|
Etli Kuru Fasulye |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc2070
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
4,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuru fasulye
250 gr. kuşbaşı
2 baş soğan
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz, karabiber
Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatın. Sabahleyin yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar bolca suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken çentilmiş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulye helme dökünceye kadar pişirin. Arzu ederseniz et yerine pastırma da katabilirsiniz.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
Durdurbeni
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc7302
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2006
3,798 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
1 kilo kemikli kuzu eti
4 adet orta boy kuru soğan
yarım kaşık domates salçası
Kısık ateşte fasulyeleri yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir geniş tencereye kuru soğanı doğrayın, etleri ilave edin vu suyu çekene kadar kavurun. Daha sonra etlere salçaları ve acı biberi ekleyin. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Pişince fasulyeleri etlerin üzerine dökün. Tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Servise sunun.
ML® Zeytinyağlı Kuru Fasulye için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.09.2021
|
Etli Kuru Fasulye |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7781
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kg. kuru fasulye,
1 soğan,
2 çorba kaşığı margarin,
2 çorba kaşığı salça,
tuz,
su.
Hazırlanışı:
Tencereye fasulyeler konur ve bol su ile az haşlanır. Sonra suyu süzülür. Başka bir tencereye et konur ve suyu çekene kadar kaynatılır. Suyunu çeken ete doğranmış soğan, salça ve margarin ilave edilir, hafifçe kavrulur. Daha sonra fasulyeler ve üstünü örtecek kadar su koyulur. Ateşten alınmadan önce tuz eklenir.
ML® Etli Taze Fasulye (görsel)
|
Etli Kuru Fasulye |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8102
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo kuru fasulye
3 baş soğan
250 gram kemikli, yağlı et
1 çorba kaşığı domates salçası
3 kaşık sadeyağ
Tuz
Bir kap içinde yağ, et, kesilmiş soğan kavrulur. Domates salçası, un ilâve edilerek yarı pişmiş durumda hazırlanır. Akşamdan bol suda bırakılmış, sabahleyin de temizlendikten sonra yandan fazla pişirilip süzgeçten süzülmüş olan fasulye, etle beraber yeni hazırlanan harca ilâve edilerek ağır ateşte pişirilir. Arzu edilirse kırmızıbiber de konur.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8910
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,885 defa indirildi / yazdırıldı
|
1000 kg. kuru fasulye
500 gr. kuşbaşı
4 soğan
4 adet domates
3 sivri biber
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatıp bırakın. Sabah yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar baya bir bol suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken çentilmiş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulye helme dökünceye kadar pişirin. Arzu ederseniz et yerine pastırma da katabilirsiniz.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13473
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2007
3,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
400 gram kuru fasulye,
250 gram yağlı koyun eti (döş tarafından olabilir),
7 çorba kaşığı sadeyağ,
3 baş soğan,
3 iri domates veya 1 kahve fincanı domates salçası,
4 - 5 bardak et suyu (sade su da olabilir),
1 kahve kaşığı kırmızı biber,
yeteri kadar tuz.
Yapımı. Bir gece önceden suda ıslatılmış kuru fasulyelerin suyunu süzüp döktükten sonra bunları içinde oniki bardak kaynar tuzlu su bulunan ateşteki bir tencereye atmalı. Ateşin ısısını hafifleterek fasulyeleri yarım saat kadar haşlamalı. Sonra ten. cereyi ateşten indirip fasulyelerin suyunu süzüp dökmeli.
Beri yanda bir tencereye ince ince doğranmış soğanlarla sadeyağı koyup kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla beş dakika kavrulacak soğan pembele. since kuşbaşı doğranmış eti katmalı. Karıştırarak bir süre soğanlı eti kavurmalı. Etler kavrulunca kabuğu ayıklandıktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesleri (veya 1 kaşık suda eritilmiş domates salçasını) katmalı.
Tuzunu ve kırmızı biberini serptikten sonra 4.5 bardak su veya etsuyu döktükten sonra tencerenin kapağını örtmeli ve içindekileri 40 - 45 dakika kadar ortadan hafif ateşte pişirmeli.
Bu sürenin sonunda haşlanmış ve suyu sü. zülmüş fasulyeleri etin üstüne dökmeli Tahta kaşıkla harmanlarcasına karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli. Hafif ateşte pişen yemeği, fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar ateşte tutmalı. Sonra tenceredekileri servis tabağına aktarmalı ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
akide şekeri
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc19447
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
3,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. kuşbaşı et,
2 kaşık yağ,
2 bardak fasulye,
2 adet soğan,
1-2 adet kırmızı sivri biber,
1 kaşık domates ezmesi veya 3 adet domates,
tuz.
