Eti yıkayıp tencereye alın. Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanları soyup yıkadıktan sonra etlere ekleyin. Yağı ekleyip 10 dakika soğanları kavurun. Salça, bibersalçası ve tuz ekleyip bir iki taşım çevirin Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte etler ve soğanlar yumuşayıp yemek suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp servise sunun.
Kuşbaşı doğranmış eti suyunu salıp çekinceye kadar pişmeye bırakın. Daha sonra üzerine tereyağını, sarımsağı, arpacık soğanını ekleyip biraz kavurun. Tarçın, defne yaprağı ve bir miktar su ilave edip yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Sıcak sıcak sofraya getirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc166745
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022
187 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. dana kuşbaşı et
1 kase soyulmuş arpacık soğan (Yaklaşık 500 gr.)
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı dolusu salça
Tuz
Karabiber
Yağları tencereye alalım. Tereyağı eridiğinde yıkayıp süzdüğümüz etleri ekleyip harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavuralım. 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatalım. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirelim. Suyu biten etlere arpacık soğanlarını ve sarımsakları ekleyelim. Etlerle beraber 2-3 dakika kavuralım. Salça ilave ederek 2-3 dakika daha kavurup üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Tuz ve karabiber ekleyip, arpacık soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.