|
|
Etli ve Üzümlü Pilav |
|
kadircan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67347
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
2,150 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı pirinç
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
400 gr. sotelik doğranmış kuzu eti
1 adet orta boy soğan
2 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
Yeterince sıcak su
Kayısıları küçük küçük doğrayın. Kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü ayrı kaplara alıp, şişmeleri için üstlerine kaynar su ilave edin ve bir gece bu şekilde bekletin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Soğanı rendeleyip, etle birlikte suyunu salıp tekrar bırakana kadar yağda kavurun. Köri, karabiber, yenibahar, tuz ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada pembeleşene kadar kavurun. Etin altını kapattıktan sonra fıstıkları üzerine ekleyin. Kalan tereyağını bir tencereye alın ve zeytinyağı ile karıştırıp kızdırın. Pirinci yıkayıp iyice süzün ve 8-10 dakika bu yağda kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyup 10 dakika harlı, 10 dakika kısık ateşte pilavı pişirin. İlk 10 dakikanın sonunda, sularını süzdüğünüz kayısı ve üzümleri pilava ekleyin. Dereotunu incecik kıyıp pilavın altını kapattıktan sonra üzerine ilave edin. Pilavı ya bir kalıp yardımı ile şekillendirin ya da olduğu gibi servis tabağına alın. Eti ise arzunuza göre pilavla karıştırabilir ya da yanında servis yapabilirsiniz.
|
Etli ve Üzümlü Pilav |
|
ifşa
Aşçı
Kayıt: 09.12.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc147312
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019
600 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı pilavlık pirinç
400 gram kuşbaşı kuzu eti
Yarım su bardağı kuru üzüm
3 çorba kaşığı kuşüzümü
Yeteri kadar su
2 adet havuç
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 dal kekik, tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, kimyon
Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Azalırsa su ilave ederek, et yumuşayana dek pişirin ve kenara alın. Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp süzün. Kuru üzüm ve kuşüzümünü ayrı kaplara alıp, 15 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli tavada rengi dönene dek kavurun. Sıvıyağı bir tencereye alıp, jülyen doğranmış havucu kısık ateşte kavurarak, tencereden alın. Aynı tencereye tereyağını koyup, üzerine pirinci ilave edin ve rengi beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp, et, haşlanmış nohut, havuç, kuru üzüm, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve kimyon ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatıp, üzerine kağıt havlu koyun. 10 dakika demlendirdikten sonra, kekikle süsleyerek servis yapın.
|
|
Etli ve Üzümlü Pilav Tarifleri Kabaklı Pilav Tarifleri
|
|