Yapılışı:
1- Eti bir tencereye koyup içine kıyılmış soğanı ve yağı ilave ediniz.
2- Orta hararetli ateşe koyup soğanlar hafif saranncaya ve ette kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
3- Sulandırılmış salçayı veya kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bir iki defa daha karıştırarak domatesi öldürünüz.
4- 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış fasulyeleri veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave ediniz.
5- Kırmızı biberleri yıkayıp fasulyeye koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve fasulye taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- İnmesine yakın tuzu atıp bir iki taşım daha kaynatınız.
8- Yüze, yüz suyu kalarak ateşten alınız.
9- Servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapınız.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20615
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
3,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuşbaşı et
1/2 Çorba kaşığı salça
1,5 Su bardağı kuru fasulye
1 tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy soğan
1 Çay kaşığı kırmızı biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Fasulyeyi akşamdan ayıklayıp yıkayarak 3,5 su bardağı kireçsiz suyla ıslatınız.
Tencereye et ve yağı koyup kapağını örtünüz. Hafif hararetili ısıda ara sıra karıştırınız, 5 dakika sonra 2 su bardağı sıcak su ve ıslama suyu ile beraber fasulyeyi ilâve ediniz. Yemek kaynayınca ısısını kanyama noktasına ayarlayınız. Fasulyelerin yumuşamasına yakın ince kıyılmış soğan, salça ve tuzunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
sarıkurdele
Aşçı
Kayıt: 25.03.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22802
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008
3,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı kuru fasulye
3 orta boy soğan
250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Yapılışı:
Kuru fasulyeleri yıkayıp akşamdan bol suda bekletin. Ertesi gün fasulyeleri birkaç defa daha yıkayıp bol suda iyice haşlayın. Köpükleri üzerinden alın. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı eritip küp küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri tencereye katıp kavurun. Salçayı ve biber salçasını ilâve edip kısık ateşte kavurun. 5 su bardağı kadar sıcak su ilâvesi ile etleri 1 saat kadar pişirin. Fasulyeleri tencereye katıp etler ve fasulyeler iyice pişene kadar tencereyi kısık ateşte, ocakta tutun. Kuru fasulyeyi ocaktan almadan 10 dakika kadar evvel tuzunu ilâve edin.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23639
Gönderme Tarihi: 05.May.2008
3,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
400 gr kuru fasulye
250 gr kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
3 soğan
tuz
3 domates
1 kaşık salça
4-5 bardak et suyu
1 sivri kırmızı biber
Yapılışı:
Akşamdan suya bırakılmış fasulyeyi süzüp, haşlayıp, tekrar süzüp etin içine koyup, iyice karıştırıp üzerine çıkıncaya kadar sıcak su koyup, et ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
nurevren
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24343
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
2 su bardağı dolusu kuru fasulye
1250 gr. koyun döş etinden hazırlanmış kuşbaşı
2 baş soğan
2-3 çorba kaşığı yağ
3 olgun domates, ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
8-9 bardak su
2-3 adet az acı kuru ve bütün arnavut biberi
1/2 kahve kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası (istenirse)
Kuru fasulyeleri yıkayıp akşamdan, ya da 5-6 saat önceden ıslatın. Üzerini 2-3 parmak örtecek kadar suyla haşlayın. Eti yıkadıktan sonra orta ısıda.suyunu çektirin. Bu sırada ince kıyılmış soğan ve yağı ilave edip kızartmadan 5-6 dakika kavurun.
Kabuğunu soyarak hazırladığınız domateslerden birini etlerin üzerine rendeleyin. Diğer ikisini enine yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayarak bir kenara koyun.
Eti domates rendesiyle birlikte çevirdikten sonra haşlanmış fasulyeleri haşlama suyuyla birlikte koyun. Tuzu, yarım kahve kaşığı toz şekeri, dilimlenmiş domatesleri, yıkanmış 2-3 adet arnavut biberini katıp hafif ateşte yarım saat daha pişirip servis yapın.
