Kısa URL: https://ml.md/lc133106
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2018
748 defa indirildi / yazdırıldı
İçi için:
Yarım kilo kuşbaşı et
Tuz
Hamuru için:
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Araları için:
Sıvıyağ
İlk olarak kuşbaşı etlerimizi biraz tuz atıp haşlıyoruz.
Sonra hamur malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırıp yavaş yavaş un katarak yoğuruyoruz.
İstenilen kıvama geldikten sonra 10 adet bezeye bölüyoruz hamurumuzu ve 15 dk bekletiyoruz.
Bekleme süresi bittikten sonra tek tek hepsini çok büyük olmayacak şekilde açmaya başlıyoruz.
Açtığımız bezeleri kaynar suya atıp haşlıyoruz.
Kaynar sudan çıkarıp tepsimize diziyoruz.
Her kata ayrı ayrı sıvı yağ döküyoruz.
En orta kısmına da etlerimizi koyuyoruz.
Tüm bezeleri bu şekilde dizdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Hamur için:
1 kg böreklik un
10 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 çorba kaşığı süt
Harç için:
1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
100 gram iç yağ
Yarım paket margarin
250 gram tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
4-5 dal taze kekik
Harç için eti, iç yağı ve margarin ile kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tuz ve kekik ilave edip karıştırın. Hamur için un, yumurta, sıvı yağ ve sütü iyice yoğurup sert kıvamlı bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirin. Hamurdan 8 beze koparıp oklava yardımı ile açın. Bir tencereye sıcak su, başka bir tencereye soğuk su koyun. Açtığınız bir adet yufkayı sıcak suya alıp 2 dakika dinlendirin. Sıcak sudan çıkarıp, soğuk suya atın. Soğuk sudan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Eritilmiş tereyağı gezdirip, üzerine harç serpiştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiyi ocak üzerinde çevirerek, böreği pişirin. Dilimleyip sıcak alarak servis yapın.