|
Etli Patlıcan Sarması |
|
BolKepçe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc110
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2005
2,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
250 gr. kıyma
3 çorba kaşığı yağ
3 orta boy soğan
3 domates
1 bağ maydanoz
tuz
Patlıcanları yıkayıp, alaca soyduktan sonra, uzunlamasına dilimleyin ve kızgın yağda kızartıp çıkarın. İnce kıydığınız soğanı bir tenceredeki yağda 2 - 3 dakika çevirin, ardından kıymayı ilave edipbirlikte 5 - 6 dakika kavurun, domateslerin yarısını doğrayıp pişirin. hazırlanan iç doğranmış 1 bağ maydanozla birlikte patlıcan dilimlerinin arasına konarak, dilimlere sarılır ve tepsiye döşenir. Üzerlerini domates dilimleri yerleştirilir, 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet Olsun
|
Etli Patlıcan Sarması |
|
yasemin1963
Aşçı
Kayıt: 31.05.2009
Mesajlar: 16 Şehir: Germany |
Kısa URL: https://ml.md/lc37376
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2009
2,724 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.nefissofra.com
yarım kilo yağsız Kıyma
1 yumurta
1 Soğan
1 Çay bardağı Galeta tozu
1 avuç kadar kıyılmış Maydonoz
Karabiber
Kimyon
Tuz
3 Domates
1 kilo Patlıcan
6 adet sivri Biber
1 kaşık Salça
Sıvıyağ
1 bardak Su
Bir kapta kıymayı, yumurtayı, ince doğranmış soğanı, baharatları, tuzu, galeta tozunu ve kıyılmış maydonozu karıştırıp köfteler hazırlayın, tavada hafifçe kızartın.
Patlıcanları yıkayın, kabuklarını alacalı soyun. 1 er cm. kalınlığında uzunlamasına dilimlere kesin.
Ocakta tavada patlıcanları kızartın. Masaya 2 patlıcan dilimini çapraz olarak koyun. Ortasına köfteyi koyun ve bohça gibi her iki taraftan sarın, kürdan geçirin. Uçları altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin Patlıcanların üzerlerine domatesi doğrayın.Sivri biberle süsleyin.
Patlıcanları kızarttığınız tavaya, salçayı koyup sulandırın. Patlıcanların üstüne dökün. Orta ateşte fırında pişirin.
|
Kıymalı Patlıcan Sarması |
|
Nesli Han
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc103174
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2014
2,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 adet orta boy soğan
300 gr kıyma
3 adet orta boy domates
2 adet sivribiber
4-5 dal maydonoz
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam kırmızı biber
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı margarin
Patlıcanları iyice yıkayın, saplarını kesin ve uzunlamasına parmak genişliğinde dilimleyin.
Patlıcanları acı suyunun çıkması için tuzlu suda bekletin. Soğanları soyup rendeleyin. Maydanozları yıkayıp ince ince kıyın. Domatesleri yıkayıp ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin.Tavada margarin ve sıvıyağı kızdırıp soğan ve biberleri kavurmaya başlayın.Daha sonra içine kıymayı katıp kavurmaya devam edin. Ardından domatesleri ve salçayı ekleyip pişirin. Ocaktan almaya yakın maydanozları, tuzu ve baharatları ilave edip karıştırın.
Patlıcanların suyunu sıkıp ızgarada arkalı önlü kızartın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içlerine bölüştürüp sarın. Sıcak olarak servis yapın.
|
|