|
|
ETLİ YEŞİL DOMATES DOLMASI |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8059
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2006
2,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram yeşil domates
2 adet yumurta
600 gram et
1 kaşık un
4 kaşık pirinç
1 demet maydanoz
3 baş soğan
yarım limon
2 kaşık sadeyağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber.
Domatesler içleri çıkarılıp hazırlanır. Et bir kez makineden çekilir. İçine yıkanmış, temizlenmiş pirinç, iki ince kıyılmış soğan, maydanoz, karabiber, tuz, ik kaşiık su ilâve edilerek halledilir. Domatesler doldurulur, pişecek kaba yerleştirilir. Bir kap içinde yağla soğan kavrulur. Domatesin üzerine holca su ile dökülür. Orta ateşte pişirilir. Bir kap içinde iki yumurta şansı, yarım limon, bir kaşık un, yarım bardak soğuk su, yumurta vurma -teliyle iyice çırpılır. Üzerine kaynamış domates suyu ilâve edilerek pişirilir, domates dolmasının üzerine süzülür.
|
ETLİ YEŞİL DOMATES DOLMASI |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc19216
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2007
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kg. yeşil domates,
300 gr. kıyma,
2 kaşık pirinç,
1-2 baş soğan,
1 kaşık yağ,
maydanoz,
tuz,
karabiber,
yarım kaşık şeker.
Yapılışı:
1- Yeşil domateslerin sap kısımlarını bir kapak çıkartacak şekilde kesiniz.
2- İçlerini oyarak bir kaba boşaltınız.
3- Yeşil domateslerin içlerine dolma içi doldurup bir tepsiye yerleştiriniz.
4- Yeşil domateslerin içlerinden çıkan suya yarım kaşık şeker koyup eritiniz.
5- Bu şeker eritilmiş, kafi miktarda suyu domateslerin üzerine dökünüz.
6- Fırında veya ağzını kapatıp ateş üzerinde pişiriniz.
7- Pirinçler uzayınca ateşten alıp servis yapınız.
İçin Yapılışı:
1- Kıymanın içine incecik doğranmış 2 adet soğanı koyunuz.
2- Pirinci ayaklayıp yıkayıp kıymaya ilave ediniz.
3- Domateslerin kabuğunu soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp kıymaya katınız.
4- Maydanozu ayıklayıp yıkayıp kıyıp kıymaya katınız.
5- Tuzu, karabiberi, et yağsızsa 1 kaşık yağ koyup kıymayı iyice karıştırınız.
6- Sert olmaması için azıcık suyla sulandırıp yeşil domateslere doldurunuz.
|
ETLİ YEŞİL DOMATES DOLMASI |
|
arzuhal
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34223
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2009
2,741 defa indirildi / yazdırıldı
|
1600 gram dolmalık yeşil domates
60 gram sadeyağı ya da margarin (3 çorba kaşığı)
2 bardak su
Tuz
İÇİ:
1 demet dereotu
400 gram yağsız kıyma
40 gram sadeyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
150 gram soğan (2 orta)
40 gram pirinç (3/4 kahve fincanı)
3/4 bardak su
Tuz ve karabiber
1 Pek olgun olmayan düzgünce ve aşağı yukarı hepsi aynı boyda 12 adet dolmalık domatesin üst taraflarından ince bir kapak kestikten sonra domateslerin içlerini pek derin olmamak üzere bir kaşıkla oymak suretiyle çıkarmalı, domatesi ve içleri ayrı ayrı kaplarda olmak üzere birer tarafa bırakmalıdır.
2 Bundan sonra, bir kuşaneye; 2 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile küçük doğranmış 2 orta baş soğan koyarak, soğanlar hafif sarı bir renk alıncaya kadar kavurmalı, sonra bu soğanlara üç çeyrek bardak su ile, ayıklanmış ve yıkanmış üç çeyrek kahve fincanı pirinç ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve pirinçler suyunu çekip de pilâvımsı bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki ateşte aşağı yukarı 10 dakika pişmeye bırakmalıdır.
