|
Etli Sebzeli Pilav |
|
altın lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76763
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2012
2,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
400 gram dana kuşbaşı et
1 kabak
1 patlıcan
3 sivri biber
3 domates
3 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın. Üzerine su ekleyin ve 10 dakika bekletip süzün. Kabakları da küp şeklinde doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ dökün ve kabakları, patlıcanları ayrı ayrı kızartın. Daha sonra doğranmış biberleri ve soğanları da kızartın. Hepsini bir kabın içinde bekletin. Bu arada etlerin üzerine 5 su bardağı su döküp haşlayın. Etler haşlanınca suyunu bir kenara alın. Pirinçleri de tereyağında kavurun. Üzerine haşlanmış etleri ekleyip et suyunu verin. Kızartılmış sebzeleri de içine boşaltıp karıştırın ve kapağını sıkıca kapatıp fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın. Ocak üzerinde de pişirilebilir.
|
Etli Sebzeli Pilav |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77290
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
2,087 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 havuç
2 kırmızıbiberi
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı antepfıstığı
1 çay kaşığı tuz
200 gram kuzu kuşbaşı
1 soğan
Tarçın, yenibahar, karabiber
Tencerede pirinçleri tereyağına da 3 dakika kadar kavurun. Üzerine suyunu verip 20 dakika pişirin. Diğer bir taraftan fıstık ve çiğ bademi küçük bir tavada kavurup bir kenara alın. Rendelenmiş soğanı, salçayı, havucu ve biberi tavaya koyun, kuzu etlerini de ekleyip birlikte kavurun. Üzerine az miktarda su koyup 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken etlerin üzerine pişirdiğiniz pilavı ekleyip karıştırın. Baharatları katıp harmanlayın. Servis yapmadan önce kavrulmuş badem ve fıstıkları pilavın içine ekleyip karıştırın.
|
Etli ve Sebzeli Pirinç Pilavı |
|
maskeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2020
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc155930
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021
560 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
500 gram kuşbaşı et
2 adet havuç
200 gram bezelye
1 demet taze soğan
1 adet kereviz
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı antep fıstığı
1 tatlı kaşığı yalancı safran
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Doğranmış havuç, taze soğan, et, antep fıstığı, arpa şehriyeyi tereyağında kavurmaya alın. 5 dakika pişirin ve bezelye ile kerevizi ekleyip karıştırın.
Yıkanmış pirinçleri ilave edin. Tavuk suyu ve sıcak suyu koyup tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Safranı 1 yemek kaşığı sıcak su ile açıp pişen pilavın üzerine gezdirip demlenmeye bırakın. Ardından karıştırıp servis edin.
|
|