|
Etli Nohut |
|
bakanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2013
Mesajlar: 41 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc86350
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013
1,842 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
750 gr koyun eti
2 Adet sivri biber
1 Baş soğan
2 Su Bardağı nohut
2 Adet Domates
Orta yağlı kemikli eti, uygun parçalara bölün. Nohutları 1 gece önceden ıslatın ince doğranmış soğanları, margarin ile birlikte bir tencerede kavurun. Kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domatesleri sivri biberlerı ekleyin. Domatesler suyunu çekince. İyice yıkadığınız etleri koyun. Et suyunu çekinceye kadar kavurun. Bu arada nohutları yeterince haşladıktan sonra etin üzerine aktarın.Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi koyduktan sonra, etler nohutlar pişinceye dek kısık ateşte bırakınız. Sıcak servis yapınız.
|
Etli Nohut |
|
Figen Hanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.01.2013
Mesajlar: 89 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85514
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2013
2,099 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet küçük havuç
1 Yemek Kaşığı salça
1 Adet kuru soğan
1 Biraz PUL BİBER
300 gr kuşbaşı et
1 Biraz tuz
1 Kase nohut
Nohutları biraz haşlayın.Soğanları küp küp doğrayıp sana yağında pembeleştirin.Etleri ilave edip kavurun.Havuç ve salça ekleyip kavurun .Haşlanmış nohutu ilave edip biraz kavurun.Karışırarak içine tuz pul biber ve üzerini geçecek kadar sıcak su döküp düdüklü tencerede 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Etli Nohut |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28807
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2008
2,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 500 g kuşbaşı et
- 2 çorba kaşığı Sana
- 2 su bardağı nohut
- 2 adet soğan
- 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz
Hazırlanışı
Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve Sana yağını ilave edin.
Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi (veya 1 kahve fincanı su ile sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün.
5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslatılmış veya haşlanmış nohudu yıkayıp ilave edin.
Orta hararetli ateşte, et ve nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesine yakın tuzu atıp, 1?2 taşım daha kaynatın.
Nohutların suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın.
|
|