3 Pirinçler sularını çekince; tencereyi ateşten alarak, buna; kemiksiz olarak tartılmış 400 gram yağsız kıyma, kıyılmış 1 demet dereotu, 1 kahve kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, bir beş dakika kadar kanştırmalı, sonra da bunlara; gayet küçük kesilmiş olarak, içlerini çıkardığımız domateslerin ancak S tanesinin içini ilâve ettikten sonra tekrar iyice bir karıştırmak ve bu kıyma içini, içlerini boşaltmış olduğumuz domateslerin içlerine doldurmak, sonra da doldurulan her domatesin üstlerine kapaklarını kapattıktan sonra, bunları, saplı tarafları alta, kapaklı tarafları da üste gelmek üzere bir tencereye yerleştirmelidir.
4 Domateslerin doldurulmaları ve tencereye yerleştirilmeleri sona erince; bunlara üç silme çorba kaşığı margarin ya da sadeyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ile 2 bardak da su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve yeşil domatesler iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunları orta kuvvetteki ateşte 30 - 35 dakika kadar pişirmeli ve tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Etli Yeşil Domates Dolması |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70734
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2011
2,159 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg yeşil domates (yıkanıp, üstlerinden bir kapak açılarak içleri boşaltılmış)
250 gr (17 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan (ince doğranmış) 500 gr kuzu kıyması
2 kırmızı domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
1+1/4 su bardağı su
150 gr (3/4 su bardağı) pirinç
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı domates salçası (1 su bardağı suda eritilmiş)
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir tavada 250 gr yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, renkleri pembeleşene kadar pişiriniz. Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak kavurunuz. Kuşbaşı doğranmış domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha, karıştırmaya devam ederek pişirdikten sonra, su ve pirinci koyarak 10 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, harcı bir süzgece dökerek, suyunun süzülmesini sağlayınız. Süzülmüş , harcı orta boy bir kaseye aktarıp, maydanoz, tuz ve biberi ekleyerek karıştırınız. Hazırladığınız bu harcı içi boşaltılmış yeşil domateslere doldurunuz. Bir fırın tepsisini kalan 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, domates dolmalarını tepsiye diziniz. Suda eritilmiş salçayı ekleyip, tepsiyi fırına sürerek dolmaları 20 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, dolmaları ısıtılmış bir servis tabağını çıkararak servis ediniz.
|
Yeşil Domates Dolması |
|
donanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2015
Mesajlar: 61 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc106557
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2015
1,613 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yeşil domates
5 çorba kaşığı sanayağı
2 su bardağı su
400 gr. kıyma
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet domates
Yarım demet dereotu
Tuz
Karabiber
1 -2 çorba kaşığı sanayağında ince ince doğranmış soğanlar ve kıyma kavrulur. Rendelenmiş domatesler ilave edilip kısık ateşte birkaç dakika pişirilir. Tuz, karabiber ve kıyılmış dereotu eklenir.
2 -Diğer tarafta pirinç yıkanıp sıcak suda bekletilir. Yeşil domateslerin tepesi kapak şeklinde kesilir. Kaşık yardımıyla domateslerin ağzı zedelenmeden içleri oyulur.
3 -Suyunun süzülmesi için domatesler ters kapatılarak 5-6 dakika bekletilir.
4 -Kıymalı karışıma süzülmüş pirinç ilave edilip harmanlanır.
5 -Hazırlanan dolma harcı yeşil domateslerin içine doldurulur. Üzerleri kırmızı domates parçaları veya kendi kapaklarıyla kapatılır.
6 -Derin bir tencereye yanyana dizilip yarısına çıkacak kadar su ve eritilmiş 3 çorba kaşığı sanayağı eklenir.
7 -Tencere orta hararetli ateşe alınıp domatesler yumuşayana kadar pişirilir.fırında az kızartın Sıcak olarak servis yapılır.
|
|
ETLİ YEŞİL DOMATES DOLMASI Tarifleri Ispanak Sarması Tarifleri
|
|