1.Bulguru bir tepsiye alın. Soğanı ince doğrayın. Sarımsakları havanda dövün.
2.Daha sonra maydanoz hariç tüm malzemeleri ilave edin. Bulgur istenilen miktarda yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat kadar yoğurun.
3.Yoğururken istenirse domates rendesi ya da az su ilave ederek yoğurma işlemi kolaylaştırılır. Ben genelde su ilave etmem. Köfte kıvama geldikten sonra ince doğranmış maydanoz ilave ederek 2-3 dk. daha yoğurup avcunuzda sıkarak servis tabağına alın. Yeşilliklerle beraber servis edin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 16.05.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc83280
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2012
1,729 defa indirildi / yazdırıldı
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çorba Kaşığı biber salçası
2 Çorba Kaşığı isot
2 Diş sarımsak
1 Adet kuru soğan
4 Dal maydanoz
1 Bardak kurutulmuş domates
1,5 Bardak çiğ köftelik bulgur
Kurutulmuş domateslerin üzerine çıkacak şekilde kaynamış su döküp ağzını kapatın.Bulguru da ıslatıp şişmesini bekleyin. Domatesle, bulgur, erimiş yağ, soğan rendesi, sarımsağı ekleyip 10 dk yoğurun. İsot ve kıyılmış maydanozu katıp yoğurun. Elinizle şekil verip servis tabağına alın.