Kısa URL: https://ml.md/lc46931
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2010
5,258 defa indirildi / yazdırıldı
Frig bulguru (2 su bardağı)
Domates (2 adet)
Kırmızıbiber (Yarım)
Sarıbiber (Yarım)
Soğan (2 adet)
Maydanoz (1 tutam)
Salça (1 çorba kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Pulbiber (1 tatlı kaşığı)
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
2 adet soğanı küp küp doğrayın. Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Soğanları tencereye ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Yarım kırmızıbiber ve yarım sarıbiberi küçük küpler halinde doğrayın.
Soğanlar kavrulduktan sonra renkli biberleri ekleyin. 1 çorba kaşığı salçayı da ilave ederek tüm malzemeye iyice karıştırıp kavurmaya devam edin.
Bu işlemleri yaparken başka bir kapta 2 bardak frig bulgurunu yumuşayana kadar haşlayın.
Bu sırada 2 adet domatesi küp küp doğrayın. İçine haşlanmış 2 su bardağı frig bulgurunu ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber ve pulbiberi de serptikten sonra bir iki karıştırın. Pilavınız servise hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc104342
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2015
1,653 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı frig
3 su bardağı et suyu
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
3 adet soğan
3 kaşık margarin
1 tutam karabiber
Tuz
Tencereye margarin koyulur. Soğanlar küp küp doğranır. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Frig ilave edilir, biraz kavrulur. Nohut, karabiber ve tuz koyulur. Et suyunu da koyduktan sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.