Not: Fasulyelerin pişme süresi türüne göre değişir. Bu nedenle suyunu çektiği halde hala pişmemişse kaynar su ekleyin. Yemek piştikten sonra üzerini iki parmak örtecek kadar suyu kalmalıdır. Kuru fasulyeyi kıyma, hindi ve tavuk etiyle de pişirebileceğiniz gibi, dilerseniz hiç et kullanmayabilirsiniz.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
Ege Güneşi
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24931
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008
3,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ (6 kişilik):
500 gram kuru fasulye,
250 gram kuşbaşı koyun eti,
2 çorba kaşığı tepeleme margarin,
ince kıyılmış 2 iri soğan,
1,5 kaşık saiça,
tuz,
8 bardak et suyu ya da su,
biraz kırmızı biber.
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Sabahleyin bol suda yarım saat kaynatıp indirin. Yağı bir tencerede kızdırarak etleri 4-5 dakika çevirin, sonra soğanı katıp 3-4 dakika daha çevirip salçasını katın. 2 dakika kavurun tuz, biber ve fasulyesini katıp 1 saat pişirin.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
kolaj
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc34610
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009
3,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kuru fasulye (2 bardak)
250 gram koyun döşü
120 gram sadeyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
300 gram soğan (3 büyük)
500 gram domates (3 büyük) ya da 1 kahve fincanı domates salçası
4 ya da 5 bardak su, ya da et suyu
1 sivri kırmızı biber
Tuz
1 Bir tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile, küçük doğranmış 3 büyük soğan koyarak, 5 dakika kadar kavurmalı, sonra soğana, kuşbaşı doğranmış 250 gram koyun döşü koyarak etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmeli, sonra da bu soğanlı etlere, soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates, ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 sivri kırmızı biber, 4 - 5 bardak su, ya da et.suyu ile, yarım çorba kaşığı da tuz katarak, gayet küçük ateşte 45 dakika kadar pişmeye bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan, 8 - 10 saat kadar soğuk suda ıslatılmış 2 bardak kura fasulyenin suyunu döktükten sonra, bunları bir tencere içinde kaynamakta olan suya atarak, ateşi hafifçe kısmalı ve fasulyelerin renkleri dönüp de az pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 dakika haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak, fasulyeleri iyice süzmeli, sonra bu fasulyeleri, küçük ateşte pişmeye bırakmış olduğumuz kuşbaşı etlere katarak, fasulyeler pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır.
NOT: Cinsleri nedeniyle, fasulyeler bazen geç pişmektedirler. Bu halde suyu azalmış tencereye bir miktar daha sıcak su katmalıdır.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36686
Gönderme Tarihi: 20.May.2009
3,462 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
300 gr. kuru fasulye
500 gr. kuşbaşı et
4-5 kaşık sıvı yağ
2 kaşık biber ve domates salçası
2 baş kuru soğan
2-3 tane domates
2-3 tane sivri biber
Tuz
Kuru fasulyeler bir gece önceden soğuk suyla ıslatılır, sonra haşlanır. Soğanlar küçük doğranır ve kuşbaşı etle beraber yağda etler yumuşayana kadar pişirilir. Biberler küçük doğranır ve soğanlarla beraber kavrulur. Salçalar ilave olunarak biraz daha kavrulur, bu esnada 1 yemek kaşığı un ilave edilirse fasulye yemeği biraz daha kıvamlı olur. Küp küp doğranan domatesler ve tuz da ilave edilir.Biraz yumuşadığında kafi miktar su ilave edilir. Önceden haşlanan fasulyeler de konarak yemek kısık ateşte pişirilir.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
ikona
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc46519
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010
3,425 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
500 gr. kuşbaşı et
2 kaşık yağ
2 bardak fasulye
2 adet soğan
2 adet kırmızı sivri biber
3 adet domates
tuz
YAPILIŞI
Eti tencereye koyunuz ve içine kıyılmış soğan ile yağ ilâve ediniz. Sonra; orta hararetli ateşe koyunuz. Soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bir-iki defa daha karıştırınız. 6 bardak su koyunuz. Akşamdan ıslanmış ve haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilâve ediniz. Kırmızı biberleri yıkayıp koyunuz. Orta hararetli ateşte et ve fasulye taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz, inmesine yakın tuzu atıp bir-iki taşım daha kaynatınız. Tabaklara alıp sıcak servis yapınız.
