Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pazı Sarması Tarifleri > Etli Patates Dolması (8 adet - 193,607 defa bakıldı)

Etli Patates Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Patates Dolması

Eşik
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67
Şehir: tekirdag
Kısa URL: https://ml.md/lc4729
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
2,279 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
100 gr Kusbasi Et
4 Adet Patates
1 Çorba Kasigi Siviyag
2 Adet Sivribiber
3 Adet Taze Sogan
1 Adet Domates
1 Dis Sarmisak
Tuz, Kekik, Karabiber
Kirmizibiber

YAPILIŞI
Patatesleri soyun. Içlerini kasik yardimiyle oyun. 20 Dakika haslayin.
2 Çorba kasigi siviyagi tencereye alin. 100 gr kusbasi etle sote edin. 2 adet küçük dogranmis biberi, soğani ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pisirin. Üzerine 1 dis dövülmüs sarmisak, kekik, kirmizi biber ve karabiberi ekleyin.
Patateslerin içlerine doldurun. Firin tepsisine dizip, 1 çay bardagi suyu ekleyin. Önceden isitilmis 200 dereceli firinda 15 dakika pisirin.


ETLİ PATATES DOLMASI

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8117
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
2,781 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo patates
1/2 kilo kıyma
2 bardak pirinç
2 kaşık yağ
1 kaşık domates
2 soğan
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Yuvarlak uzunca patatesler seçilir, temizlenir, içi kabak oyacağı ile açılır, aynı kabak dolması gibi hazırlanır. Kıyma, temizlenmiş pirinç maydanoz, tuz, biber, ince kesilmiş ve tuzla oğulmuş soğan, üç kaşık su htp beraber yoğurulur; kıyma patates içine doldurulur, dört kaşık yağla dolmuş patateslerin her tarafı kızartılır, bir tepsiye yerleştirilir, kalan yağla domates salçası yapılır, az su ile orta ateşte pişirilir.


Patates dolması

süzük
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
Kısa URL: https://ml.md/lc8575
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2006
2,424 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patatesin içlerini oyun. Suya koyun. 250 gr. kuzu yağsız kuşbaşıyı 20 ml. zeytinyağında etler sularını salıp çekene kadar çevirin. İnce kesilmiş 2 diş sarmı-sak, küp doğranmış 2 adet havuç ve 100 gr. bezelye konservesini etlere ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 5 dakika pişirin. Hazırladığınız içi patateslere doldurup fırın kabına dizin. 10 gr. salçayı suda eritip dolmaların üstüne gezdirin. Önceden 200°C'de ıstılmış fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


ETLİ PATATES DOLMASI

Ahmet Senyelli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.07.2007
Mesajlar: 28
Kısa URL: https://ml.md/lc16349
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2007
2,290 defa indirildi / yazdırıldı




8 Patates (iri)
1 Demet maydanoz
250 gr. Kıyma
3 Sosis
1 Soğan
Tuz, biber.
1 Yumurta

Patatesleri soyduktan sonra bol suda haşlayın. Yarı yarıya pişirdikten sonra sudan alıp patatesleri zedelemeden içlerini oyun.. Aşağıda yazılı malzeme ile hazırlayın. İçini koyup, biraz suyundan katarak fırında pişirin.
İçin hazırlanması: Kıyma, soğan, yumurta, maydanoz, tuz, biber ve sosisi iyice karıştırıp yoğurun.


ETLİ PATATES DOLMASI

Tomris
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2010
Mesajlar: 42
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc48268
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010
2,178 defa indirildi / yazdırıldı




12 patates (orta)
1/2 bardak zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı un
2 soğan (küçük)
2 su bardağı et suyu
1 demet dereotu

Patateslerin iki ucu hafif kesilip bir kabak oyacağı ile içleri oyulup çıkarılır. Kabukları ince ince soyulup yıkanır. Dağılmamaları için zeytinyağı kızdırılıp patatesler yağın aldığı kadar bir dakika alt ve üstü kızartılıp çıkarılır ve dolma içiyle doldurulup küçük bir tepsiye dizilir.
Başka bir tencereye yağ koyulup eritilir. Soğan, salça, un koyulup bir dakika kavrulup et suyu, varsa kabuğu soyulup kıyılmış bir adet domates ilâve edilir, tuz da katılarak fırında veya ocağın üzerinde ağzı kapatılarak 25 dakika pişirilip tere serpilerek servis yapılır.


