|
Etli Patlıcan Musakka |
|
bakla
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2018
Mesajlar: 27 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc133523
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018
2,355 defa indirildi / yazdırıldı
|
3-4 tane orta boy patlıcan
300 gr kuşbaşı et
1 büyük kuru soğan
2 domates
1 kaşık salça
1 çay bardağı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 tutam pul biber
1 su bardağı su
Patlıcanları alaca soyup halkalar halinde dilimleyelim ve tuzlu su dolu derin bir kaba alıp 5 dakika bekletelim. Daha sonra suyunu süzüp kuruladıktan sonra bol yağ koyup kızdırdığımız tavada orta halli kızartalım. Öte yandan geniş bir tencereye ince doğranmış soğanı alalım, sıvıyağ ekleyip soğan pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra etleri ince doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Etler yumuşayınca 1 su bardağı su tuz ve karabiber ve sarımsak ekleyip ateşten alalım orta boy bir borcamın altına kızaran patlıcanlarımızı dizelim. Üzerine etli karışımı dökelim suyu az gerekirse biraz daha ilave edelim ve önceden ısınmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirip servis yapalım.
|
Etli Patlıcan Musakka |
|
gönül yoran
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2015
Mesajlar: 28 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc131895
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2018
1,257 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
750 gram kuşbaşı et (veya kıyma da olur)
1 adet domates
1 adet soğan
1.5 yemek kaşığı domates salçası
2-3 diş sarımsak
Sıvıyağ
Pul biber
Karabiber
Tuz
Patlıcan çizgili soyarak dilimleyin, bir tencereye sıvıyağ alarak iyice kızdırın ve patlıcanları kızartın.
Bir tencereye yağ alarak yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, pembeleştikten sonra kuşbaşı eti ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.
Sulanan etler suyunu çektikten sonra minik minik doğradığınız domatesi, baharatları, salça ve 3-4 parçaya böldüğünüz sarımsakları ilave edin.
Eğer suyu çok azalmışsa bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz. Etler pişene kadar kısık ateşte pişirin.
Patlıcanları borcamın tabanına dizerek üzerine hazırladığınız soslu etleri yayın.
Etlerin hizasına kadar su olması gerekiyor, gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Üzerine domates dilimi ve biber dizebilirsiniz.
Fırına sürerek 15 dakika kadar pişirin.
|
Etli Patlıcan Musakka |
|
Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61255
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
2,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. patlıcan
250 gr. ayçiçeği yağı
1 tane soğan
200 gr. kuşbaşı koyun eti
Tuz
1 kahve kaşığı biber
1 kahve kaşığı bahar
2 tane domates
Patlıcanların kabuklarını kısım kısım soyunuz. Önce ortadan, sonra uzunlamasına dörde bölünüz. Kızgın yağda kızartınız, süzünüz. Diğer tarafta doğranmış soğanları, etleri, yağ ile kavurunuz. Pembeleşince indiriniz. Tuz, biber, bahar ekiniz. Tencereye etleri koyunuz. Ortasına domateslerin kabuklarını soyarak dörde bölüp yerleştiriniz. Patlıcanları diziniz ve üzerini örtecek kadar su ile diğer domatesleri rendeleyerek koyunuz. Hafif ateşte pişiriniz ve servis yapınız.
|
Etli Patlıcan Musakka |
|
çağla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22813
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2008
3,248 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. patlıcan
250 gr. kuşbaşı koyun eti
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ayçiçek yağı
1'er çay kaşığı karabiber, yeni bahar
Tuz
Patlıcanların kabuklarını kısım kısım soyup uzunlamasına üçe bölüp sonra ikiye ayırın. Tuzlayıp kızgın yağda her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. Yağını süzün. Bir tencerede yağı eritip çentilmiş soğanları kavurun. Etleri ilâve edip 5-10 dakika kadar karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber ve yenibahar ilâve edin. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Patlıcanları da tencereye dizip üzerini örtecek kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişirin.
ML® Domates Bastı için tıklayın
|
|