|
Etli Nohut |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179178
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2024
47 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
Nohutlarımızı bir gün önceden sıcak suda bırakalım.
Soğanımızı rendeleyip salçalarımızı ilave ettikten sonra kuşbaşı etlerimizi koyarak kavurmaya başlayalım.
Etlerin rengi döndükten sonra sıcak suyumuzu ilave edip nohutlarımızı koyalım.
Tuz ve pul biberimizi ektikten sonra kaynamaya bırakalım.
Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp düdüğü öttükten sonra 30 dakika pişirip kapatalım.
|
Düdüklüde Etli Nohut |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163837
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2022
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı nohut
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İsteğe göre birer adet yeşil ve kırmızıbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Nohut yemeği tarifi için önce eti pişirin. Önce mühürleyin, sonra üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip bir tencerede biraz pişirin.
Düdüklü tencerede başka bir tencerede soğanları yağda kavurun. Daha sonra yeşilbiber ve kırmızıbiberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
Nohut yemeğine salçaları da ilave edip 1-2 dakika daha kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları ekleyin. Bunun için bir gün öncesinden nohutu suda bekletin. Etleri de tencereye ilave edin.
Baharatları ve tuzu ilave edip son olarak karıştırın. Sıcak su ekleyin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Süreyi düdüklü tencerenize göre ayarlayın.
|
Düdüklüde Etli Nohut |
|
kremli
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2019
Mesajlar: 28 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140607
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2019
781 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg nohut
500 gr yağsız dana sote
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tatlı toz biber
2 adet ince kıyım orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Nohudu düdüklüde bir su kaynatın. Nohut düdüklüde pişerken, yemek için hazırlamış olduğunuz tencerede etleri bir güzel pişirin. Eğer sert halde kalırsa hiç telaş yapmayın. Çünkü nohutla beraber 1-2 saat pişmeye devam edecek. Düdüklünün altını kapatıp buharını çıkarttıktan sonra suyunu süzün.
Etlerin üstüne soğanı onun üstünede nohutları ve son olarakta ılık suyu malzamenin üstünü 1 parmak geçecek kadar ilave edin. Kapağını kapatın. Ocağın altını açın. Kaynadıktan 5 dakika sonra kısın bu şekilde 2,5 saat kadar sürer pişmesi.
Her zamanki gibi arada kontrol ediyoruz. Ve çatalla bastırıp yetinmeyip tadinada bakıyoruz. Unutmayın oruçlu olmanın dışında tadılmadan pişirilen yemek lezzetli olamaz. Tadın damağa vurması oldukça önemlidir.
Yemek piştiğinde bir tavada yağla birlikte salçaları birazcık döndürüp, tencereye tuzu, toz biberi(kavurmadan) ve yağlı salçayı da ilave edip yemeğimiz karıştırıp 2 dakika daha bekleyip altını kapatıyoruz.
|
Etli Nohut |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125082
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.annemutfagi.com
2 su bardağı nohut
2 yüz gram kuşbaşı et
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Öncelikle nohutları akşan suya ıslatıp, ertesi gün yapacağınız zaman süzelim. Düdüklü tencerede üzerine üç bardak su ilave ederek nohutları haşlayalım ve süzerek bir kenara alalım.
Daha sonra etleri düdüklüye koyup, üzerine çıkacak şekilde su ilave edip 15 dakika pişirelim. Pişirdikten sonra kapağını açıp ince ince kıyılmış soğanı, sıvı yağmı, salçayı, tuz ve karabiberini ilave edip 15 dakika daha pişirelim . Pişirdikten sonra nohutları ilave edip beş-on dakika daha pişirelim.
|
Etli Nohut |
|
gong
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2013
Mesajlar: 50 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc90911
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2013
2,300 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı nohut
500 gram kemikli kuzu et
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 adet havuç
1 adet patates
Öncelikle nohutları düdüklü tencerede bir miktar haşlayın. Ardından tencereye etleri kendi suyunu bırakıp çekene dek güzelce pişirin. Üzerine salça, rendelenmiş soğan ve tereyağını ekleyip kavurun. Üzerine sıcak suyunu ve içine az haşlanmış nohudu da ekleyip kaynamaya bırakın. İrice doğranmış havuç ve patatesleri, sarımsakları da içine ekleyip karıştırın. 20 dakika kadar birlikte pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.
|
Etli Nohut (düdüklü) |
|
nurcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2009
Mesajlar: 100 Şehir: Etlik-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35007
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2009
19,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram nohut
250 gram koyun döşü (kuşbaşı doğranmış)
300 gram soğan (3 büyük)
120 gram sadeyağ, ya da margarin (6 çorba kaşığı)
500 gram domates (3 büyük) ya da 3/4 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
3 bardak su
2 sivri kırmızı biber
Tuz
1 Düdüklü tencereye; 6 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin, küçük kesilmiş 3 büyük baş soğan ile, kuşbaşı doğranmış 250 gram koyun döşü koyarak, etlerin hafif renkleri dönünceye kadar aşağı yukarı 10 dakika kavurmalı, sonra etlere; soyulmuş ve küçük kesilmiş üç büyükçe domates, ya da 1 bardak su içinde eritilmiş 1 kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 1 bardak su veya et suyu, 2 sivri kırmızı biber, bir çorba kaşığı da tuz ile bir gece önceden suda ıslatılmış ve süzülmüş 400 gram da nohut koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
2 Sonra tencereye yüksek ateş vererek, üstündeki düdük yukarıya doğru oynayıp da, bol buhar ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere, nohutları yarıya kadar azaltılmış ateşte 50 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır.
ML® Domatesli Nohut için tıklayın
|
|