Erkan Elçin
1 kg yaprak
600 gr kıyma
3-4 parça kemikli et
Kuru soğan
Çekilmiş yarma
Maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Sıvı yağ ve tereyağı
Salça
Yapraklar tuzunun çıkması için bir gece önceden suda bekletilir ve birkaç defa suyu değiştirilir.
Bol kuru soğan yemeklik doğranır ve kıyma, göz kararı miktarda çekilmiş yarma ve diğer malzemelerle bir kapta karıştırılır.
Sonrasında yapraklar tek tek, küçük bir şekilde sarılır.
Tencerenin en altına lezzet vermesi amacıyla 3-4 parça kemikli et konur ve sarılan yapraklar tencereye dizilir.
Tereyağı eritilip üzerine dökülür.
Su koyulup kısık ateşte ortalama 2-3 saat pişirilir. Pişerken suyu sık sık kontrol edilmelidir, gerekirse sıcak su ilave edilmelidir.
|