|
ETLİ KURU FASULYE |
|
Şıpsevdi
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53082
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010
3,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1/2 kg kuru fasulye
250 gr. koyun eti (ufak doğranmış)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
bir miktar tuz
bir miktar nane
1 su bardağı su
Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatılmış fasulye suda 20 dakika kadar haşlanır ve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan bir kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kavrulur buna et ilâve edilerek 5 dakika daha karıştırılır buna salça, süzülmüş fasulye ve su da konarak buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir. 20 dakika sonra kapak açılarak içine tuz, nane ilâve edilerek kapalı kapakla 10 dakika pişirilir. Ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapalı tutularak demlenmesi sağlanır.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
haşmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc55123
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
3,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1/2 kg. kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
3 orta boy soğan
1/2 kg. kemikli parça et (koyun veya kuzu eti tercih edilir)
3-4 çuçka biberi
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 çorba kaşığı domates salçası
2,5 çorba kaşığı tereyağı veya 6 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
pul biber
Fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerine 2 parmak aşacak kadar su ekleyelim ve en az 12 saat ıslatalım. Sonra fasulyeleri tekrar yıkayıp büyük boy bir güveç tencereye alarak bekletelim. Tencereye kemikli parça etleri alalım. Etlerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek etler diriliğini kaybedene dek haşlayalım ve ateşten alıp soğutalım. Etleri haşlanma suyuyla birlikte güveç tencereye alalım. Bir tencerede tereyağını eriterek küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene de kavuralım. Domates ve biber salçasını ekleyip yarım dk. daha kavuralım. Tuzunu, biberini ayarlayıp tencereyi ateşten alalım. Soğan sosunu da güveç tencereye alalım. Çuçka biberleri delmeden ve doğramadan ekleyelim. Fasulyelerin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyelim. Güveç tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatarak kapağını örtelim. Çok kısık ateşte fasulyeler yumuşayana dek pişirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
limon çiçeği
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc58639
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kuru fasulye
2 adet soğan
250 gr. kuşbaşı et
2 çorba kasığı yağ
Tuz
Bir kaşık salça
Fasulyeler yıkanarak 12 saat suda bırakılır Sudan çıkarılarak, bol su ile bir tencereye konur ve haşlanır Suyu süzülür. Bir tencerede yağ, doğranan soğan, et karıştırılarak hafif pişirilir, iki bardak suda domates salçası eritilir. Fasulyelerle beraber tenceredeki ete ilâve edilir. Hafif ateşte pişirilir. Arzu edilirse küçük bir adet kırmızı biber konur.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
mırmır
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc61374
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
3,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
500 gram kuzu kuşbaşı et
3 su bardağı kuru fasulye
1 kuru soğan
2 sivri biber
4 diş sarımsak
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
2 rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, şeker
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın. Pişireceğiniz zaman tencerede içine bir şey koymadan 35 dakika suda haşlayıp yumuşatın. Daha sonra süzün. Etleri tencereye alıp üzerine 2 bardak su ekleyip pişmeye bırakın. Bu arada havuçları soğanı ve közlenmiş kırmızıbiberi robottan geçirin. Üzerine ezilmiş sarımsak, sivri biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip tüm bu karışımın içine haşlanmış fasulyeyi ilave edip karıştırın. Bir tek fasulye az pişmiş diğerleri çiğden karıştırdığınız bu malzemeleri bir güveç kabına alın ve üzerine baharatı, şekeri, salçayı ekleyip üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Kapak olarak yağlı kağıtla sıkıca hava almayacak şekilde kapatıp 170 derecedeki fırında 1,5 - 2 saat pişmeye bırakın. İstenirse kısık ateşte ocak tada pişirebilirsiniz. Ama fırında çok lezzetli oluyor. Çıkartıp sıcak sıcak sade pilavla birlikte servis yapın.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62095
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
3,115 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr (2+1/2 su bardağı) kuru fasulye (bir gece üstlerini 5 cm. aşacak kadar suda ıslatılmış)
250 gr kuşbaşı koyun eti
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
2 iri soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
2 sivri kırmızı biber (enine kalımca doğranmış)
7 su bardağı et suyu yada su
Bir gece önceden ıslatılmış fasulyeleri önce iyice yıkayınız.
Orta boy bir tencereye fasulyeleri koyunuz. Üstlerini 2 cm aşacak kadar su doldurup, orta ateşte 30 dakika kaynatınız. Fasulyeleri kaynattıktan sonra, kevgirden süzdürüp suyunu atınız. Fasulyeleri bir kenarda bekletiniz.
Orta boy bir tencerede yağı kızdırınız. Kuşbaşı etleri tencereye atıp 6-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar sote ediniz. Soğanı ekleyiniz. 2 dakika kavurduktan sonra domatesleri ekleyiniz. Tenceredekileri karıştırıp 2 dakika daha kavurduktan sonra et suyunu, tuzu ve fasulyeleri tencereye koyup tencerenin kapağını kapatınız.
Ağır ateşte iki saat pişirdikten sonra servis ediniz.
|
|