|
Etli Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50656
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2010
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Baldo Pirinç
30 gram Teremyağ
150 gram kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
pul biber
3 dal maydanoz
Pirinci sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Bol su ile iyice durulayın. Teremyağının yarısını tavada eritip ince doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar pembeleşince içine etleri ilave edin. Baharatını ekleyin. Etler yumuşayınca ocaktan alın. Kalan teremyağı eritip pirinci kavurun. Sıcak et suyunu ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın. Kavrulmuş etle pirinci bir arada demleyin. Servis tabağına aktarın. İsteğe göre doğranmış maydanoz ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
|
Etli Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50084
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010
2,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2 su bardağı Bizim Mutfak Baldo pirinç
3 adet soğan
30 gram Bizim Mutfak Teremyağ
250 gram kuşbaşı et
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Soğanları soyup kıyın. Kuşbaşı etleri yeşil mercimek büyüklüğünde doğrayın. Teremyağ'ı eritip soğanları kavurun. Soğanlar kavrulurken birkaç kaşık su ilave ederek kavurun. Doğranmış etleri ekleyin ve etler iyice pişine kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra pirinçleri ilave edip iyice karıştırın. Tuz ve kaynar suyu ekleyin. Ateşi kısıp pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp harmanlayın ve demlendirin.
|
|