|
Etli Kuru Fasulye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60122
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
2,617 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı kuru fasulye
400-500 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı + 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 adet sivribiber
Pulbiber, tuz
1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden yıkayın ve üzerini 4 parmak (yaklaşık) geçecek kadar soğuk su koyup ıslatın.
2. Ertesi gün fasulyeleri süzün ve tencereye koyup üzerini 4-5 parmak geçecek kadar tekrar su koyup ocağı yakın. Kaynayana kadar açık daha sonra kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fasulyeler pişmeden suyunu çekmişse kaynar su ilave ederek kısık ateşte pişirmeye devam edin.
3. Diğer taraftan yemeği pişireceğiniz tencereye eti alın. Etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikden sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
4. Daha sonra tereyağı ve zeytinyağı ekleyip yemeklik doğranmış soğanları da ekleyip kavurmaya başlayın. Biber salçasını, domates salçasını ve doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
5. Son olarak haşlanmış fasulyeleri süzüp etlerin üzerine ekleyin. Doğranmış sarımsakları, tuzu ve pulbiberi ve üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyip 5-10 dakika kaynatıp ocağı kapatın..
6. Tercihen pilav ve turşu ile servis yapın.
|
Etli Kuru Fasulye |
|
kültür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc9390
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2006
2,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuşbaşı et
500 gram kuru fasulye
1 baş soğan
4 olgun domates
3 yeşil biber
Kuru nane
Tuz.
Fasulyeyi akşamdan ılık suda ıslatın. Biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. (10-15 dakika) Kuşbaşı eti, kızartma şartlarında 10-15 dakika pişirin. Sonra ince doğranmış soğanı ve fasulyeleri üzerine ilave edin.Kabukları soyulmuş domatesleri, taze biberleri, en üste gelecek şekilde doldurun. Tencerenin yarısından biraz fazlasına kadar su ilave edin. Kapağı kapatmadan önce 3-4 kaşık zeytinyağı koyun. Ocağı en kısık ayara getirin. 30-35 dakika pişirin. Tuzu ocağı kapadıktan sonra koyarsanız yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
|
|