|
Etli Soğan Kebabı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166633
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2022
331 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
800 gr. kuzu eti
200 gr. kuyruk yağı
500 gr. arpacık soğan
6 domates
Tuz
Karabiber
Servisi için:
Patates
Tuz
Sıvı yağ
Kuzu etini ve kuyruk yağını büyükçe bir tahta üzerine alıyoruz. Zırhla ya da satırla kıyıyoruz.
Karıştırma kabına alıyoruz ve yoğuruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıp karıştırıyoruz. Kebap harcından parçalar koparıyoruz ve ceviz boyunda köfteler yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Arpacık soğanları soyuyoruz.
Domatesleri ikiye bölüyoruz. Arpacık soğanları da tepsiye, köftelerin arasına koyuyoruz. Tepsinin kenarlarına domatesleri koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Patatesleri parmak şeklinde doğruyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve patatesleri koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve istediğimiz baharatlardan serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kebabın ortasına kızarmış patatesleri koyarak servis ediyoruz.
|
Etli Soğan Kebabı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173537
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2023
292 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan (Yaklaşık 500 gr.)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Karabiber
Yağları tencereye alalım. Tereyağı eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim. Suyu biten etlere arpacık soğanlarını ve sarımsakları ekleyelim. Etlerle beraber 2-3 dakika kavuralım. Salça ilave ederek 2-3 dakika daha kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Tuz ve karabiber ekleyip, arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.
|
Etli Soğan Kebabı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172594
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1.3 kg kuzu eti, orta yağlı
1½ tatlı kaşığı tuz
2 adet etli kırmızı biber, kabaca doğranmış
36 adet küçük boy soğan
60 ml nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
12 adet lavaş
Kuzu etine tuz ve etli kırmızı biber ekleyerek kıyma kıvamı alana kadar zırhla kıyın ve hepsini birden yoğurun.
Soğanların uç kısımlarını alın ve ikiye bölün.
2 parça soğan arasına ceviz büyüklüğündeki kıymayı boğum boğum şişlere dizin.
Hazırladığınız soğanlı kebapları köz durumundaki ateşte 12-15 dakika arasında pişirin.
Pişen kebaplardan soğan kabuklarını ayıklayın ve şişten çekip bakır kaba yerleştirin.
Ayrı bir kapta nar ekşisi, limon, salça, nane, pul biber, karabiber ve 100 ml suyu karıştırın ve sos elde edin.
Bu sosu kebapların üzerine dökün, kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika terlemeye bırakın.
Soğanlı kebabı bakır kabında yanında lavaşla beraber servis edin.
Not: Soğan kebabının lezzeti soğanı terletmekten gelir. Ateşte pişen soğanlar bir sahan içinde biraz su ve nar ekşisi ile üzerine ikinci bir sahan kapatılarak mangalın kenarında bir süre bekletilir. Böylece soğanlar iyice yumuşar ve tadı demlenir. Lavaş ekmek ile dürüm yaparak yenir. Dürüm yaparken maydanoz piyazı eklenirse çok yakışır. Yanında genellikle turp, tere ve ayran ikram edilir.
|
|