Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balık Dolması Tarifleri > Etli Soğan Dolması (7 adet - 192,336 defa bakıldı)

Etli Soğan Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Soğan Dolması

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc4715
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2006
2,486 defa indirildi / yazdırıldı




6 büyük boy Sogan 1350 gram
2 1/4 su bardagi Su 450 gram
1 1/2 tatli kasigi Tuz 9 gram
1/3 su bardagiPirinç 60 gram
1 demet Maydanoz 60 gram
1/4 demet Dereotu 10 gram
1 1/2 su bardagi Kiyma (orta yagli) 250 gram
1/2 tatli kasigi Karabiber 1 gram
1 yemek kasigi 10 gram
1 adet Yumurta 50 gram margarin

Soganlari bas kisimlarini kes, soy, yika. Diger yanda tencereye 2 su bardagi su ve 1 tatli kasigi tuz koy, kaynat. Soganlari kaynayan suya at hafif yumusayincaya degin, yaklasik 15 dakika hasla.
Soganlarin içlerini orta kisimlarindan parmakla iterek parçalamadan, kenar kalinligi 2-3 kat kalacak sekilde bosalt. Pirinci yika, süz. Soganlarin birinden çikan için, yarisini ince ince kiy. Maydanoz ve dereotunu ayikla, ince ince dogra.
Pirinç, soğan, maydanoz, kiyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardagi su ve yagi iyice karistir. Soganlari hazirlanan içle doldur ve tencereye yerlestir. Haslama suyunu kaynat ve dolmalarin üzerine yavasça gezdir.
Pirinç taneleri uzayip yumusayincaya degin, yaklasik 50 dakika pisir.
Yumurtayi ayri bir kapta limon suyu ile iyice çirp. Dolmalari suyun içinden alip servis tabagina yerlestir. Yumurta-limon karisimina dolmanin suyundan bir kaç kasik koyup, ilit. Bu karisimi tencereye azar azar eklerken, dolmanin suyunu sürekli karistir, kaynayinca ocagi kapat, dolmalarin üzerine gezdir. Dereotu serp.

ML® Soğan Sarması (görsel)


ETLİ SOĞAN DOLMASI

libretto
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20573
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,189 defa indirildi / yazdırıldı




5 Adet iri yuvarlak soğan
1/2 kg. orta yağlı kıyma
2 Çorba kaşığı pirinç
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
1 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
1 Yumurta sarısı
1/2 Limon

Tencereye 2 su bardağı su ve biraz tuz koyup kaynatınız. Soğanların köklerini kesip kabuklarını soyunuz. Tencereye koyup 10 dakika pişiriniz. Soğanı sudan çıkartıp üstten bastırarak zedelemeden kat, kat ayırınız.
Dolma içini hazırlayınız. Katların içine doldurup, tencereye diziniz. Haşlama suyunu üzerine döküp (gerekirse biraz su katınız) 30-35 dakika pişiriniz.
Terbiyesi için; 1/2 limon ile yumurta sarısını çatalla çarpınız. Yemeğin suyu ile ılıklaştırıp dolmaya katınız.

İçinin Hazırlanması:
Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.


ETLİ SOĞAN DOLMASI

fekeli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.03.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Feke-Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc22768
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2008
2,429 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
750 gr. orta boy soğan
250 gr. dolmalık kıyma
2 orta boy domates veya 2 kasık salça
1 çay bardağı pirinç
3 kaşık tereyağı
1,5 kaşık salça
1,5 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon

Yapılışı
Soğanların kabuklarını soyup, haşlayın. Suyunu süzüp ılınınca alttan kesip ortasını oyun. Kıyma, rendelenmiş domates, yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatları, bir çay bardağı su ilavesiyle karıştırın. Yayvan bir tencerede yağı eritip salçayı kavurun. Bu harcı sıkıştırmadan soğanların içine doldurup tencereye yerleştirin. Soğanların yarısını geçecek şekilde kaynar su koyup kısık ateşte pişirin.


ETLİ SOĞAN DOLMASI

kuzey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.07.2010
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc53817
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2010
2,247 defa indirildi / yazdırıldı




Düz ve yuvarlak soğanların üst kabuklarını soyunuz. Bunları sıcak suda haşlayıp keserek «cücük» denen orta göbek kısmını çıkarınız. Sonra koyunun yağlı ve boş yerinden ince kıyma hazırlayarak bu kıymanın içine maydanoz, tuz, biber ve yeteri kadar pirinç karıştırarak bir iç hazırlayınız. Bu içi soğanların cücükleri çıkarılan boşluğa doldurunuz. Hazırlanan soğanları bir tencereye koyarak ateşe koyup pişirdikten sonra sofraya alınız.


ETLİ SOĞAN DOLMASI

bebek yüz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2013
Mesajlar: 37
Şehir: Tekirdağ
Kısa URL: https://ml.md/lc88453
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2013
1,780 defa indirildi / yazdırıldı




https://ihe.com.tr

8 adet orta boy soğan
250 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
1 kaşık margarin
Tuz
Karabiber

Soğanları soyup yıkayınız. Tuzlu kaynayan suda 15-20 dakika haşlayınız. Kıymanın içine ufalanmış ekmek içini, maydanozu, tuzu, karabiberi koyup, hepsini karıştırınız.
Soğanların içlerini birkaç kat çıkarıp, hazırladığnız içleri doldurunuz. Bir tencereye doldurduğunuz soğanları dik olarak yerleştiriniz. Bir bardak su ve yağı koyup, orta hararetli ateşte veya fırında 20 dakika pişiriniz.
Sıcak olarak servis yapınız.


Etli Soğan Dolması

balkon
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.09.2016
Mesajlar: 35
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc119834
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2016
1,229 defa indirildi / yazdırıldı




6 tane büyükçe soğan
3 yemek kaşığı kıyma
6 yemek kaşığı pirinç
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Nane
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Soğanları temizleyip ve başından altına doğru derince bir kesik atarak kaynar suda 6 dakika haşlayın
Kaynadıktan sonra süzgece alıp soğutun.
Bu arada yemeklik doğranmıs soğanı sıvı yağla birlikte biraz kavurup içine kıymayı atın. Kıymalar kavrulduktan sonra içine salçayı ve baharatları ekleyin. ve en son olarak da pirinçleri atın. ve biraz daha kavurup, soğumaya bırakın.
Haşladığımız soğanları dikkatlice birbirinden kat kat ayırıp, içlerini bir tatlı kaşığıyla bu harçla doldurun ve tekrar kesik tarafını da güzelce kapatarak soğanları kapatın.
Doldurulan soğanları bir tencerenin içine dizip,soğanın cücüklerini de tencereye atın. 1 su bardağı kadar kaynar suyun içine bir yemek kaşığı salça , tuz ve bir miktar yağ koyun. Soğan dolmasının üzerini geçmeyecek şekilde döküp ve kısık ateşte ağır ağır pişirin.


Etli Soğan Dolması

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163471
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı




2 kırmızı soğan
2 beyaz soğan
2 çay bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
Dolma harcı:
150 gr kuzu kıyma
3 domates
2 soğan
Yarım su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
Kuru nane
Kimyon
1 çorba kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
Süsleme için:
4 diş yağda sotelenmiş sarımsak
2-3 dal frenk maydanozu

Soğanları soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İç kısımlarını çıkarın. İçi boş soğanları kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp süzün.
Dolma harcını hazırlamak için; soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Domatesleri soyup doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğan, sarımsak, domates, pirinç, 1 kaşık salça, tuz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın.
Soğanların içini dolma harcı ile doldurun. Hazırladığınız dolmaları bir tencereye dizin. Sıcak su, salça ve sıvıyağı ilave edin.
Orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Servis tabağına alıp üzerlerini yağda sotelenmiş sarımsak ve frenk maydanozuyla süsleyerek servis yapın.







Etli Soğan Dolması Tarifleri Balık Dolması Tarifleri



(7 adet Etli Soğan Dolması 192,336 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort