|
ETLİ SEMİZOTU |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8047
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
2,903 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram et
2 çorba kaşığı sadeyağ
1,5 kilo semizotu
1 çorba kaşığı domates salçası
3 baş soğan
Yeteri kadar tuz.
3 çorba kaşığı pirinç
Bir kap içinde et, soğan iki kaşık yağda kavrulur. Bir kaşık domates salçası ve su ilâve edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Temizlenmiş, yıkanmış semizotu bir defa haşlanır ve süzülür; ete ilâve edilir, üzerine pirinç konur. Orta ateşte pişirilir.
ML® Etli Semizotu için tıklayın
|
SEMİZOTU (Kıymalı veya Etli) |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10013
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kilo semizotu
1 küçük paket yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan pirinç
4 baş soğan
300 gr. kıyma veya kuşbaşı koyun eti
1 bardak su
Yapılışı:
Semizotları ayıklanıp yıkanır ve yaprak yaprak gruplar halinde doğranır. Çentilmiş soğan, kuşbaşı etlerle veya kıyma ile birlikte sade yağda 10 dakika kadar etler veya kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulup ayıklanmış semizotu da buna ilâve edilir. Üzerine pirinç serpilip, suyu ve tuzu da konduktan sonra, evvelâ 10 dakika kadar buharlı, sonra hafif ateş üzerinde 1 saat kadar tıkırdatarak pişirilip, ateşten alınarak tabağa aktarılıp sıcak servis yapılır.
ML® Semizotlu Makarna için tıklayın
|
Etli semizotu |
|
çimçim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2007
Mesajlar: 108 Şehir: Mordoğan-İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc15517
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2007
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet semizotu
250 gr. koyun kuşbaşı
1 adet iri kuru soğan
1 adet domates
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
tuz
İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir.
Üzerine et eklenir suyunu salıp çekince, rende domates, pirinç, temizlenmiş doğranmış semizotu, tuz ve 1 su bardağı su katılır.
Kapaklı olarak 10-15 dakika pişirilir.
ML® Fırında Peynirli Semizotu için tıklayın
|
Etli semizotu |
|
Siyah Lale
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2007
Mesajlar: 24
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16320
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2007
2,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg semizotu
2 soğan
1 domates
250 gr kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
tuz
Semizotlarının kök kısımlarını kesin. Yapraklı kısımlarını bol suda bir kaç kez yıkayın. Süzüp doğrayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Domatesi soyup küp küp doğrayın.
Eti soğana ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 bardak su ve tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Semizotu, pirinç ve domatesi ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kuşbaşı etli semizotu |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16384
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
3,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 demet semizotu
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet domates
2 su bardağı sıcak su
Yarım kahve fincanı pirinç
tuz
Bir tencereye tereyağı, kuşbaşı et ve küçük küçük doğradığımız soğanları koyarak iyice kavuralım. Domatesleri küp küp doğrayıp etlere ilave edelim ve 5 dakika sote-leyelim. Daha sonra sıcak suyu ilave ederek 45 dakika birlikte pişirelim. Semizotlarmı yıkayıp yemeklik doğrayalım. Etler pişin-ce, üzerine semizotu ve pirinçleri de ekleyip ağır ateşte 20-25 dakika daha pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.
|
ETLİ SEMİZOTU |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19155
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2007
2,386 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. kuşbaşı et,
1 kg. semizotu,
2 adet domates,
2 kaşık pirinç,
2 adet soğan,
2 kaşık yağ,
tuz.
Yapılışı:
1- Semizotunu ayıklayıp aktarma suretiyle yıkayınız (5-6 defa).
2- Süzgece çıkarıp süzülmeğe bırakınız.
3- Ete, soğanı, yağı koyup hafif kavurunuz.
4- Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp ete ilave ediniz.
5- 1-2 defa da domatesle karıştırıp domatesleri öldürünüz.
6- 2 bardak sıcak su koyup etleri hafif pişiriniz.
7- Servis tabağına boşaltıp servis yapınız.
|
ETLİ SEMİZOTU |
|
karamel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.01.2008
Mesajlar: 59 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc20410
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2008
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. semizotu
3 Orta boy domates (veya salça)
1/2 Kg. kuşbaşı et
2 Orta boy soğan
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan, et ve yağı tencereye koyup ateş üzerinde 5 dakika karıştırınız. Doğranmış domates ve 2 su bardağı kaynar su ilave edip hafif hararetli ısıda eti pişiriniz.
Etin pişmesine yakın, yıkanmış, doğranmış semizotlarını tuzla birlikte ete ilave ediniz. Normal yumuşaklık elde edilinceye kadar pişiriniz.
|
Kuşbaşı Etli Semizotu |
|
vizyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2009
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc34571
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2009
2,440 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram semizotu
110 gram sadeyağı, ya da margarin (5,5 çorba kaşığı)
150 gram kuzu döşü
40 gram pirinç (1/1 kahve fincanı)
150 gram soğan (1 büyük)
3/4 bardak su, ya da et suyu
300 gram domates (2 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Tuz
1 Bir tencereye; 5,5 silme çorba kaşığı sadeyağı, ya da margarin, küçük kesilmiş 2 baş soğan ile, döş tarafından kuşbaşı kesilmiş 150 gram kuzu eti koyarak, et ve soğanlar suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar, ikide bir karıştırmak suretiyle aşağı yukarı yarım saat kavurmalı, sonra da kavrulmuş etlere, soyulmuş ve küçük doğranmış 2 büyük domates, ya da yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ve beş dakika sonra da 4 bardak su, ya da et suyu ile yarım çorba kaşığı da tuz katarak, ortadan daha az kuvvetteki ateşte etleri bir saat kadar pişmeye bırakmalıdır.
2 Etler pişmeye yüz tutunca, bunlara; ayıklanmış ve yıkanmış 2000 gram semizotu ile, ayıklanmış veyıkanmış yarım kahve fincanı da pirinç katarak, semizotları iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 - 45 dakika arasında pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
SEMİZOTU ETLİ |
|
derya&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc44612
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2009
2,597 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 kilo semizotu
500 gram kuzu eti
200 gram sadeyağ
2 büyük baş soğan
2 çorba kaşığı pirinç
2 çay kaşığı tuz.
Semizotu ayıklanır ve iyice yıkanır. Ufak ufak doğranır. Kuşbaşı etlerimiz, rendelenmiş soğan ile beraber yağda pembe kavrulur. Semizotları ilave edilir. Orta ateşte, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Sonra üzerine pirinç dökülür, kanştrmadan ocak üzerinde yarım saat kadar pişmeye bırakılır. Yanında yoğurt ile de servis yapılır.
|
ETLİ SEMİZOTU |
|
kuzey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53816
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010
2,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
Körpe ve taze semizotunu doğrayınız. Çentilmiş soğan ile sadeyağda kavrulmuş kuşbaşı et ya da kıymayı karıştırarak bir tencereye koyunuz. Üzerine yeteri kadar tuz ekiniz, bir miktar da su ilave ederek tencereyi ateşe koyunuz. Pişince ve suyu azalmca ateşten indiriniz.
Not: Eğer semizotu çok fazla körpe ise içine bir miktar pirinç katınız. Fakat bu durumda tencereye su ilave etmek gerekecektir.
|
ETLİ SEMİZOTU |
|
Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61267
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2011
2,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kilo semizotu
5 buçuk çorba kaşığı (silme) sadeyağ
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
2 iri domates
150 gram kuzu eti
1 bardaktan biraz eksik et suyu
biraz tuz
Tencereye yağı, rendelenmiş soğan ve eti koyunuz. Saldığı suyu çekinceye kadar 25-30 dakika karıştıra karıştıra kavurunuz. Sonra soyulup doğranmış domatesi ilâve edip bir iki sefer çevirdikten sonra, et suyunu ve tuzu ilâve ediniz. Orta ateşte 50-60 dakika pişiriniz.
Etler yumuşayınca da ayıklayıp yıkadığınız semizotu ve pirinci ilâve ediniz. Kapağını kapayıp, iyice yumuşayıp pişinceye kadar 40-50 dakika pişiriniz ve sıcak servis yapınız.
|
|