Geniş bir tencerede bol su kaynatın. İçine biraz da tuz atın. Su kaynayınca patlıcanları atın. 8-10 dakika, hafif yumuşayana kadar haşlayın. Kevgirle sudan alın. Ateşi kapatın. Kuru biberleri de suya koyun, yumuşayana kadar bekletip çıkarın.
Soğanla sarımsağı incecik kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıyma, salça, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı suyla karıştırarak harcını hazırlayın. Bu harcı gevşek kalacak şekilde sebzelere doldurun. Tencereye birbirinin ağzını kapatacak şekilde yerleştirin.
Dolmaların açılmaması için geniş bir tabağı ters çevirerek dolmaların üzerine kapatın veya dolma taşı yerleştirin. Üstüne çıkacak kadar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üstünden tabağı alın. Yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Suyunu süzerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc171357
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2023
310 defa indirildi / yazdırıldı
Kurutulmuş patlıcan ve biber dolmalarını kaynar sıcak suyun içine koyun.
Dolmalar yumuşarken bir kabın içine pirinç kuşbaşından daha küçük kesilmiş kırmızı et koyun.
Ardından bir yemek kaşığı domates salçası ve baharatlar ekleyin. En önemli püf nokta ise sumaktır. Bir tatlı kaşığı sumakta iç malzeme olarak eklemeyin.
İç malzemeyi 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yumuşatın. Dolmaların suyunu süzüp iç karcı içine yerleştirin.
Dolmaların üzerini geçecek kadar su doldurup içine yarım limon sıkın.
Ardından 40 dakika kaynatın. Daha sonra yemeğiniz servise hazır!