|
Etli Lahana |
|
Kurt
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2005
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc445
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2005
3,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. lahana
250 gr. kuşbaşı koyun eti
2 çorba kaşığı tepeleme margarin
ince kıyılmış 2 iri soğan
2 çorba kaşığı salça
biraz kırmızı biber, tuz
4 su bardağı etsuyu
Lahana dörde bölünür, koçanı çıkartıldıktan somra kuşbaşı doğranır, kaynar suda 5 dakika haşlandıktan sonra çıkarılır, soğuk suyla soğutulur. Yağ bir tencereye konur, kızdırılı, etler katılır, 4 - 5 dakika kavrulur, ardından soğanı da koyup birkaç dakika daha kavurduktan sonra diğer malzemeyi katıp pişirilir.
|
ETLİ LAHANA |
|
selami
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2007
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc19407
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2007
2,799 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
300 gr. beyaz lahana
150 gr. yağsız kuşbaşı et
1/4 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
İnce kıyılmış soğan ve et zeytinyağında, düşük ısıda pembeleşinceye dek kavrulur. Salça ilave edilip karıştırılır. Doğranmış lahana karşıma eklenir. Kavurma işlemine devam edilir. Üstünü örtecek kadar su ilave edilir, düşük ısıda yarım saat pişirilir. Servis edilir.
|
ETLİ LAHANA |
|
Ayçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc61510
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011
2,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg. lahana
500 gr. yağlı koyun eti
3 adet soğan
2 çorba kaşığı yağ
3 bardak su
1 adet kırmızı biber
Arzu edilirse 1 çorba kaşığı salça (domates)
Bir tencereye yağ, doğranmış et, kıyılmış soğan konur. 10 dakika kanştınlarak pişirilir. İri doğranmış lâhana ilâve edilir. Lâhananın rengi soluncaya kadar pişirilir. 3 bardak su, tuz, biber, salça ilâve edilir, 2 veya 3 saat az suyu kalıncaya kadar pişirilir.
Not: Arzu edilirse 3 çorba kaşığı pirinç de konur.
|
ETLİ LAHANA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84405
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012
2,332 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük lahana (1,5 kilo)
2 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
1/2 tatlı kaşığı ezilmiş çuşka biberi
300 gram kuşbaşı koyun eti biberi
3 adet ince kıyılmış soğan
4 su bardağı et suyu (yoksa su)
1) Lahanayı 4'e bölünüz. Koçanını keserek çıkarınız. Lahanaları kuşbaşı doğrayıp kaynar suda 5 dakika haşlayınız. Soğuk su ile soğutup sıkarak bir tabağa çıkarınız.
2) Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Etleri ilâve ederek 2-3 dakika kavurup soğanını ilâve ediniz.
3) 4 dakika daha kavurarak salçasını ve kırmızıbiberini ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra suyunu ilâve edip ağır ateşte kapalı olarak 2 saat pişirip servis yapınız.
|
|