|
|
ETLİ PATATES YAHNİSİ |
|
Ayçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2011
Mesajlar: 22 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc61516
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011
2,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kilo patates
750 gram kuşbaşı et (kuzu veya koyun but kısmından)
3 adet soğan
2 kaşık yağ
2 domates (veya bir kaşık salça)
tuz
karabiber
Bir tencere içerisinde kuşbaşı doğranmış et, ince çentilmiş soğan ve yağı kavurunuz. Kabukları çıkarılmış domates veya sulandırılmış salça ilâvesiyle, biraz daha kavurup, üzerine çıkacak kadar su koyup, kapağını kapatınız. Etler yumuşayıp pişince, soyulup, kuşbaşı doğranmış patatesleri ilâve edip, tuz atarak, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip ateşten indiriniz.
|
Etli Patates Yahnisi |
|
hayran
Aşçı
Kayıt: 28.10.2016
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc120634
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016
1,286 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
½ kg. kuşbaşı dana eti
4 adet orta boy patates
3 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı salça
2,5 su bardağı su
½ çay bardağı ay çiçek yağı
Tuz
Karabiber
Kuşbaşı etleri tencereye koyun ve kendi suyunu çekene kadar kavurun. Bu arada soğanları ve patatesleri soyun. Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın, patatesi ise kuşbaşı doğrayın ve nişastalı bir sebze olduğu için kararmaması nedeniyle suyun içerisinde bekletin. Kavurduğunuz etin üzerine sıvı yağı ve soğanı ilave edin, karıştırılarak kavurma işlemine devam edin. Salçayı koyun ve az kavurduktan sonra üzerine patatesleri ilave edin. Kavurma işlemini bir süre daha devam ettirdikten sonra tuzu, biberi ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişen etli patates yahnisini maydanoz ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.
|
|
ETLİ PATATES YAHNİSİ Tarifleri Marul Tarifleri
|
|