Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Tarifleri > Etli Kuru Fasulye (40 adet - 4,799,264 defa bakıldı)

Etli Kuru Fasulye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Kuru Fasulye

-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc2070
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006
4,085 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuru fasulye
250 gr. kuşbaşı
2 baş soğan
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı salça
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz, karabiber

Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatın. Sabahleyin yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar bolca suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken çentilmiş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulye helme dökünceye kadar pişirin. Arzu ederseniz et yerine pastırma da katabilirsiniz.



Etli Kuru Fasulye

Durdurbeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc7302
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2006
3,819 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kuru fasulye
1 kilo kemikli kuzu eti
4 adet orta boy kuru soğan
yarım kaşık domates salçası

Kısık ateşte fasulyeleri yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir geniş tencereye kuru soğanı doğrayın, etleri ilave edin vu suyu çekene kadar kavurun. Daha sonra etlere salçaları ve acı biberi ekleyin. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Pişince fasulyeleri etlerin üzerine dökün. Tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Servise sunun.


ML® Zeytinyağlı Kuru Fasulye için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 06.09.2021


Etli Kuru Fasulye

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7781
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,577 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
Yarım kg. kuru fasulye,
1 soğan,
2 çorba kaşığı margarin,
2 çorba kaşığı salça,
tuz,
su.

Hazırlanışı:
Tencereye fasulyeler konur ve bol su ile az haşlanır. Sonra suyu süzülür. Başka bir tencereye et konur ve suyu çekene kadar kaynatılır. Suyunu çeken ete doğranmış soğan, salça ve margarin ilave edilir, hafifçe kavrulur. Daha sonra fasulyeler ve üstünü örtecek kadar su koyulur. Ateşten alınmadan önce tuz eklenir.

ML® Etli Taze Fasulye (görsel)


Etli Kuru Fasulye

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8102
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,516 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo kuru fasulye
3 baş soğan
250 gram kemikli, yağlı et
1 çorba kaşığı domates salçası
3 kaşık sadeyağ
Tuz

Bir kap içinde yağ, et, kesilmiş soğan kavrulur. Domates salçası, un ilâve edilerek yarı pişmiş durumda hazırlanır. Akşamdan bol suda bırakılmış, sabahleyin de temizlendikten sonra yandan fazla pişirilip süzgeçten süzülmüş olan fasulye, etle beraber yeni hazırlanan harca ilâve edilerek ağır ateşte pişirilir. Arzu edilirse kırmızıbiber de konur.


Etli Kuru Fasulye

lezzetler
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc8910
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
3,906 defa indirildi / yazdırıldı




1000 kg. kuru fasulye
500 gr. kuşbaşı
4 soğan
4 adet domates
3 sivri biber
1 çorba kaşığı margarin
Tuz

Fasulyeyi geceden tuzlu suda ıslatıp bırakın. Sabah yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar baya bir bol suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken çentilmiş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulye helme dökünceye kadar pişirin. Arzu ederseniz et yerine pastırma da katabilirsiniz.


ETLİ KURU FASULYE

rıza
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc13473
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2007
3,524 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
400 gram kuru fasulye,
250 gram yağlı koyun eti (döş tarafından olabilir),
7 çorba kaşığı sadeyağ,
3 baş soğan,
3 iri domates veya 1 kahve fincanı domates salçası,
4 - 5 bardak et suyu (sade su da olabilir),
1 kahve kaşığı kırmızı biber,
yeteri kadar tuz.

Yapımı. Bir gece önceden suda ıslatılmış kuru fasulyelerin suyunu süzüp döktükten sonra bunları içinde oniki bardak kaynar tuzlu su bulunan ateşteki bir tencereye atmalı. Ateşin ısısını hafifleterek fasulyeleri yarım saat kadar haşlamalı. Sonra ten. cereyi ateşten indirip fasulyelerin suyunu süzüp dökmeli.
Beri yanda bir tencereye ince ince doğranmış soğanlarla sadeyağı koyup kabı kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Tahta kaşıkla beş dakika kavrulacak soğan pembele. since kuşbaşı doğranmış eti katmalı. Karıştırarak bir süre soğanlı eti kavurmalı. Etler kavrulunca kabuğu ayıklandıktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesleri (veya 1 kaşık suda eritilmiş domates salçasını) katmalı.
Tuzunu ve kırmızı biberini serptikten sonra 4.5 bardak su veya etsuyu döktükten sonra tencerenin kapağını örtmeli ve içindekileri 40 - 45 dakika kadar ortadan hafif ateşte pişirmeli.
Bu sürenin sonunda haşlanmış ve suyu sü. zülmüş fasulyeleri etin üstüne dökmeli Tahta kaşıkla harmanlarcasına karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını örtmeli. Hafif ateşte pişen yemeği, fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar ateşte tutmalı. Sonra tenceredekileri servis tabağına aktarmalı ve sıcak sıcak sofraya götürüp servis yapmalı.


ETLİ KURU FASULYE

akide şekeri
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc19447
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007
3,401 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
500 gr. kuşbaşı et,
2 kaşık yağ,
2 bardak fasulye,
2 adet soğan,
1-2 adet kırmızı sivri biber,
1 kaşık domates ezmesi veya 3 adet domates,
tuz.

Yapılışı:
1- Eti bir tencereye koyup içine kıyılmış soğanı ve yağı ilave ediniz.
2- Orta hararetli ateşe koyup soğanlar hafif saranncaya ve ette kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz.
3- Sulandırılmış salçayı veya kabuklan soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bir iki defa daha karıştırarak domatesi öldürünüz.
4- 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış fasulyeleri veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave ediniz.
5- Kırmızı biberleri yıkayıp fasulyeye koyunuz.
6- Orta hararetli ateşte et ve fasulye taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
7- İnmesine yakın tuzu atıp bir iki taşım daha kaynatınız.
8- Yüze, yüz suyu kalarak ateşten alınız.
9- Servis tabağına boşaltıp sıcak olarak servis yapınız.


ETLİ KURU FASULYE

Meral Akyüz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.11.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc20615
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2008
3,328 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr kuşbaşı et
1/2 Çorba kaşığı salça
1,5 Su bardağı kuru fasulye
1 tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy soğan
1 Çay kaşığı kırmızı biber
2 Çorba kaşığı sıvıyağ

Fasulyeyi akşamdan ayıklayıp yıkayarak 3,5 su bardağı kireçsiz suyla ıslatınız.
Tencereye et ve yağı koyup kapağını örtünüz. Hafif hararetili ısıda ara sıra karıştırınız, 5 dakika sonra 2 su bardağı sıcak su ve ıslama suyu ile beraber fasulyeyi ilâve ediniz. Yemek kaynayınca ısısını kanyama noktasına ayarlayınız. Fasulyelerin yumuşamasına yakın ince kıyılmış soğan, salça ve tuzunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz.


ETLİ KURU FASULYE

sarıkurdele
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.03.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc22802
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2008
3,390 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
2 su bardağı kuru fasulye
3 orta boy soğan
250 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı veya 1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz

Yapılışı:
Kuru fasulyeleri yıkayıp akşamdan bol suda bekletin. Ertesi gün fasulyeleri birkaç defa daha yıkayıp bol suda iyice haşlayın. Köpükleri üzerinden alın. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı eritip küp küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri tencereye katıp kavurun. Salçayı ve biber salçasını ilâve edip kısık ateşte kavurun. 5 su bardağı kadar sıcak su ilâvesi ile etleri 1 saat kadar pişirin. Fasulyeleri tencereye katıp etler ve fasulyeler iyice pişene kadar tencereyi kısık ateşte, ocakta tutun. Kuru fasulyeyi ocaktan almadan 10 dakika kadar evvel tuzunu ilâve edin.


ETLİ KURU FASULYE

dilber
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc23639
Gönderme Tarihi: 05.May.2008
3,495 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
400 gr kuru fasulye
250 gr kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
3 soğan
tuz
3 domates
1 kaşık salça
4-5 bardak et suyu
1 sivri kırmızı biber

Yapılışı:
Akşamdan suya bırakılmış fasulyeyi süzüp, haşlayıp, tekrar süzüp etin içine koyup, iyice karıştırıp üzerine çıkıncaya kadar sıcak su koyup, et ve fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin.


Etli Kuru Fasulye

nurevren
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.06.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc24343
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2008
3,138 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
2 su bardağı dolusu kuru fasulye
1250 gr. koyun döş etinden hazırlanmış kuşbaşı
2 baş soğan
2-3 çorba kaşığı yağ
3 olgun domates, ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
8-9 bardak su
2-3 adet az acı kuru ve bütün arnavut biberi
1/2 kahve kaşığı şeker
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası (istenirse)

Kuru fasulyeleri yıkayıp akşamdan, ya da 5-6 saat önceden ıslatın. Üzerini 2-3 parmak örtecek kadar suyla haşlayın. Eti yıkadıktan sonra orta ısıda.suyunu çektirin. Bu sırada ince kıyılmış soğan ve yağı ilave edip kızartmadan 5-6 dakika kavurun.
Kabuğunu soyarak hazırladığınız domateslerden birini etlerin üzerine rendeleyin. Diğer ikisini enine yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayarak bir kenara koyun.
Eti domates rendesiyle birlikte çevirdikten sonra haşlanmış fasulyeleri haşlama suyuyla birlikte koyun. Tuzu, yarım kahve kaşığı toz şekeri, dilimlenmiş domatesleri, yıkanmış 2-3 adet arnavut biberini katıp hafif ateşte yarım saat daha pişirip servis yapın.

Not: Fasulyelerin pişme süresi türüne göre değişir. Bu nedenle suyunu çektiği halde hala pişmemişse kaynar su ekleyin. Yemek piştikten sonra üzerini iki parmak örtecek kadar suyu kalmalıdır. Kuru fasulyeyi kıyma, hindi ve tavuk etiyle de pişirebileceğiniz gibi, dilerseniz hiç et kullanmayabilirsiniz.


ETLİ KURU FASULYE

Ege Güneşi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2008
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc24931
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2008
3,291 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ (6 kişilik):
500 gram kuru fasulye,
250 gram kuşbaşı koyun eti,
2 çorba kaşığı tepeleme margarin,
ince kıyılmış 2 iri soğan,
1,5 kaşık saiça,
tuz,
8 bardak et suyu ya da su,
biraz kırmızı biber.

Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Sabahleyin bol suda yarım saat kaynatıp indirin. Yağı bir tencerede kızdırarak etleri 4-5 dakika çevirin, sonra soğanı katıp 3-4 dakika daha çevirip salçasını katın. 2 dakika kavurun tuz, biber ve fasulyesini katıp 1 saat pişirin.


ETLİ KURU FASULYE

kolaj
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc34610
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009
3,467 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kuru fasulye (2 bardak)
250 gram koyun döşü
120 gram sadeyağı, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
300 gram soğan (3 büyük)
500 gram domates (3 büyük) ya da 1 kahve fincanı domates salçası
4 ya da 5 bardak su, ya da et suyu
1 sivri kırmızı biber
Tuz

1 Bir tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin ile, küçük doğranmış 3 büyük soğan koyarak, 5 dakika kadar kavurmalı, sonra soğana, kuşbaşı doğranmış 250 gram koyun döşü koyarak etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle kavurmakta devam etmeli, sonra da bu soğanlı etlere, soyulmuş ve küçük doğranmış 3 büyük domates, ya da 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 sivri kırmızı biber, 4 - 5 bardak su, ya da et.suyu ile, yarım çorba kaşığı da tuz katarak, gayet küçük ateşte 45 dakika kadar pişmeye bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan, 8 - 10 saat kadar soğuk suda ıslatılmış 2 bardak kura fasulyenin suyunu döktükten sonra, bunları bir tencere içinde kaynamakta olan suya atarak, ateşi hafifçe kısmalı ve fasulyelerin renkleri dönüp de az pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 dakika haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak, fasulyeleri iyice süzmeli, sonra bu fasulyeleri, küçük ateşte pişmeye bırakmış olduğumuz kuşbaşı etlere katarak, fasulyeler pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır.

NOT: Cinsleri nedeniyle, fasulyeler bazen geç pişmektedirler. Bu halde suyu azalmış tencereye bir miktar daha sıcak su katmalıdır.


Etli Kuru Fasulye

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36686
Gönderme Tarihi: 20.May.2009
3,485 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
300 gr. kuru fasulye
500 gr. kuşbaşı et
4-5 kaşık sıvı yağ
2 kaşık biber ve domates salçası
2 baş kuru soğan
2-3 tane domates
2-3 tane sivri biber
Tuz

Kuru fasulyeler bir gece önceden soğuk suyla ıslatılır, sonra haşlanır. Soğanlar küçük doğranır ve kuşbaşı etle beraber yağda etler yumuşayana kadar pişirilir. Biberler küçük doğranır ve soğanlarla beraber kavrulur. Salçalar ilave olunarak biraz daha kavrulur, bu esnada 1 yemek kaşığı un ilave edilirse fasulye yemeği biraz daha kıvamlı olur. Küp küp doğranan domatesler ve tuz da ilave edilir.Biraz yumuşadığında kafi miktar su ilave edilir. Önceden haşlanan fasulyeler de konarak yemek kısık ateşte pişirilir.


ETLİ KURU FASULYE

ikona
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.01.2010
Mesajlar: 61
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc46519
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2010
3,446 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
500 gr. kuşbaşı et
2 kaşık yağ
2 bardak fasulye
2 adet soğan
2 adet kırmızı sivri biber
3 adet domates
tuz

YAPILIŞI
Eti tencereye koyunuz ve içine kıyılmış soğan ile yağ ilâve ediniz. Sonra; orta hararetli ateşe koyunuz. Soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurunuz. Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi koyup bir-iki defa daha karıştırınız. 6 bardak su koyunuz. Akşamdan ıslanmış ve haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilâve ediniz. Kırmızı biberleri yıkayıp koyunuz. Orta hararetli ateşte et ve fasulye taneleri iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz, inmesine yakın tuzu atıp bir-iki taşım daha kaynatınız. Tabaklara alıp sıcak servis yapınız.


ETLİ KURU FASULYE

Şıpsevdi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.06.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc53082
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010
3,252 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1/2 kg kuru fasulye
250 gr. koyun eti (ufak doğranmış)
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
bir miktar tuz
bir miktar nane
1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Akşamdan ıslatılmış fasulye suda 20 dakika kadar haşlanır ve süzülmeye bırakılır. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan bir kaşık margarinle pembeleşinceye kadar kavrulur buna et ilâve edilerek 5 dakika daha karıştırılır buna salça, süzülmüş fasulye ve su da konarak buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilir. 20 dakika sonra kapak açılarak içine tuz, nane ilâve edilerek kapalı kapakla 10 dakika pişirilir. Ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapalı tutularak demlenmesi sağlanır.


Etli Kuru Fasulye

haşmet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc55123
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
3,276 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1/2 kg. kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
3 orta boy soğan
1/2 kg. kemikli parça et (koyun veya kuzu eti tercih edilir)
3-4 çuçka biberi
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 çorba kaşığı domates salçası
2,5 çorba kaşığı tereyağı veya 6 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
pul biber

Fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerine 2 parmak aşacak kadar su ekleyelim ve en az 12 saat ıslatalım. Sonra fasulyeleri tekrar yıkayıp büyük boy bir güveç tencereye alarak bekletelim. Tencereye kemikli parça etleri alalım. Etlerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek etler diriliğini kaybedene dek haşlayalım ve ateşten alıp soğutalım. Etleri haşlanma suyuyla birlikte güveç tencereye alalım. Bir tencerede tereyağını eriterek küp doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene de kavuralım. Domates ve biber salçasını ekleyip yarım dk. daha kavuralım. Tuzunu, biberini ayarlayıp tencereyi ateşten alalım. Soğan sosunu da güveç tencereye alalım. Çuçka biberleri delmeden ve doğramadan ekleyelim. Fasulyelerin üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyelim. Güveç tencerenin ağzını alüminyum folyo ile sıkıca kapatarak kapağını örtelim. Çok kısık ateşte fasulyeler yumuşayana dek pişirelim. Yemeği ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.


Etli Kuru Fasulye

limon çiçeği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.12.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc58639
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010
3,371 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. kuru fasulye
2 adet soğan
250 gr. kuşbaşı et
2 çorba kasığı yağ
Tuz
Bir kaşık salça

Fasulyeler yıkanarak 12 saat suda bırakılır Sudan çıkarılarak, bol su ile bir tencereye konur ve haşlanır Suyu süzülür. Bir tencerede yağ, doğranan soğan, et karıştırılarak hafif pişirilir, iki bardak suda domates salçası eritilir. Fasulyelerle beraber tenceredeki ete ilâve edilir. Hafif ateşte pişirilir. Arzu edilirse küçük bir adet kırmızı biber konur.



Etli Kuru Fasulye

mırmır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2011
Mesajlar: 21
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc61374
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011
3,301 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

500 gram kuzu kuşbaşı et
3 su bardağı kuru fasulye
1 kuru soğan
2 sivri biber
4 diş sarımsak
1 havuç
1 kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
2 rendelenmiş domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, şeker

Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın. Pişireceğiniz zaman tencerede içine bir şey koymadan 35 dakika suda haşlayıp yumuşatın. Daha sonra süzün. Etleri tencereye alıp üzerine 2 bardak su ekleyip pişmeye bırakın. Bu arada havuçları soğanı ve közlenmiş kırmızıbiberi robottan geçirin. Üzerine ezilmiş sarımsak, sivri biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip tüm bu karışımın içine haşlanmış fasulyeyi ilave edip karıştırın. Bir tek fasulye az pişmiş diğerleri çiğden karıştırdığınız bu malzemeleri bir güveç kabına alın ve üzerine baharatı, şekeri, salçayı ekleyip üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Kapak olarak yağlı kağıtla sıkıca hava almayacak şekilde kapatıp 170 derecedeki fırında 1,5 - 2 saat pişmeye bırakın. İstenirse kısık ateşte ocak tada pişirebilirsiniz. Ama fırında çok lezzetli oluyor. Çıkartıp sıcak sıcak sade pilavla birlikte servis yapın.


Etli Kuru Fasulye

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc62095
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
3,132 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr (2+1/2 su bardağı) kuru fasulye (bir gece üstlerini 5 cm. aşacak kadar suda ıslatılmış)
250 gr kuşbaşı koyun eti
75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
2 iri soğan (ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tuz
2 sivri kırmızı biber (enine kalımca doğranmış)
7 su bardağı et suyu yada su

Bir gece önceden ıslatılmış fasulyeleri önce iyice yıkayınız.
Orta boy bir tencereye fasulyeleri koyunuz. Üstlerini 2 cm aşacak kadar su doldurup, orta ateşte 30 dakika kaynatınız. Fasulyeleri kaynattıktan sonra, kevgirden süzdürüp suyunu atınız. Fasulyeleri bir kenarda bekletiniz.
Orta boy bir tencerede yağı kızdırınız. Kuşbaşı etleri tencereye atıp 6-7 dakika, renkleri pembeleşene kadar sote ediniz. Soğanı ekleyiniz. 2 dakika kavurduktan sonra domatesleri ekleyiniz. Tenceredekileri karıştırıp 2 dakika daha kavurduktan sonra et suyunu, tuzu ve fasulyeleri tencereye koyup tencerenin kapağını kapatınız.
Ağır ateşte iki saat pişirdikten sonra servis ediniz.






Etli Kuru Fasulye Tarifleri Barbunya Tarifleri



(40 adet Etli Kuru Fasulye 4,799,264 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort