bamyalar iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları aşağı yukarı bir - bir çeyrek saat arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.


ETLİ KURU BAMYA

fener
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2009
Mesajlar: 30
Şehir: Adıyaman
Kısa URL: https://ml.md/lc44646
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
3,139 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
250 gram kuru bamya
5-6 ufak parça et
2 orta boy havuç
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
8 çorba kaşığı sadeyağ veya margarin
2 baş soğan
yarım çorba kaşığı salça.

Kuru bamyalar, bir tencereye konulur, su ile ezilmiş olan salça, bamyaların üzerine dökülür. Diğer bir tencereye kuşbaşı şeklinde kesilmiş olan etler konularak bir dakika kavrulur. Ufak kesilen havuç, tuz, limon ve su konularak yarım saat kaynatılır. Sonra kuru bamya ilave edilir ve yarım saat pişirilir.


ETLİ KURU BAMYA

Şenol71
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.03.2010
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc48382
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2010
3,314 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr kuşbaşı et
150 gr kuru bamya
4 bardak su
1 limon
4 çorba kaşığı margarin
1 orta soğan
1 defne yaprağı
1 havuç
1 kahve fincanı sirke
biraz tuz

Bamyalar fırında, ya da ısıtılmış tavada kuru kuru 2 - 3 dakika kavrulur. Sonra bir temiz peçetenin arasına koyulup hafifçe ovalanarak üzerlerindeki tüylerin dökülmesi sağlanır. Sonra içinde kaynamakta olan sirkeli su bulunan tencereye atılıp 4 - 5 dakika haşlanıp süzülür. Üzerine soğuk su dökülür.
Öte yandan, tencereye sağ koyulup kızdırıldıktan sonra defne ve etler ilâve edilir. Etler saldıkları suyu çekip pembe-leşinceye kadar 5 - 6 dakika kavrulur. Sonra rendelenmiş soğan ilâve edilip 5 dakika daha kavrulur. Su ve tuz da koyulup orta ateşte yarım saat kadar pişirilir.
Soğumuş olan bamyalar sudan çıkarıldıktan sonra ipleri çekilip çıkarılır ve limon suyu kazınıp minicik doğranmış havuçla birlikte etlere ilâve edilir. Ortadan hafif ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilip indirilir.


ETLİ KURU BAMYA

limon çiçeği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc58641
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010
3,116 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuru bamya
2 kaşık yağ
3 adet soğan
1 kaşık domates ezmesi veya 2 adet domates
1 adet limon
Tuz

Bamyaları ipinden çıkarıp yıkayınız.
Bir tencereye 5 - 6 bardak su koyup, yarım limon sıkıp kaynatınız.
Su kaynayınca yıkanmış bamyaları atıp hafif yumuşayıncaya kadar haşlayınız.
Ateşten alıp üzerine soğuk su koyup bamyaları kabartınız ve dirileştiriniz.
Kuşbaşı eti tencereye koyup üzerine doğranmış soğanı, yağı, koyup orta hararetli ateşte hafif öldürünüz.
Ezilmiş 1 kaşık salçayı veya kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesleri koyup bir iki defa da bununla kavurunuz. Üzerine 4-5 bardak sıcak su, tuz ve yarım limon suyu sıkıp etler biraz yumuşayıcaya kadar pişiriniz.
Bamya ve et istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz. (Suyunu çekerse sıcak su olarak tekrar koyabilirsiniz).
Pişince kâfi miktar suyla ateşten indirip servis tabağına boşaltıp sıcak servis yapınız.


Etli Kuru Bamya

lezzet penceresi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2011
Mesajlar: 35
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc64707
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,972 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kuru bamya
250 gr. kuşbaşı et
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 adet domates
5 su bardağı et suyu
1 adet limonun suyu
Tuz

Bamyaları bir bezin arasına koyun. Hafifçe ovarak dikenlerini temizleyin. Üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup 10 dakika kaynatın. Üzerine soğuk su ekleyin ve 5 dakika bekletip süzün. Tereyağını eritin, doğranmış soğanı kavurun. Eti ekleyip suyunu çekene kadar pişirin, doğranmış domatesleri ekleyin. 5 dakika sote edip et suyu ve limon suyunu katın. Bamyaları ekleyin. 30 dakika daha pişirin.


Fotoğraf "Hiç Kimse" tarafından gönderildi. 15.12.2015


ETLİ KURU BAMYA

kar tanem
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2013
Mesajlar: 22
Şehir: Polatlı
Kısa URL: https://ml.md/lc87901
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2013
2,854 defa indirildi / yazdırıldı




150 gr. Kuru Bamya
Yağ
200 gr. Soğan (2 büyükçe)
300 gr. Yağlıca et
1 orta büyüklükte havuç (Arzu edilirse)
5-6 bardak su veya et suyu
Limon
Tuz

Bir tencerenin dörtte üçüne kadar su doldurduktan sonra buna, 1 adet limon sıkarak suyu kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna, ipleriyle birlikte olmak üzere 150 gram da kuru bamya ilave ederek, bamyaları ancak 10 dakika haşlamalı, sonra da haşlanmış bamyaları ateşten alarak üstüne bir miktarda soğuk su ilâve etmeli ve bamyalar içinde olduğu halde, su iyice soğuvupta bamyalar şişinceye kadar bir tarafa bırakmalıdır. (Şayet fırın varsa bamyaları ancak beş dakika fırına bıraktıktan sonra bunlan iyice silkmeli ve fazla bastırmadan iki avuç içinde ovalamalı ve sonra haşlamalıdır.)
Diğer taraftanda bir tencereye yağ, çentilircesine küçük doğranmış 2 büyük soğan ile kuşbaşı kesilmiş 300 gram koyun eti koyarak, et ve soğanlar suyunu salıpta tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle 15-20 dakika kavurmalı, sonra da kavrulmuş bu etlere kazınmış çeyrek parmak incelik ve uzunluğunda parçalara kesilmiş 1 orta büyükte havuç ile 5-6 bardakda su ilâve ederek orta hararetteki ateşte etleri 1 -1,5 saat arasında az pişmeğe bırakmalıdır. Tencerenin dibi tutmamasına, et ve soğanların fazla sararmamasına çok dikkat etmelidir.
Etler az pişince; tencereye su içinde bir tarafa bırakmış olduğumuz bamyaları, suyu iyice süzülmüş ve ipleri çekilmek suretiyle çıkarılmış olara ilâve ettikten sonra bunlara 1 adet limon suyu ile 1 miktarda tuz katmalı, sonra da suyun üstünde hasıl olan köpükleri bir delikli kepçe ile aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak, bamyalar pişmiş bir hâl alıncaya kadar aşağı yukarı 1-1,5 saat arasında pişirmek, servis yapmalıdır. (Tenceredeki su iyice çekmesine rağmen bamyalar pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ilâve etmelidir.)


Etli Kuru Bamya

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106897
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019
2,453 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı (4 kişilik )

300 gram kuru bamya
200 gram kuşbaşı et
3 adet orta boy soğan
2-2,5 litre su
2-3 adet limon
3 yemek kaşığı kuyruk yağı veya bir miktar margarin
½ kaşık salça
Tuz

Öncelikle kuyruk yağı tavaya atılır, hemen ardından et konulur ve kavrulur.
Soğanlar ince ince kesilerek ilave edilir.
Yarım kaşık salça ilave edilir.
Suyu ilave edilerek iyice kaynatılır.
Bamya, el bezinin arasında iyice ovularak tüyleri dökülür, birkaç limon dilimi ile haşlanır.
Ateşte kaynayan etli suya bamya ve tuz ilave edilir.
Ardından limonlar sıkılır.
Piştikten sonra sıcak olarak servis edilir.







Etli Kuru Bamya Tarifleri Kapari Tarifleri



(10 adet Etli Kuru Bamya 1,126,995 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort