Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Brüksel Lahanası Tarifleri > Etli Kuru Börülce (5 adet - 325,324 defa bakıldı)

Etli Kuru Börülce


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Börülce

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36685
Gönderme Tarihi: 20.May.2009
2,428 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
300 gr. börülce
500 gr. kuşbaşı et
3-4 kaşık sıvı yağ
2 kaşık domates ve biber salça
2 baş kuru soğan
Tuz

Tencereye yağ ve eti koyup, kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda arasıra karıştırarak beş dakika pişiriniz. 4 su bardağı kaynar su ve ayıklanıp yıkanmış börülceyi ilâve ederek pişiriniz. Yumuşamasına yakın ince kıyılmış soğan, salça ve tuzunu ilâve edip yumuşayınca ocaktan alınız.


ETLİ BÖĞRÜLCE

Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc20619
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
3,893 defa indirildi / yazdırıldı




250 Gr. Kuşbaşı et
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 Su bardağı börülce
1/2 Çorba kaşığı tuz
2 Orta boy soğan
1/2 Çorba kaşığı salça

Tencereye yağ ve eti koyup, kapağını örtünüz. Hafif hararetli ısıda arasıra karıştırarak beş dakika pişiriniz. 4 su bardağı kaynar su ve ayıklanıp yıkanmış börülceyi ilâve ederek pişiriniz. Yumuşamasına yakın ince kıyılmış soğan, salça ve tuzunu ilâve edip yumuşayınca ocaktan alınız.


ETLİ BÖRÜLCE

susam sokağı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2007
Mesajlar: 72
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc20120
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2007
2,496 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram kadar börülceyi bir gece önceden ıslatın. 1 baş soğanı ince doğrayıp bir tenceredeki zeytinyağında pembeleştirin; soğanın rengi dönünce, döş tarafından, ufak doğranmış 300 gram kadar koyun etini katın. Etler nar gibi kızarınca, ılık suda eritilmiş salça ve bir tutam tarçın serpin. Tenceredekilerin üstünü örtecek kadar sıcak et suyu koyun, hafif ateşte pişirin. Pişmesi yaklaşınca tuzunu atın.


Etli Kuru Börülce

akide şekeri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc19451
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
2,623 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuşbaşı et
2 kaşık yağ
2 bardak börülce
2 adet soğan
1 kaşık salça
tuz

1- Eti bir tencereye koyup içine kıyılmış soğanı ve yağı ilave ediniz.
2- Orta hararetli ateşe koyup soğanlar hafif saranncaya ve ette kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
3- Sulandırılmış salçayı veya kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bir iki defa daha karıştırarak domatesi öldürünüz.
4- 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış börülceyi veya haşlanmış börülceyi yıkayıp ilave ediniz.
5- Kırmızı biberleri yıkayıp börülceye koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve börülce taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- İnmesine yakın tuzu atıp bir iki taşım daha kaynatınız.
8- Yüze, yüz suyu kalarak ateşten alınız.
9- Servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapınız.

ML® Börülce Pilakisi Videosu


Etli Kuru Börülce

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12865
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2007
2,888 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram börülce
300 gram koyun eti (döş veya kuyruk sokumu tarafından)
1 kahve fincanı domates salçası
1 baş soğan
1 tutam toz tarçın
5 çorba kasığı zeytinyağı
Yeteri kadar et suyu
Tuz
Karabiber

Börülceleri bir gece önceden temizleyip taş ve darılarını ayıkladıktan sonra suda ıslatmalı.
Bir tencereye zeytinyağıyle rendelenmiş soğanı koymalı ve orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla kavrulacak soğanların rengi dönünce küçük parçalara doğranmış ve iyice yıkanmış eti katmalı bir süre de birlikte kavurmalı. Et parçaları nar gibi kızarınca bir fincan ılık et suyunda eritilmiş domates salçasını katmalı. Biberiyle tarçını serpmeli. Birkaç defa karıştırdıktan sonra suyu süzülmüş börülceleri katmalı. Tenceredekilerin üstünü örtecek kadar et suyu dökmeli ve börülceleri ortadan az ısılı ateşte yavaş yavaş pişirmeli. Börülceler dağılmayacak kadar pişince tuzunu serpmeli ve bir taşım kaynatıp tencereyi ateşten almalı. Yemeği servis tabağına almalı ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.






Etli Kuru Börülce Tarifleri Brüksel Lahanası Tarifleri



(5 adet Etli Kuru Börülce 325,324 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort