|
ETLİ PİDE |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc20648
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008
2,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin;
3 su bardağı un
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
İçi İçin
1/2 kg. orta yağlı kıyma
1 orta boy soğan
1 çorba kasığı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Mayayı bir tencereye koyunuz. Tuz ve şeker katarak 3/4 su bardağı ılık su ilâve ediniz. Un ve yağ katıp yumuşak bir hamur yaparak 10 dakika yoğurunuz. Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar mayalandırınız.
Kıymaya ince kıyılmış soğan, yoğurt, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
Hamur mayalanınca tekrar yoğurup 6 eşit parçaya ayırınız. Her parçayı kepek serpilmiş tahta üzerinde 3-4 mm. kalınlığında uzun açınız. Yağlanmış tepsiye yanyana diziniz. Üzerlerine 1/6 iç koyup muntazam yayınız. Ilık bir yerde mayalandırıp orta hararetli fırında kurutmadan pişiriniz.
Not : Mevsime göre kıymaya ince doğranmış domates ve biberde konabilir.
ML® Pide Çöreği için tıklayın ML® Pide Böreği için tıklayın
|
Etli Pide |
|
Figaronun Düğünü
Aşçı
Kayıt: 11.10.2007
Mesajlar: 15 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc18378
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2007
2,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Gerekli malzeme:
Pide için:
3.5 su bardağı un
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta akı
Yarım limonun suyu
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Üzeri için:
1 kg kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
5 soğan
2 diş sarımsak
5 domates
5 sivribiber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Üzeri için, soğanları soyup piyaz doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Domatesleri soyup küp doğrayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan, et ve sarımsakları kavurun.
Et suyunu bırakıp çekince domates, biber salçası, sivribiber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak suyu döküp kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Un, yumurta akları, eritilmiş ılık margarin, yoğurt, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabına alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Her birine pide şekli verip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Pideleri servis tabaklarına alıp üzerlerine etli karışımı paylaştırın. Servis yapın.
ML® Karışık Pide için tıklayın ML® Safranbolu Bükmesi için tıklayın
|
Etli Pide |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4621
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006
3,477 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 1/2 su bardagi un
2 yemek kasigi tuz
3/4 yemek kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1/2 su bardagi su
1/2 su bardagi sivi yag
1 1/2 su bardagi yoğurt
2 orta boy soğan
3 orta boy domates
2 4/5 su bardagi kiyma
1 yemek kasigi biber salçasi
Unun 2 yemek kasigini ayirarak tuzla karistirin. Ortasini açarak maya, seker, 1/4 su bardagi ilik su ile birtlikte karistirarak 10 dakika kabarmasini bekleyin. Kabardiktan sonra 1/2 sivi yag ile yogurdu ekleyin ve 1 saat mayalanmasi için birakin. Dogranmis soğan ve domatesi kiyma ve salça ile kavurun. Tuz 1/4 su ve karabiberi ekledikten sonra karisimi 8`e bölün.
Mayalanan hamuru da 8`e bölün ve oklava ile oval yufkalar açin. Kiymali içi hamurun üzerine kenarlarda 1 cm. bosluk kalacak seilde yayin. Önceden isitilmis firinda 10 dk. pisirin.
ML® Tavuklu Pide için tıklayın
|
|