|
|
ETLİ RULO BÖREK |
|
şelale
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc57422
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2010
2,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
Hamuru için
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
250 gr. kuzu kuşbaşı
3 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/4 paket margarin
1 çay kaşığı tuz
Yeterince karabiber
Kuru soğanları ince ince kıyıp, margarin yağında pembeleştirelim.
Etleri ilave edip birkaç sefer karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp orta ısılı ateşte pişirelim.
Etler suyunu çekince, az su ilavesi ile etlerin iyice pişmesini sağlayalım.
Tuz ve dişe gelecek kadar karabiber ilave edip, ara sıra kanştırarak hiç su kalmayacak şekilde pişirelim.
İnce kıydığımız maydanozları katıp son bir kere daha karıştırdıktan sonra, soğumasını bekleyelim.
1 adet yumurtanın sarısını ayırıp diğer bütün hamur malzemelerini iyice karıştırıp, orta yumuşaklıkta bir hamur tutalım.
10 dakika dinlendirdikten sonra 2-3 mm. kalınlığında açalım.
Her iki kenanndan ince şeritler halinde hamur kesip, hamuru dikdörtgen şekline getirelim.
Hazırladığımız içi hamurun üzerine serpiştirip rulo şeklinde saralım.
Yanlarından kestiğimiz şerit şeklindeki hamurlardan da üzerine süs yapalım.
Sıvıyağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıttığımız 170 dereceli fınnda kızarıncaya kadar pişirelim.
Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.
|
ETLİ RULO BÖREK |
|
annebebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20637
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2008
1,875 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay kaşığı baking powder
2 çay kaşığı tuz
İçi için :
250 gr. kuşbaşı et
3 orta boy soğan
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kibrit çöpü şeklinde doğranan et ile yarım halka şeklinde doğranan soğanı tencereye koyunuz. 1 su bardağı kaynar su ilave ederek hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırınız.
Unun ortasını açarak yağ, yumurta (birinin sarısı hamurun üstüne sürülmek için ayrılacak), kabartma tozu, tuz ve bir kahve fincanı su ilâvesi ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapınız.
Hamuru 3-4 mm. kalınlığında 25 cm. eninde dikdörtgen açınız. Uzun kenarından ruletle 1/2 cm. genişliğinde 2-3 şerit çıkartınız. Hamurun ortasına uzunlamasına içi yayıp karşılıklı uzun kenarlar 2-3 parmak üst üste gelecek şekilde kapatınız.
Ters çevirerek tepsiye yerleştiriniz. Şeritleri üzerine çapraz koyarak süsleyiniz. Üzerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Etli Rulo Börek (Strudel) için tıklayın
|
|
ETLİ RULO BÖREK Tarifleri Börek Tarifleri
|
|