Etli Patates Dolması

temaşa
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc69788
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2011
2,142 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet Patates
300 gram Kuzu Eti
2 Baş Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Adet Biber
2 Çorba Kaşığı Salça
2 Adet Domates
Yeteri Kadar Sıvıyağ
Bir tutam karabiber
Bir tutam tuz

Öncelikle patateslerimizi soyalım ve üçe bölelim. Ortalarını oyup çıkaralım ve çanak şekli verelim. İçinden çıkardığımız parçaları ayıralım çünkü onları kapak yapmak için kullanacağız. Şimdi sıvıyağda yarı kıvamda pişirelim. Kuzu etimizi küçük küçük dilimleyelim. Soğanve sarımsağımızı yemeklik olarak dilimleyelim. Ufak bir tencereye sıvıyağı dökelim ve dilimlediğimiz soğan ve sarımsağı kavuralım. Üstüne eti ve salçanın da bir miktarını ilave edelim. Şimdi de gerektiği kadar su ekleyip kapağı kapatıp pişirelim. Pişmeye yakın daha önceden doğradığımız sivri biberlerimizi ekleyelim. Sonra da doğradığmız domatesleri ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini atalım. Piştikten sonra da kızarmış patateslerin içerisine etli harcımızı dolduralım. Üstlerine kapaklarını kapatalım ve yuvarlak fırın tepsisine dizelim. Şimdi kalan salçayı da suyla karıştırıp, küçük bir tencereye alalım. Sos kıvamına geldiğinde tepsiye patateslerin üstüne dökelim. Artık önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişirebiliriz.


ETLİ PATATES DOLMASI

im
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159
Şehir: Balgat
Kısa URL: https://ml.md/lc82552
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2012
2,102 defa indirildi / yazdırıldı




12 adet yumurtadan biraz büyük patates
1/2 su bardağı rafine yağı
1 çorba kaşığı tepeleme yağ
2 küçük soyulmuş soğan
1 tatlı kaşığı salça
1/2 0tatlı kaşığı un
2 su bardağı et suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ dereotunun yaprakları
İçi:
10 adet orta boy ince kıyılmış soğan (1 kilo)
3 kahve fincanı ıslatılıp, temizlenmiş pirinç (150 gram)
3/4 su bardağı et suyu (veya su)
1 çorba kaşığı tuz
Az karabiber
500 gram az yağlı koyun veya kuzu kıyması
1/2 şer bağ birlikte kıyılmız dereotu, maydanoz, nane (veya kuru nane)

İçi için:
1) Küçük bir tepsiye soğan ve tuzu ilâve ederek elinizle kuvvetlice, soğanlar iyice ölünceye kadar, 5 dakika ovunuz.
2) Pirinci ilâve ederek 2 dakika daha ovmaya devam ediniz.
3) Sonra, bütün malzemeyi ilâve edip iyice karıştırınız.
Dolmanın hazırlanışı:
1) Patateslerin iki ucunu hafif kesip bir kabak oyacağı ile içlerini oyup çıkarınız. Ve kabuklarını ince soyup yıkayınız.
2) Dağılmamaları için rafine yağını kızdırıp patatesleri yağın aldığı kadar 1 dakika alt ve üstünü kızartıp çıkarınız ve dolma içiyle doldurup küçük bir tepsiye diziniz.
3) Başka bir tencereye yağı koyup eritiniz. Soğanı, salçayı, unu koyup 1 dakika kavurup et suyunu, varsa kabuğu soyulup kıyılmış 1 adet domatesi ilâve ediniz.
4) Bir kere kaynatıp, patatesin üzerine ilâve edip, tuzunu da ilâve ederek, fırında veya ocağın üzerinde ağzını kapatarak 25 dakika pişirip derentıınu sernin servis vrınınız__


Etli Patates Dolması

m.dinçsoy
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.09.2014
Mesajlar: 21
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc101701
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2014
2,090 defa indirildi / yazdırıldı




4 patates
2 soğan
400 gram kuşbaşı et
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, karabiber, tuz, köri

Tencerede doğranmış etleri susuz olarak 5 dakika kavurun. Üzerine salça, sarımsak ve rendelenmiş soğanı ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak suyu ve tereyağını da ilave edip baharatlarla tatlandırın. Çok az miktarda su ekleyip kapağını kapatıp 15 dakika pişirin.
Patateslerin de içlerini oyup tenceredeki etleri içlerine paylaştırın. Tekrar tencereye alın. 15 dakika da patateslerle beraber pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Taze kekiklerle tatlandırıp ikram edin.







Etli Patates Dolması Tarifleri Pazı Sarması Tarifleri



(8 adet Etli Patates Dolması 193,607 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort