Kısa URL: https://ml.md/lc86149
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013
5,621 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam yaş maya
Yarım kâse mozzarella peynir
60 gr bonfile dilimlenmiş
1/2 demet roka
2 yemek kaşığı parmesan rendelenmiş
2 adet domates
3 diş sarımsak soyulmuş
2 dal fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
Un,su, tuz, maya ve zeytinyağı karıştırarak yumuşak kıvamda hamur elde edin.
Sos için; zeytin yağında sarımsak, rende domates, fesleğen, karabiber ve tuzu ilave ederek pişirin soğutun.
Hamuru ince açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine domates sos, Mozzarella (kaşar da kullanabilirsiniz) bonfile dilimleri ve Parmesan koyularak 250 derece fırında 12 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine roka ve domates dilimleri yerleştirin. Arzunuza göre dilimleyin ve servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc121244
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2016
911 defa indirildi / yazdırıldı
60 gram mozarella peyniri
25 gram domates sos
100 gram bonfile
1 adet domalık biber
1 adet soğan
1 tutam kırmızı pul biber
2 adet meksika biberi
125 ml su
250 gram un
2 grm yaş maya
3 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz
Hamur için tüm malzemeyi çukur bir kapta iyice yoğurun. 20 dakika bekletip tekrar yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırın. Her bir bezeyi unladığınız mutfak tezgahında açın. Üzerine tamamını kaplayacak şekilde domates sos yayın. Rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. İnce kesilmiş bonfileleri paylaştırın. Renkli biberler ve soğanı dilimleyip etlerin arasına yerleştirin. Üzerine pul biber serpip, dilimlenmiş meksika biberi serpiştirin. 200 derece fırında peynir eriyip etler ve hamur pişinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.